Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

utorak, 17.02.2009.

Kako bi me Žuži i Rene pohvalili

Da ovaj post piše Žuži, to bi otprilike ovako izgledalo:

Image Hosted by ImageShack.us

Drage moje, ako želite zadržati svoje muškarce uza sebe, tajna je jednostavna: morate im kuhati ono što vole i stalno davati vagine jer seks je život, a život je radost, znači, seks je radost, a radost - život. Život pun smijeha i seksa najveća je sreća. Vjerujte mi, znam ja. Samo mi je 167 godina, a uspješna sam, vitalna i muškarci se još motaju oko mene. Doduše, već sam ih hrpu iscijedila, oderala i pokopala, ali to je samo zato što smo mi žene jači spol.
Nego, gdje sam stala? Ah, da, seks, seks, seks. Žena koja se daje zdravija je neg jaje, kaže stara lihtenštajnska uzrečica. Jer seks čuva plam ljubavi, a ljubav ide kroz želudac. Moja prijateljica Monika to nije shvatila i mužu Robertu svaki je dan servirala Gavrilovićev mesni doručak, osim petkom, kad namaže riblju paštetu na kruh. Često bi Rubelja zvala. A nije mu ni davala svaki dan. Upozoravala sam je da mu mora kuhati što voli, biti lijepa u svakoj prilici i pružati mu seks, ali nije išlo. Dakako, brak im se raspao.
Bilo bi bolje da je naučila na primjeru moje puno pametnije prijateljice cyber nadimka Gurwoman. Njezina je deviza - ako već ništa drugo, bar kuhačom grabim do sreće. Nedavno je njezinu muškarcu bio rođendan, a ona ga je dočekala biranim delicijama...

Tu sad Žuži iznenada odlazi jer ima zakazanu promociju svoje najnovije knjige "Preko vagine do nekretnine", a post nastavlja Rene Bakalović...

Za svakog pravog gastroljupca rođendan izvanbračnog partnera neizostavna je prilika za gastrogozbu. Provirit ćemo u kuhinju naše Gurwoman i pogledati što je spremila svome prascu, kako voli reći od milja.
Opa, evo krasnih kvarnerskih škampa, doduše samo 6 komada, za 40 kn, jer nije htjela preopteretiti već opterećeni kućni budžet. Na meni najdražem mjestu na svijetu, Dolcu, kupila je kilu i mješavine riba za brudet za samo 35 kn! Mali gastrosavjet: od goluba tu nema neke koristi.

Image Hosted by ImageShack.us

Što se to fino kuha? Da kušam... Smljac, smljac, poliz, slurp... Varijacija na brudet postoji bezbroj, a ovdje imamo jednu zanimljivu fuziju između gregade i riblje juhe. Krčkaju se škampi, ribe, krumpir, tikvice, cherry rajčice, bijelo vino, začini... divota.

Image Hosted by ImageShack.us

Kakav bi to rođendan bio bez torte? Domaće neprskane naranče zaživjele su sljubljene s tamnom čokoladom u ovoj naizgled skromnoj, ali prefinoj torti-kolaču, hvala Jeksi na receptu. Ni moja Ana ne bi to bolje ispekla, a to kažem jer je moram spomenuti u svakom iskazu i uopće ne žudim za njom golom na kuhinjskom stolu, kaj god... Otpijmo gutljaj travarice gospodina Mandekića i nastavimo dalje našu gastropriču...

Image Hosted by ImageShack.us

E, tu je i Rene hitno morao otići na snimanje TV priloga "Hrvatski čvarak: radije u mom želucu nego u bespućima globalne gastro(kon)fuzije".

Ja sam pak umorna i sita, ali prazna pa se povlačim.
Usput, bila je godišnjica jučer. Trebala se, simbolično, slaviti u Prascu, za koji tjednima živim, ali je šef Dino iznebuha nazvao i rekao da nemaju struje. Prebačeno za četvrtak. Čovjek je bio preljubazan, pohvaljujem, nadam se i maloj gastrokompenzacijici za duševnu gastrobol, ali ne mogu si pomoći - vidim u toj tragediji zlosutan znamen...

17.02.2009. u 19:16 • 8 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters