Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ČOKOLADNA BEZE TORTA

Pozdrav svima, dragi moji!
Danas jedan dobar provjeren recept za izradu beze kora ili kora od bjelanjaka za torte i kolače. Nadam se da ćete biti uspješni u njihovoj izradi. Ova kombinacija hrskavih kora i fine glatke kreme nekom je omiljena, a netko misli da je precijenjena, prosudite sami.
Svakako, dobro izgleda!
Sastojci za kore:
150 g bjelanjaka
300 g šećera
Miksati bjelanjke s prstohvatom soli i kada dobijete čvrstoću dodajte im polako šećer te zajedno miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Obično sušim dvije kore tako da napunim vrećicu za šlag i popunjavam smjesom (na papiru za pečenje u tepsiji) dva iscrtana kruga promjera 23 cm. Ako imate pećnicu s ventilatorom možete sušiti kore i u dvije tepsije.Postupak sušenja traje 3 sata na 90*C. Izvadite kore i ohladite ih.
Krema:
250 g čokolade
1/2 l vrhnja za šlag
75 g šećera
100 g višanja
Prvo miksati šlag i šećer pa mu dodati rastopljenu čokoladu. Brzo promiješati, a ako nastanu grudice uvijek možete reći da je to stracciatella krema:)
Postupak slaganja: beze kora-krema-višnje-beze kora-krema-višnje i ukrasite je svojim veseljem!
Servus i ugodno vam nedjeljno popodne :)




Post je objavljen 06.12.2015. u 14:25 sati.