Pozdrav svima!
Danas jedan maleni odmak od slatkog i kolačića, za vas imam pinkicu slanog!
Ovo je jedan jednostavan recept za pravi domaći kruh. Netko misli da je spravljanje kruha poseban ritual i umijeće, ali cijeli postupak se svodi na nekoliko uobičajnih radnji. Nagrada je topli i mirišljavi domaći kruščić, tako fin da bi ga i anđeli jeli!
Za početak 500 g kukuruznog brašna prelijte sa 6 dcl vruće slane vode i ostavite da se ohladi.
Zagrijati 1 dcl mlijeka i napraviti kvas od žlice šećera i germe.
Ohlađenom kukuruznom brašnu dodajte 600 g glatkog bijelog brašna, 2 velike žlice svinjske masti (ili neke druge masnoće) i dignuti kvas. Zamijesite kruh i stavite ga u pleh ili kalup da se diže nekih 30-tak minuta, pecite na 200*C oko 35 minuta pa ga spustite na niži nivo u pećnici i pecite još 15-tak minuta.
Jedan od ukusnijih recepata za kruh koje sam isprobala u zadnje vrijeme, probajte i vi!
Servus:)