ČOKOLADNA BEZE TORTA
Pozdrav svima, dragi moji!
Danas jedan dobar provjeren recept za izradu beze kora ili kora od bjelanjaka za torte i kolače. Nadam se da ćete biti uspješni u njihovoj izradi. Ova kombinacija hrskavih kora i fine glatke kreme nekom je omiljena, a netko misli da je precijenjena, prosudite sami. Svakako, dobro izgleda! Sastojci za kore: 150 g bjelanjaka 300 g šećera Miksati bjelanjke s prstohvatom soli i kada dobijete čvrstoću dodajte im polako šećer te zajedno miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Obično sušim dvije kore tako da napunim vrećicu za šlag i popunjavam smjesom (na papiru za pečenje u tepsiji) dva iscrtana kruga promjera 23 cm. Ako imate pećnicu s ventilatorom možete sušiti kore i u dvije tepsije.Postupak sušenja traje 3 sata na 90*C. Izvadite kore i ohladite ih. Krema: 250 g čokolade 1/2 l vrhnja za šlag 75 g šećera 100 g višanja Prvo miksati šlag i šećer pa mu dodati rastopljenu čokoladu. Brzo promiješati, a ako nastanu grudice uvijek možete reći da je to stracciatella krema:) Postupak slaganja: beze kora-krema-višnje-beze kora-krema-višnje i ukrasite je svojim veseljem! Servus i ugodno vam nedjeljno popodne :) Oznake: beze torta, čokolada, desert |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |