DOMAĆI KRUŠČIĆ
Pozdrav svima! Danas jedan maleni odmak od slatkog i kolačića, za vas imam pinkicu slanog! Ovo je jedan jednostavan recept za pravi domaći kruh. Netko misli da je spravljanje kruha poseban ritual i umijeće, ali cijeli postupak se svodi na nekoliko uobičajnih radnji. Nagrada je topli i mirišljavi domaći kruščić, tako fin da bi ga i anđeli jeli! Za početak 500 g kukuruznog brašna prelijte sa 6 dcl vruće slane vode i ostavite da se ohladi. Zagrijati 1 dcl mlijeka i napraviti kvas od žlice šećera i germe. Ohlađenom kukuruznom brašnu dodajte 600 g glatkog bijelog brašna, 2 velike žlice svinjske masti (ili neke druge masnoće) i dignuti kvas. Zamijesite kruh i stavite ga u pleh ili kalup da se diže nekih 30-tak minuta, pecite na 200*C oko 35 minuta pa ga spustite na niži nivo u pećnici i pecite još 15-tak minuta. Jedan od ukusnijih recepata za kruh koje sam isprobala u zadnje vrijeme, probajte i vi! Servus:) Oznake: domaći kruh, miješani, pogača |
< | prosinac, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |