Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

subota, 08.03.2008.

Koljeno i vino

Kasno je. Spava mi se. Moram radit, kasnim s rokom. Ana, žao mi je što ne mogu do tebe gledat zvijezde revu. Idem spavat uskoro.
Čemu sve to, gdje su mi mladost i vitalnost?
E, pa danas bio wine & gourmet festival u Mimari. U prijevodu, plati 120 kn, ali pij kolko hoćeš, probijaj se kroz gužvu i guštaj. Možeš uhvatiti Matoševića za rukav ili pitati braću Benvenutti zašto su se obukli kao Alen Vitasović '95.
Elem, bili, popili, uživali. Bilo dosta vinara, dosta ih je i falilo od mojih ljubimaca, ali našlo se kapljice. Napokon se uživo sparila s Ribafishom, bilo je to ugodno iskustvo, što god vi mislili o tome. A ubacila se i Gastrolovka. Zaključci: malvazija Benvenutti je nenadmašna, crna istarska vina su jednostavno kisela, pa i Coronica Gran Teran, chianti je geografski položaj, ne sorta, dingač Bura stvara buru u nepcu, Bibich shiraz obećava (poslužila me prva natjecateljica Jednog protiv 100 u Hrvata, ali djelovala je preozbiljno i malo snobiš pa mi je bilo glupo uletit s tom temom), nije svaka biska dobra biska, prošek Hektorovich je djevojčin najbolji prijatelj, njh, njh, bla bla, snobovi se vole laktariti i gušiti mase svojim parfemima, a vino je fino. Toliko fino da ću ignorirat rok i zaspat snom pripite pravednice. Dok me duplo veća svinja ne pozove da dođem po njega. Druge godine: više krekerića i širi hodnici.

A gle moj prvi susret s telećom koljenicom! Ne treba je se bojati.
Prije...

Image Hosted by ImageShack.us

Postupak sličan kao kod janjetine iz ne tako davnog posta. Prvo oprat, obrisat (nježno kao dojenče), nasolit, popaprit i potunkat timijanom. Malo pustit da se smiri. Namazat protvat maslinovim uljem, ubacit kolju i zatvorit folijom. Peći 40-ak min na maksimalnoj temperaturi. Dotle oprat mrkvicu, ogulit glavice luka i oprati mladi krumpir. Nakon 40 min dodati povrće mesini. Peći još 40 min pod folijom, ali podliti bijelim vinom. Skinuti foliju i peći dok se ne stvori fina koričica.

Poslije...

Image Hosted by ImageShack.us

Uz to se pila viška vugava. Nije najspretnije rješenje, ali teče. Treba proslavit povratak zubne aktivnosti nakon patnji uslijed vađenja umnjaka.

Usput, dobila ja karte za Euro. Hrvatska:Poljska. Znala sam da ću dobiti čim sam se prijavila red radi, a ne zbog pretjeranog htijenja da odemo (ja i bi, ali on kenjka...). Sad moramo odlučiti što s tim. Oće neko kupiti? Ćemo moći preporodati poslije ako ih pazarimo? Molim savjete.

Nemam snage za Patrolu ukusnog pupoljka (Fran's reef i Fort apache), utješite se SMS poezijom.

Ona:

od tebe dugo ne čuh ni glasa
dal zapreka ljubavi moja je masa?
zar tjelo fizičko da dušu guti
dok cijelo biće sladostrast ćuti?!
površnost tvoja smrtno me boli –
al pribjeć ipak ću dijetnoj školi!

28.5.2002.

Ja:

krokodila roniš li suze
sam da dočepaš mi se guze,
ili biserje čisto teče
niz lice tvoje oveće?
kiša percepciju mi muti,
kak dokučit koji su t' puti?

28.5.02.

08.03.2008. u 22:13 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters