utorak, 27.12.2005.

KA' ŠTA SAN OBEĆALA EVO O DIZZY-U

Darren (Dizzy) Reed je rođen 18. srpnja 1963. godine u Hinsdale-u, Illinois. Guns N' Roses-ima se pridružio u proljeće 1990, i zauzeo mjesto klavijaturiste i na tom mjestu je ostao sve do danas. Prije Guns N' Roses-a Reed je svirao u mnogim bendovima kao sto su The Wild, Hairy Bananas, Bootleg and Johnny i Jaguars. O njegovom privatnom životu se ne zna mnogo, ali moze se reći da ima kćerku Skye, rođenu godinu dana poslije njegovog pristupanja Guns-ima za koju je u nedavnom intervju rekao da mu je najvažnija u životu i da je ona "ono" što ga tjera naprijed. Bez njega bi se "današnji" Guns N' Roses mogli teško zamisliti.

- 19:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.12.2005.

DANAS

Evo pošto neman volje za pisat reć ću samo malo. Crka mi mobać, posvadila san se s najboljin prijateljon, pogledala 2 filma i cili dan mi je u kurcu. Dok san bila na forumu prikršila san milion pravila (koja ja uopće neznan i maloprije san saznala nova dva). Cili dan mi je u kurcu i inače uopće nisan vaka. Uostalon vaka san samo otkad je završila škola. I ispričavan se svima na forumu i adminu zbog svih pravila koje san prikršila za koje neznan. I to je to za danas a sutra ću van napisat malo o guns-ima. Pozdrav

- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.12.2005.

EVO ZA OKO PO URE ĆE BOŽIĆ

Sad će brzo Božić. Za malo manje od po' ure. Tako san umorna. Cili dan san na kompu. Radila san kolače tj. čupavce pa ih sad moran malo poslat u L.A. Nisu ispali loše. jel' ko' danas čita Jutarnji. Ako neko ima u sbe a, nije je pročita nek' otvori 22 stranu i pročita članak BLOGOSFERA. Ja nisan al' san pročitala uvod. O tome kako političari, nogometaši, pjevači, TV voditelji i ostali pišu blogove.... Uglavnon to je to. Aj vidimo se. I svima SRITAN BOŽIĆ I NOVA GODINA (za slučaj da ne dođete više na moj blog).

- 23:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

EVO PREGLED MOG DANAŠNJEG DANA

Digla san se oko 9 ipo. otišla na net i napisala post (koji se nalazi ispod Gilby-a o današnjem danu). Nisan bila cili prvi sat (bus kasnija). Pustilo nas je zadnja 3 sata s ime da smo morali bit u školi u 16.50 radi dodjele onih......onih.....ma onih papira na kojima pišu ocjene. Neznen nekako se to drugčije sad zove u srednjoj. Ma nije me briga. Svi su doma happy jer nisan pala (oslin mene) a, moj idiotski brat još uvik' misli da san pala. Doša mi rođak (kojega naravno pozdravljan). On trenutačno spava jer se mora rano dignit da bi iša u Split. Peder a, obeća mi je da će s menon gledat Austina Powersa. Evo ćin dovršin ovaj post poćet ću ga gledat. SAMA!!!!! Uglavnon to je to....... e i nisan bila priji na probe jer su odgođene. Šmrc. Skinila san neke super fotke sa neta. Možda ih objavin al' neznan...ovaj blog je triba bit o Gunsy-ma a sad san stavljala svakakve gluposti. Možda otvorin još neki blog sa dodatnin glupostima. Neznan. Na to me nagovara jedna prija. Kaže da otvorim još jedan blog u kojem ću pisat o svemu i svaćemu. Ka' prvo o svom jadnon životu. O drugin grupama koje slušan. I naravno o glupostima koje svaki dan slušan u školi i o bazama koje provalin i na kojen bi tribala stavljat jedne super fotke koje san skinila sa neta..... A neznan. Vidit ću pa razmislit. Šta vi mislite o tome?

- 00:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 23.12.2005.

EVO SLJEDEĆI NA LISTI JE GILBY PA, EVO MALO O NJEMU:

Gilbert (Gilby) Clarke je rođen 17. kolovoza 1962. godine u Cleveland-u. Guns N' Roses-ima se pridružio 1991. godine nakon što je Izzy Stradlin napustio bend, po dolasku u Guns N' Roses-e on je zauzeo Izzy-evo mjesto gitariste. Prije Guns N' Rosesa Gilby je svirao u bendovima kao što su: Candy, Kill for Thrills, a poslije napuštanja Guns N' Roses-a Gilby je svirao u Slash' s Snakepit. 1995. godine Gilby je izdao svoj prvi solo album Pawnshop Guitars, a u siječnju 2002. godine je snimio svoj novi solo album nazvan Swag.

- 23:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

KONAČNO

Evo danas zadnji dan polugodišta. Fala Bogu. Danas mi poćinje u 12.15 tako da ću malo zakasnit a, završava nan u 15.50 tj. pitat ćemo da nas pusti zadnji sat a, ako neće picat ćemo. Mislin bar ja oću a, za druge me nije ni briga. Ima nan zakljućit jedino još engleski. Neman blage koliko će mi bit. Glavno da prođen. Al' evo da se pohvalin u razredu nan dvoje učenika pada 4 predmeta (njih ovin puten i pozdravljan a ako oko čitaju onda 100% idiot nahrani mi životinje. Doli su ti). Sve ukupno nas pada oko 16+ a, u A razredu (isti smjer samo razred do našeg mi smo B) ih pada 18+ (tako su bar oni rekli). Od toga 13 ih pada matematiku, a ovo ostalo neznan ko' sve pada. Ma eto takav van je život u srednjoj. OČAJAN!!!!! Možda je vama drugčije al' ja nisan uopće tila upisat ovu školu. A sad je kasno. Možda se i pribacin al' vidit ću kako ću proć ovu godinu. ;-)))

- 09:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.12.2005.

10 TOP PISAMA I O SVAKOJ MOJE MIŠLJENJE

1.NOVEMBER RAIN-Najlipša pisma od Gunsa i na svitu. Jednostavno tu pismu mogu uvik' poslušat i da mi nikad ne dojadi. Baš je savršena. Jedan od lipših djelova u pismi je kad Slash ima solažu. To je nešto tako savršeno i cila pisma naravno.
2.PATIENCE I DON'T CRY-Pisme su mi posebne. Nemojte sad mislit da volin samo laganice. Sve pisme od Gunsa su mi odlične a, ove laganice posebno. Čin san čula te pisme zaljubila san se.
3.SO FINE-Ajme ova pisma. Tako je savršena. "How could she look so fine, How could it be she might be mine, How could she be so cool, I've been taken for a fool..." Neznan šta da van kažen. Čisto savršenstvo. Sve mi druge pisme (ne od Gunsa) dojade al' ove nikad. Ma da mi ih puštate cili život... jednostavno savršeno.
4.SWEET CHILD O'MINE-"She's got a smile that it seems to me, Reminds me of childhood memories, Where everything, Was as fresh as the bright blue sky..." Savršenstvo. Ma nema pisme od njih koja nije savršena. Ja bi sve ove pisme koje san napisala i koje ćunapisat stavila pod broj 1 al' pišen top 10.
5.WELCOME TO THE JUNGLE-Pa dobro i kaže. Mi smo ko' životinje koje su pobigle iz kaveza (svaka čast iznimkama) al' šta je tu je.
6.NIGHTRAIN-Ta je pisma presavršena. Znan zvučin ka' pokvarena ploča al' to je istina. Sve su pisme od njih savršene. Šteta šta su se oni prominili. Mislin vidi prije su kupovali jeftino vino (ka' naš Jure) i od toga se opili a, sad obavezno Jack Daniels. Sad vidiš kako su se vrimena prominila. Oni su tamo u 20-im godinama još pili Nightrain pa tek malo kasnije prešli na Jack Daniels i Vodku a, mi danas prije 15-este to pijemo ka' vodu.
7.LIVE AND LET DIE-Moja omiljena uzrećica. Na to mi se svodi život. Kad me svi gnjave lipo in to kažen i odma skuže da me puste na miru ili su najebali. Pisma je odlična, Svaka čast.
8.PARADISE CITY-Dobra pisma. Nalazi mi se na 8. mistu jer mi je iskreno malo previše je slušat najmanje 10 puta dnevno. Još san na odvikavanju od nje pa mi je psihijatar reka da je ne spominjen al' moran. Zato san je stavila na 8. misto.
9.CIVIL WAR-Odlična pisma. Pa mi nemamo Civil war al' imamo razredni i iskreno pun mi ga je k****. Svaki dan se neko posvadi (pogotovo ja s onin likon isprid mene, al' to je iz zajebancije). Malo je sve to naporno. Mislin dajte pogledajte činjenice. Tribali bi imat uzor tj. tribamo poduprit svoju domovinu. Hrvatski ?!?! Ma dajte. Hrvatska je izdala Gotovinu, hrvatskog junaka i sad govori da će učinit sve da ga oslobode. Zašto su ga onda uopće izdavali. Nije samo da su izdali Gotovinu nego i cilu Hrvatsku. Prodali se. Sramote!
10.I zadnja na Top ljestvici je ESTRANGED. Odlićna pisma a i spot. Najlipši dio spota mi je kad Slash izranja iz mora. Savršeno. Čisto savršenstvo.

- 23:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ŽALOSTI...

Evo napisat ću malo šta mi se danas dogodilo. Digla san se u 10. Nisan imala predsat (čudo), malo san bila na netu. Onda san išla na bus da stignen u školu. Kad san došla do mosta (još san bila u busu) neki kamion je udria dite. Došla u razred i tražila jednu žensku šta živi blizu mene da vidin jel' ona bila u busu (nisan je vidila kad san izlazila). Kažen ja njoj da je jedno dite udria bus a ona cila happy. Poćela pljeskat i smije se pa me još uz to pita koga je udrilo. Kažen ja njoj da nije smišno a, ona se nastavlja cerit i plješće i kaže da kad ona ne ide buson da je baš onda zanimljivo. A mislin ono... Ništa nije bilo nakon toga u školi. Sutra mi počinje u 12.15 a, završava u 15.50 jer je sjednica pa nan sati traju po 30 minuti. Evo pustilo nas zadnji sat kome je zaključila ocjene. E i sutra iden priji na probe (piva u jednon rock bendu i ima odlićan glas). Unatoć tome dan mi je ok. Javila mi se prija iz Sinja koju ovin puten pozdravljan i nadan se da ćeš doć i donit mi one cd-e. Pozdrav i ostalin luđacima iz razreda. P.S.Jeste mi nahranili životinje?

- 19:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Biografija Matt Sorum

Matt Sorum je rođen 19. studenog 1960. godine u Venice Beach, California. Još od malih nogu Matt pokazuje interes za muziku, uz svoju stariju braću on sluša velike svjetske bendove kao što su Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath i mnogi drugi. U svojim tinejdžerskim godinama on svira u mnogim bendovima sa svojim prijateljima, još dok je bio u Mission Viejo srednjoj skoli, njega je zanimalo sve što se moglo naučiti o muzici, uključujući sudjelovanje u školskom bandu i jazz ansamblu. Nakon završetka srednje škole Matt je odlučio da se preseli u Los Angeles i nastavi kao profesionalni bubnjar. Nakon dolaska u Los Angeles on počinje da svira u mnogim bendovima kao što su Population, Five, Y Kant With Tori Reed, The Cult. 1990. godine Matt je svirao u bendu The Cult kada je dobio poziv Slasha da se pridruži Guns N' Roses-ima, na šta je Matt pristao. Matt je zauzeo mjesto Stevena Adlera na bubnjevima. Nakon što ga je Axl izbacio iz benda 1994. bez suglasnosti drugih članova benda, Matt se ponovo vraća bendu u kojem je svirao prije Guns N' Roses, vraća se u bend The Cult.

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRAVILNIK O RADU (NIJE OZBILJAN)

1. Rad treba biti odmor, bilo kakvo pretjerivanje je nedopustivo. Ako djelatnik pretjeruje u poslu dobiti će otkaz.
2. Početak radnog vremena djelatnik sam određuje, ali ipak to ne smije biti rano, nikako prije 10 sati ujutro.
3. Minimalna satnica iznosi 50 kuna.
4. Prije početka posla djelatnicima se daje okrepa: sendvić, hladno pivo ili vino.
5. Na poslu je dopušteno zapjevati. Ako neki djelatnik zapjeva, ostali prestaju sa radom i pridružuju se pjevaču.
6. Ako neki djelatnik zaspe na poslu, ostali trebaju što tiše napustiti radno mjesto da mu ne bi smetali, a za to imaju pravo na naknadu kao da su radili.
7. U odsutnosti šefa djelatnici imaju pravo organizirati zabavu, na trošak tvrtke.
8. Popodnevna stanka traje od 11:30 do 14:30 sati.
9. Šetnja u privatne svrhe za vrijeme stanke nisu dopuštene. Namještenik koji popodnevnu stanku iskoristi u privatne svrhe treba nadoknaditi to vrijeme i produljiti odmor.
10. Ako su u tvrtki zaposlene žene, a nekoj od njih dođe muška posjeta, tada ih se nikako ne smije ometati, a tvrtka je dužna osigurati posebnu prostoriju u tu svrhu. Žena koja provede dio radnog dana u toj prostoriji ima pravo na plačenu naknadu.
11. Svaki djelatnik ima pravom na 8 tjedana ljeti godišnjeg odmora i 8 tjedana zimi. Ako djelatnik provodi godišnji odmor izvan mjesta prebivališta, tvrtka je dužna organizirati mu redovito spremanje i čišćenje stana.
12. Ako se djelatnik-ca ženi-udaje, poduzeće treba osigurati miraz. Tvrtka mora osigurati proslavu u nekom od elitnijih restorana. Tvrtka tom prigodom ostaje nekoliko dana zatvorena, a djelatnici su na kolektivnom godišnjem odmoru.
13. Za zaposlene žene poslodavac mora osigurati kučnu pomočnicu. Ne smije biti ružna kako bi u slobodno vrijeme mogla biti pri ruci gospodinu.
14. Svečani odlazak s posla je u 16:00 sati. Djelatnici napuštaju radno mjesto pračeni taktovima glazbe za svečane prilike. Šef svakom djelatniku osobno zahvaljuje za radni učinak, te se sa svakim ponaosob rukuje.
15. Portir na odlasku svakom djelatniku pregledava torbu, te ako se ništa ne nađe, vrati ga da si nešto uzme.
Starijim djelatnicima ukradene stvari se odvoze s automobilom do njihova doma.
16. Sanja li djelatnik tijekom noći o poslu, mora mu se platiti naknada za noćni rad.

- 11:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ZENE S KOJIMA SE NE TREBA ZENITI JER IMAJU LOSE NAVIKE

Blagajnice.............................Molim, platite unaprijed
Lijecnice..............................Slijedeci molim, koji je na redu
Apotekarke.............................Tri puta dnevno poslije jela
Uciteljice.............................Vrlo dobro, ponovite jos jednom
Kondukterke............................Sredina guraj naprijed, jos ima mjesta da udju i ova dva
Telefonistice..........................Svrsite proslo je tri minute

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO JEDAN TEST INTELIGENCIJE.

Kad ga riješite pošaljite mi mail pa ću ja vama odgovore da nebi bilo varanja.

Pitanja
Da biste otkrili koliko ste inteligentni, rijesite ovaj test, zbrojite svoje pogresne odgovore i pogledajte svoju
inteligenciju.
1. Ako legnes u 8 sati i navijes sat da ti zvoni u 9 sati, koliko ces spavati?
2. Da li u SAD postoji 25. prosinca?
3. Ako imas u kutiji samo jednu sibicu i ulazis u mracnu sobu gdje se nalaze: petrolejka, plinska svjetiljka i pec na drva sto ces prvo zapaliti?
4. Neki mjeseci imaju 30, a neki 31 dan, koliko mjeseci u godini ima 28 dana?
5. Sto pise na koanici od tri kune?
6. Lijecnik ti da tri tablete da pijes jednu svakih pola sata. Koliko ces dugo piti tablete?
7. Sanjas da si u tamnom tunelu, s jedne strane dolazi vlak, a sa druge zmaj. Sto ces uciniti?
8. Sto je bilo prije 1945. godine?
9. Da li je moguce covjeka sjeverno od New Yorka pokopati zapadno od Missipija?
10. Da li je moguce u SAD-u vjencati se sa sestrom svoje udovice?
11. Ako bacis crveni kamen u Crno more, sto ce se dogoditi?
12. Ti si mi sin, a ja ti nisam mama, sto sam ti ja?
13. Ako se covjeku odsjece desna ruka, koliko mu prstiju ostane?
14. Avion se srusio na kanadsko - americkoj granici. Gdje ce se pokopati ranjenici?
15. Koliko rodjendana ima majka troje djece?
16. Jabuka ima tri grane, svaka grana ima tri grancice, svaka grancica ima tri ploda, svaki plod ima tri kostice.
Koliko krusaka ima na stablu?
17. Koliko puta u toku 24 sata (jednog dana) minutna kazaljka predje iznad satne kazaljke?
18. Ako danas u podne pada kisa, moze li se za 36 sati ocekivati sunce?
19. Pijetao snese jaje na slovensko - hrvatskoj granici. Cije je jaje?
20. Koliko jee 10 i 30?

Mail piše sa strane.

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.12.2005.

Evo vidila san ovo na jednom blogu pa odlučila i ja posvojit dvi životinje(ka' šta vidite piše ispod ljubimaca (ADOPTED BY SLASH GIRL) pošto ih obožavan.Zovu se Edi i Marija zato ih nahranite ako san je u onoj jebenoj ustanovi koju država naziva školon. P.S.Pozdrav onoj tuki koja sidi iza mene i onon pederu šta sidi isprid mene.


adopt your own virtual pet!




adopt your own virtual pet!


- 21:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OVO MI JE JEDNA OD NAJLIPŠIH PISAMA GUNS-A

So Fine

How could she look so fine
How could it be she might be mine
How could she be so cool
I've been taken for a fool
So many times - Yeah
It's a story of a man
Who works as hard as he can
Just to be a man who stands on his own
But the book always burns
As the story takes it turn
An leaves a broken man
How could she be so cool
How could she be so fine
I owe a favor to a friend
My friends they always come through for me - Yeah
It's a story of a man
Who works as hard as he can
Just to be a man who stands on his own
But the book always burns
As the story takes it turn
An leaves a broken man
If you could only live my life
You could see the difference you make to me - To me
I'd look right up at night
And all I'd see was darkness
Now I see the stars alright
I wanna reach right up and grab one for you
When the lights went down in your house
Yeah that made me happy
The sweat I make for you
Yeah... I think you know where that comes from
Yeah
Well I'd look right up at night
And all I'd see was darkness
Now I see the stars alright
I wanna reach right up and grab one for you
When the lights went down in your house
Yeah that made me happy
The sweat I make for you
I think you know where that comes from
How could she look so good (So good)
How could she be so fine
How could she be so cool
How could it be she might be mine

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO O BIVŠEN BUBNJARU GUNS-A ADLERU

Steven Adler rođen je 22. siječnja 1965. godine u Cleveland, Ohio. Bubnjeve počinje svirati tek sa 17. godina. Velikog srca i jednostavnog ukusa Steven-a su jednom pitali da kaže svoju najveću želju, odgovorio je "Malo mira" (Peace of mind). On Slash i Duff su svirali u Road Crew i kako on kaže bili su "kao Metallica bez pjevača". Uvijek je želio da bude na turneji i nikada nije bio iskreno sretan dok Guns N' Roses ne naprave novi album i dok se ne nađu na turneji. Nije on bio baš anđeo kao ni svi oni. Nikada nije želio toliku slavu, popularnost i možda je zbog toga konstantno uzimao droge. To je prouzrokovalo da bude izbačen iz Guns N' Roses-a. Kasnije je tužio Guns N' Roses, ali je tužba prošla bezuspješno za njega.

- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

O DANAŠNJEM DANU

Evo nas je pustila zadnja dva sata hrvatski onim kojima ga je zaključila. Sva srića nije mi se dalo slušat kako ih ispituje i baca (prošli sat ih je bacila 5-6). Fala na svim komentarima. Za rock girl: fala. I tebi je blog dobar. Zato sritno i nadan se da ćete svi proć polugodište. E i šta kažete na ovu gitaru?

- 20:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MALO O IZZY-U

Izzy Stradlin je rodjen kao Jeff Isabelle 8. travnja 1962. godine u Lafayette-u Indiana.Bio je osnivac Guns N' Roses-a i tada je htio da napravi najbolji bend na planeti i u tome je i uspio. Bio je ko-autor velikog broja pjesama i pisac nekih (You ain't the first...). Izzy je jedini clan Guns N' Roses-a koji ima fakultetsku diplomu. Raniji novinarski naslovi opisuju Izzy-ja kao "konstantnog cinika". Opisan je kao najsamostalniji i onaj koji je volio da ima svoju privatnost i da bude ono sto jeste. Izzy ima osobinu da bude nevidljiv, trom i povucen u sebe, ziveci uvijek na svojim nervima. Mnogi su ga poredili sa Keith Richards-om iz Rolling Stones-a. Apsolutno je posvecen sviranju na svojoj ritam gitari. Izzy je prvi odlucio da napusti bend, i to neposredno pred izdavanje dva albuma "Use Your Illusion I & II", sto ce biti ozvaniceno tek par mjeseci nakon što su se albumi pojavili u prodaji.
Nakon sto je napustio Guns N' Roses-e Izzy je osnovao novi bend koji je nazvao Izzy and The Ju Ju Hounds s kojim je 1992. objavio odlican album. Guns N' Roses se tesko zamislja bez njegovog uticaja.

- 20:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

OVO JE MOJ DRUGI PO REDU NAJDRAŽI IDOL (POSLI SLASHA NARAVNO)

Duff je rodjen kao Michael McKagan 5. veljače 1964. u Siettle kao jedno od osmero djece u porodici.
U Guns N' Roses vazio je dugo vremena za glavnog "pijanicu". Tokom skolovanja muzika je uzela prioritet poslije njegovog sviranja bubnjeva i gitare u, kako se on sjeca, preko 31. lokalnih rock bendova, ukljucujuci tu i "Ten Minute Warning" koja je objavila svoj EP. Sa svojih 19. preselio se na obalu Los Angelosa, ali prije toga presao je sa el.gitare na bas gitaru jer je cuo da je L.A prepun talentovanih mladih gitarista. Udruzio se sa buducim glavnim gitaristom Guns N' Roses-a, Slash-om i buducim formerom Steven Adler-om (bubnjevi) u bendu kojeg su nazvali Road Crew, kasnije preimenovanom u Hollywood Rose. Ovaj bend se ujedinio sa L.A Guns-ima da bi postali Guns N' Roses. Duff se ozenio sa Mandy Brixx, restoranskom pjevacicom L.A benda "Lame Flames".Razveli su se 1. Aprila 1990.
Duff McKagan 1993. objavljuje svoj prvi solo album "Belive In Me" povodom koga je imao i turneju. Takodje radi sa strane u "Neurotic Outsiders-ima" grupi u kojoj su i Matt Sorum (G N' R bubnjarem koji je zamjenio Steven-a), Steve Jones (Ex - Sex Pistols) i John Taylor (Duran Duran).

- 11:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 20.12.2005.

EVO MOJA DVA IDOLA

- 23:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

SLASHU ZABRANJEN ULAZ NA KONCERT GUNS N' ROSES-A

Slash nije uspio ući na koncert budući da je Axl zaprijetio prekidom koncerta ukoliko netko iz bivše postave benda bude u publici

Bivši gitarist popularnih metalaca nije pušten na koncert nove postave Guns N' Roses-a u Las Vegasu.

Rasprodani koncerti u subotu i nedjelju, 29. i 30. prosinca, u Hard Rock Hotel & Casinu u Las Vegasu bili su tek drugi nastup "Pištolja i ruža" na američkom tlu u zadnjih osam godina.

U gradu se tog vikenda nalazio i bivši gitarist banda, Slash, ali je zaustavljen na vratima i spriječen da prisustvuje koncertu grupe u kojoj je od originalne postave ostao samo pjevač Axl Rose.

Slashovu izjavu za radio potvrdio je pripadnik osiguranja na koncertu, koji je izjavio da je Axl zaprijetio organizatorima da će sići s pozornice ukoliko u publici uoči nekog od bivših članova banda.

Na koncertima su Gunsi svirali mješavinu starog i novog materijala, počinjući s "Welcome to the Jungle". Axl se, odjeven u dres Oakland Raidersa, obraćao publici isprikama zbog tehničkih problema, a i uspio se ispričati zbog izostanka navodno planirane ljetošnje europske turneje, za koju je i on sam - doznao na internetu.

Reakcije na sviranje nove postave popularnih metalaca bile su svakojake. "Nije to stara postava. Mislim, ovi dečki ne 'grizu'... nije to kao sa Slashom", rekao je jedan obožavatelj, dok drugom ni tehnički problemi nisu smetali: "Nisam mogao čuti Axlov glas, ali znate što? Cijelog života čekam da uživo vidim Guns'n'Roses, i sjajno sam se proveo."

- 20:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HAPPY WOMAN

Na slici je Slash sa većinom svojih gitara

Evo san danas happy. Neznan zašto al' jednostavno jesan. Ništa mi nije uspilo pokvarit dan (čak ni to da san danas imala tjelesni) i poznavanje robe (upisala san očajnu školu) pa me to pitala za proć (inače to je samo štrebanje al' ljudi kome se da sist i zagrijat stolicu učući 30-40 stranica i to sve moraš znat od riči do riči)... Ma uglavnon to je to... Ako imate neku želju da nešto napišen slobodno recite...

- 20:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO, KAKO JE SLASH MOJ IDOL BILO BI FER DA PRVO NAPIŠEN NEŠTO O NJEMU

Slash je rođen kao Saul Hudson 23. srpnja 1965. godine u Stoke-On-Trent (England). Kao djetetu Slash-u su uvjek bile odrješene ruke i on se tada zanimao BMX takmičenjima. Njegovi roditelji su zaista bili uspješni. Majka je kreirala kostime za nastupe David Bowie-a, a otac je radio na grafičkim rješenjima za mnoge albume uključujući tu i album Neil Young-a. Slash je rastao sa najrazličitijim muzičkim ukusima. Kada se seli u L.A (sa 12 godina) nastavlja da koristi slobodu koja mu je data. Malo kasnije počinje da se zanima za gitaru. Ubrzo provodi dane svirajući, a ne u školi, na gitari koja je imala samo 5 žica. On i Steven Adler su vježbali danima zajedno. Slash je uglavnom bio zbunjen instrumentima, ali je gledajuči Stevena koji se naporno trudio odlučio da i on pokuša. Ubrzo Slash je prešao Adlerov talent, a Adler je presao na novi instrument, bubnjeve. Zajedno su oformili bend "Road Crew". Road Crew je funkcionirao zajedno kao izgovor za svirke i protračeno vrijeme. Razni muzičari su prošli kroz bend, ali je bend uvjek zadržavao tu crtu Slash-a i Steven-a...ustvari većinu vremena bend su činili samo njih dvojica. Ubrzo Road Crew-u se pridružio Michael "Duff" McKagan, koji je došao u L.A iz Sietla (Siettle). Duff je svirao bas i uprkos činjenici da je Slash "metalski " nastrojen pridružio se bendu. Duff nije ostao mnogo, shvatio je da Road Crew neće daleko i prešao je u buduću grupu Guns N' Roses. Tada je došlo do velikog raspada Road Crew-a jer su i oni pozvani da se pridruže Guns N' Roses-ima. Pošto ostala dva člana nisu htjela da imaju ništa s tim Adler-u i Slash-u nije ostalo ništa drugo. 48. sati kasnije Guns N' Roses su bili na turneji nazvanoj Hell Tour. Slash je ostao u Guns N' Roses-ima do kraja 1996.godine. Kada je otišao, kao glavni razlog je naveo "ograničavanje kreativnosti". On je htio još jedan melodic metal album dok je Axl želio eksperimentirati sa novim zvucima. Poslije odlaska iz Guns N' Roses-a on se zanima gomilom drugih projekata. Radio je sa mnogim izvođačima od Alice Cooper-a i Motorhead-a do Michael Jackson-a i čak Blackstreet Boys-a (rap grupe.Pjesma se zove Fix i on se pojavljuje u spotu za tu pjesmu). 1995. godinu je dočekao sa svojim debi albumom "Slash's snekepit". Bio je gitarist koji je znao šta mu je posao, jedan je od najzaslužnijih za uspjeh Guns N' Roses-a. Bio je i biće nezamjenjiv na svom mjestu, mjestu solo - gitariste. Sama izjava Axl-a nam to potvrđuje, govoreći o novom albumu, Axl kaže: "Htio sam da napravim tradicionalnu ploču ili da se vratim nazad na Appetite For Destruction, ali nisam uspio. Slash je razlog. Jednostavno, niko se nije pojavio ko' bi ga mogao zamjeniti na pravi način". Bio je i uvijek ce biti član slavnih Guns N' Roses-a.

- 19:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.12.2005.

EVO ZA POĆETAK OPĆENITO

Guns N' Roses

Bit ću iskrena pa ću van reć da san ovo skinila sa neta.... Štaš?

Cijela priča oko legendarnog benda Guns N' Roses je počela 1985. godine u Los Angelesu kada je William Bailey (tj. Axl Rose - vokal) formirao rock bend kojeg su činili Jeffrey Isbell (tj. Izzy Stradlin - gitara), Tracii Guns (gitara), Rob Gardner (bubnjevi) i Duff McKagan (bas gitara). Axlova je želja bila osnovati najbolji bend na svijetu, što mu nije baš odmah pošlo za rukom…

Naime, nedugo nakon osnivanja prvotne postave Guns N' Rosesa, Tracii Guns i Rob Gardner su napustili bend jer se sviralo neuvježbano i to pod razno raznim imenima. Tracii je nedugo nakon odlaska formirao vlastiti bend pod nazivom LA Guns, a Gardner pronalazi zamjenu u jednom od bezbroj bendova u LA pod imenom Road Crew. Na njihovo mjesto dolaze Saul "Slash" Hudson na gitari i Steven Adler na bubnjevima. Od tada se smatra da su Gunsi zapravo počeli svirati, te da je od tada formiran bend Guns N' Roses.

Velika izdavačka kuća Geffen Records je u Gunsima vidjela potencijal za veliki bend i povratak jedinstvenog načina sviranja, te je bendu ponudila oko 75 000 dolara u ožujku '86. Nažalost, Gunsi su sve novce potrošili u roku od mjesec dana i to kako bi vratili dotadašnje dugove i naravno u tom trenutku, na neizbježnu drogu. Iste godine izdan je i album vlastite produkcije pod imenom EP "Live ?!*@ Like A Suicide", na kojem su se našle dvije obrade drugih bendova i dvije autorske pjesme. Zanimljivo je da je nekoliko godina nakon izdanja ovog albuma otkriveno kako su Gunsi snimili sve 4 pjesme u studiju, ali su dodali zvuk publike kako bi se stvorila koncertna atmosfera.

Polako, ali sigurno se Guns N' Roses pomicao prema vrhu najboljih, ali je još uvijek konačni uspjeh jako daleko. Krajem srpnja 1987. godine izlazi "Appetite For Destruction". Album u startu nije dobro prihvaćen prvenstveno od strane prodavača, i to zbog covera na kojem je prikazana scena silovanja. Izdavačka kuća je potom izbacila izdanje s novim coverom - popularni križ Guns N' Rosesa na crnoj pozadini. No album nije postigao očekivanu prodaju odmah nakon objavljivanja, nego se tek nakon godinu dana i to nakon što se na MTV-ju počeo vrtjeti video spot "Sweet Child O' Mine". Tada se "AFD" popeo na sam vrh top ljestvica, te su Gunsi 'preko noći' stigli na vrh, kojem su težili.

Nakon velike turneje po Sjedinjenim Američkim Državama, Gunsi su dobili poziv na veliki Monsters Of Rock festival u Europi, na kojem su dijelili pozornicu s velikanima poput Iron Maidenaa, Judas Priesta, KISS-a i sl. Najviše od svega medije je privlačilo ponašanje članova Guns N' Rosesa na njihovim nastupima. McKagan, Slash i Adler su vrlo često viđani na pozornici pod utjecajem droga i alkohola, dok su većina ljudi u to vrijeme govorili kako je Slasha gotovo uvijek bilo potrebno nositi s pozornice, te da se nakon koncerata znao jako često onesvijestiti (što zbog droge i alkohola, što zbog svoje virtuoznosti kojom je zadivljivao publiku). I tako su Gunsi zatrpani razno raznim glasinama, incidentima među publikom (na jednom su koncertu dva fana poginula u gužvi), te nekolicini video spotova koji su se vrtjeli na MTV-ju.

Godine 1988. Gunsi izdaju novi album pod nazivom "G N' R Lies" sa 4 pjesme odsvirane na akustičnim gitarama ("Patience", "Used To Love Her", "You're Crazy", "One In A Million"). Na albumu su se pojavile uvrede, posebno u pjesmi "One In A Million" na osnovu crnaca, homoseksualaca, imigranata i sl. na što je Slash brzo reagirao. Naime, Slashova majka je bila crnkinja, te je on odbijao to svirati uživo. No na prodaju albuma, ovakvi incidenti nisu imali ni najmanje utjecaja. Sljedeća godina zatekla je bend u totalnom rasulu, jer su se Izzy, Adler i naravno Slash borili s narkomanskim krizama, i tek ih poziv za četiri koncerta u LA-u kao predgrupa The Rolling Stonesima vraća 'u život'.

Steven Adler u kolovozu 1990. napušta bend, te na njegovo mjesto dolazi Matt Sorum. U novoj postavi, Gunsi kreću na 28 mjeseci dugu svjetsku turneju, te samim time započinju snimanje novog dvostrukog albuma "Use Your Illusion I&II". Sama turneja je bila jako uspješna, sadržajna, ali i značajna za bend.

Bez obzira što je i nakon Stevenovog odlaska bend ostao u 'top formi', te što je u bend doveden i izvrsni klavijaturist Dizzy Reed, te što je droga nestala s liste dnevnih potreba, i rad na novom album je uvelike trajao, odnosi u bendu su se počeli komplicirati. Kasnije će se pokazati da je za sve to bio kriv samo Axlov egoizam… Izzy je prvi odlučio napustiti bend, i to neposredno prije izdavanje albuma "Use Your Illusion I&II", što će u javnost izaći tek par mjeseci nakon što se album pojavi u prodaji. Ova dva albuma su donijela malo mekši zvuk, te se to posebno očituje na baladama poput "Don't Cry", "Estranged" i "Novembar Rain" kojima se jednostavno ništa ne može zamjeriti. Oba albuma su se odmah digla na sami vrh svih top ljestvica.

U 1993. godini je lansirana zapravo obrada koju je Duff prvobitno mislio posvetiti punk bendovima nazvana "The Spaghetti Incident?" koja je dobila nekoliko dobrih kritika, premda to nije bio briljantan album kao tri do tada izdana. Bend ima sve više problema i učestale promjene u njemu nisu nikakva novost. Tako recimo, vijest da Slash (koji je saznao u novinama da je izbačen iz benda) u međuvremenu svira sa svakim tko bi ga pozvao uopće nije bila neka zanimljivost. Duff je preslušavajući Axlove demo snimke rekao da to više ne želi svirati, dok je druge članove Axl izbacio i doveo nove bez suglasnosti ostalih. Upravo zbog toga se ne može odrediti nekakav točan datum ili vrijeme kada se bend raspao u potpunosti (ako gledamo na početnu postavu). No ostatak benda se nije dao tako lagano omesti u svojoj danjoj glazbenoj karijeri, tako je Slash s ostatkom benda osnova Velvet Revolver s pjevačem iz Stone Temple Pilotsa - Scott Weilandom , te je pokrenuo projekt Slash's Snakepit gdje je okupio grupu glazbenika: gitarist Gilby Clarke i bubnjar Matt Sorum (Guns N' Roses), basist Mike Inez (Alice In Chains) i vokal Eric Dover (Jellyfish) i snimio u vlastitom studiju 12 pjesama u manje od dva tjedna…

Axl je sudskim putem dobio pravo da i dalje ipak smije koristiti ime Guns N' Roses, te se od tada o Gunsima nije previše govorilo, niti su javnosti bile dostupne nekakve informacije o njima… No posljednjih godina je Axl izašao s glasinama kako je postava nakon sudskog odobrenja snimila još oko 70tak pjesama, od kojih će se na novom albumu naći 'samo' 16-17. Kako će to možda zvučati, možete saznati ako preslušate soundtrack za film "End Of Days". Govoreći o novom albumu, koji je nazvan "Chinese Democracy", Axl kaže: "Htio sam napraviti tradicionalnu ploču ili pak da se vratim unatrag na "Appetite For Destruction", ali nisam uspio. Slash je jedan jedini razlog mog neuspjeha, jer se nitko nije pojavio tko bi ga mogao zamijeniti na pravi način". Album i dandanas još nije izdan!

Bitno je još spomenuti kako je bend u svojoj povijesti održao nekoliko koncerata popraćenih velikim neredima, od kojih je možda među najvećima bio onaj u Montrealu na Olimpijskom stadionu 1992. godine na zajedničkoj turneji s Metallicom. Tada je James Hetfieldu na koncertu prišao preblizu pirotehnici i zapalio si ruku i dio lica, na što je Metallica bila prisiljena odustati od daljnjeg izvođenja. Nakon Metallice trebali su nastupati Gunsi, no zbog već spomenutog Axlovog egoizma nisu nastupali. Axl se popeo na stage i bacio mikrofon u publiku i elegantno se 'pokupio', na što je publika naravno burno reagirala i uslijedili su veliki neredi po gradu…

Također, Gunsi su izdali i nekoliko 'best of' kompilacija kao su što su "Live Era: '87-'93" koja je puštena u prodaju 1999. godine na dva CD-a s ukupno 23 pjesme, te 2004. godine "Greatest Hits" album koji sadrži 14 pjesama iz najboljeg razdoblja benda (kraj '80-ih - početak '90-ih) kada su Gunsi zbilja bili jedan od najvećih bendova na svijetu i kada su zasluženo nosili titulu rock & roll benda…

Na kraju krajeva, bend je doživio nagli uspjeh, te kao mnogi bendova, a i onih koji će tek postati - nisu se mogli nositi s tim. Bilo je samo pitanje kada će se bend raspasti, te hoće li se naći netko tko će ga pokušati ponovno oformiti, u ovom slučaju Axl Rose, kojem to nikako od ruke nije prošlo. Stoga bih završio ovu biografiju s jednim stihom neponovljivih Guns N' Rosesa: "Nothing lasts forever, even cold November Rain".

- 21:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

IZRADA OVOG BLOGA

Neznan šta me danas puklo (možda to da neću proć godinu tj. polugodište i to da mi je bilo dosadno). Došla san doma i naravno prikljućila se na internet da pogledan mail (ništa zanimljivo, sve uobićajeno dogovori oko nove). Nako bilo mi dosadno pa odlučila malo surfat. I tako slučajno naišla na jedan mali kvadratić di je pisalo "NEMATE SVOJ BLOG. KLIKNITE OVDJE I NAPRAVITE GA". Meni bilo dosadno pa odlučila da ga napravin. I naravno o kome ću ako neću o svome omiljenom bendu Guns N' Roses. I evo tako ovaj blog nasta. Evo da ne duljin puno molin vas da mi napišete svoje iskreno mišljenje za početak.

- 21:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>