Upoznajte golle&bosse. Gollyh&bossyh je dvoje: jedni golly&bossy žive u Starom Kraju gdje kustose i oru na njivama kulture, a drugi golly&bossy su bauštelci u Dalekoj Australiji. Golly&bossy dijele sklonost prema muzejima, klasičnoj latinštini, klingonskom i odjevnim kombinacijama berača maslina. Golly&bossy komuniciraju zamršenim lingvističkim kodovima i majestičnim pluralom koji mnoge nervira. I nisu otvorili hostel u Splitu koji se kiti istim imenom.
Dragi Naši,
Kad god s Dalmatincima razgovaramo o spizi prin ili kasnije uvik se dođe na menestru u suho ili pašta-šutu. I neizbježnu salsu od pamidori. I svi totalno švikavaju i odvaljuju i nikomu nema do domaće salse koja se polije po menestri.
Ali onda kad min pitamo da je li oni volu jaja na pamidore pogledaju nas s upitnicima u očima. Niko to nikad ni čuo niti jeo. A min onda gremo objašnjavat da je to omiljena litnja spiza u Staremu Kraju, da je to jednostavno za parićat i da se to samo umućena jaja poliju po salsi. “Jeli se to onda s žlicom jede?” pitala nas je jedna Splijka. “Ma ne, s perunon.“
Da razjasnimo nedoumice, evo recepta za jaja na pamidore.
Prvo se učini salsa od pamidori prema individualnem ukusu. Najbolje je ako salsu imate već gotovu, još boje ako je to materina salsa jer nema salse do materine salse pogotovo ako je ista od lastovskih pamidori. Kad je salsa gotova, po njoj izlijte jaja. Koliko jaja? A ono odokativno, otprilike koliko je salse neka toliko bude i razmućenih jaja.
Onda se miša na srednje laganoj vatri jednu 5 minuti, dok se jaja ne zgusnu.
Poslužite uz crnu bevandu.
U pozadini preporučamo spektakularni tajlandski pop, savršeni litnji zvuk uz savršenu litnju spizu. Tan-tan-tan-tan-tan-tan ta ta ta ta ta...