golly&bossy

srijeda, 27.04.2011.

golly&bossy@Central Park

Dragi Čitatelji,
i dok su pretprošlu subotu golly&bossy jezdili po Grazu (klik), seli na tri kafe i jedan obid te kupili svašta bez čega mogu, prošlu subotu obavili su epski susret u Central Parku.
“Već ste u New Yorku“ sigurno ste uskliknuli u sebi. Ne, nismo, ima još parkova u centru mista. Npr. u Staremu Kraju.

Park je tamo odavna, ali sad je turbo sređen. A kad rečemo turbo onda zapravo mislimo turboinjectionenterprise. Fensijana i kulijana na kvadrat. O, da.

Uostalom pogledajte i sami. Sređena stabla, nova posađena, nove kamene staze, klupe i koševi na svakom koraku:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zapravo je park još bi zatvoren u trenutku kad smo bili po njemu. Otvara se svečano sutra na sv. Vicencu. O radovima u tijeku svjedoči i karijola na slici.
Photobucket

A spomenik svjedoči o prošlim vremenima.
Photobucket

Ni fontana još ni puštena u pogon. Sutra, sutra...
Photobucket

A tako i fensi igralište za dicu. Možete mislit kako je bilo dici u Staremu Kraju kad su gledali ovako zapakirane ljulje i kućice. Isto kako darove pod borom koje ne smiš otvorit do Božića.
Photobucket

Inače, što se tiče flore, park obiluje mediteranskim biljem. Tu su orijaška stabla lovorika.
Photobucket

...nespola...
Photobucket

...hrast plutnjak
Photobucket

A Central Park mora imat i gazebo. Tako je i ima!
Photobucket

Što nam je najbolje u parku? Ova crvena zemlja, ista koja je i na Van Goghovim slikama. Život opet oponaša umjetnost. La, la, la, la....


Još nam je tega bilo super u Staremu Kraju osim parka. Kafa s tipom koji je samouki web dizajner/programer i u tajnosti već 8 godina održava web stranicu jednoj pjevačkoj zvijezdi. Priča o prijatelju koji sad navodi bespilotne letjelice po Libiji. Koncert Narodne glazbe koja rastura Abbu i Queen. Dječja klapa Perlice od čije pjesme smo se ježili cilo vrime. The Izlazak s Klingoncima u rokenrol stilu. Načelnik mista koji priko fejsa šalje dici poruke da čuvaju park. “...dva čempresa, komin skupa s ognjem/I okupljenim pokojnicima, drveni stol i drveni banak...”

A super nam je i ovi filmić od suside iz 102. ulice. Jer Stari Kraj ima ulice po brojevima, a ne po imenima.
Oba Stara Kraja zapravo. Samo što se u jednemu piše “10. ulica”, a u drugemu ”Ulica 10”. Fora.



Vaši
golly&bossy

P.S. U filmu se vidi malo (4:11) i kako je park izgleda prin make overa : )

- 19:01 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.04.2011.

Golly&bossy u Grazu na godišnjem hodočašću

Dragi Klingoncy i Mayo B.,

Još dohodimo Sebi od puta u Graz i nikako ne možemo smirit uzbuđenje. Bogu hvala, svugdi smo bili i sve vidili (TBF volimo vas), ali poć u Graz za Nas znači isto što Australcima doć u Stary Cray ili funovima poć na koncert Mišota Kovača. Kad smo se prin par godišć vratili sa zagrebačkim autobusom na Otok, iz plavih IKEA bursi virile su teće, plafonjere, višalice.
Otac Nas je čeka i reka epohalnu rečenicu: "Ćerce Božija, pa je valo poć u Graz kupit višalice?!? Oli ni teća za kupit i ode?!?" .
"Ali, Tata,Tata kako ne razumiš?!? Poć u Graz je Koncept. i to THE Koncept. Ista teća kupljena u Grazu ima drugačiju auru od identične teće kupljene u nas. Kako ne kužiš?!?"
I tako su Nas i ovi put ispratili iz kuće "Opet gre u Graz kupovat tećice", a Našoj srići ni bilo kraja! Čim smo došli u Zagreb, išli smo u MSU na otvorenje izložbe o Novim tendencijama (preporučamo svima!), a posli smo se našli s THE Mirnom Caricom. Nismo mogli dočekat jutro nego smo se cilu noć dizali, pili vodu, gledali na sat i vrtili se od straha da ne zakasnimo u Graz. Putnička groznica i Cultural overdose! Ne zna ko ni proba! U Zagrebu se otvori H&M, ali smo ga bojkotirali jer nemamo živaca čekat u redu, a i puno Nam je draže poć u H&M u Grazu. Ipak smo mi resli u socijalizmu i sve što se kupi priko granice još uvik miriše na Obećanu zemlju.
I tako smo išli u Graz u H&M. Nismo kupili ništa posebno, samo jednu crnu rokersku košuju, jednu šminkersku bilu košuju, zlatne polivalentne treš narukvice i jednu prekul haljinu za party u Picheni. U IKEI smo kupili sve bez čega savršeno lipo možemo živit, ali Mi volimo imat sve što Nam se svidi pa smo kupili lampu od karte i još nike totalne ludosti. Ali, Klingoncy, uopće ni bitan shoping. To smo prerasli. Nama je bilo bitno što smo s Vama i bilo Nam je jadno lipo.
Ko može platit ljubavnu priču o Teti Ivici i Beppotu na brodu za Brazil početkom prošlog stoljeća koju ste Nam ispričali u autobusu?! Još Nam gredu suze i ne možemo doć sebi od Jubavi.
Ko može platit pogled s mosta na Kunsthaus Enterprise i Stakleni otok na Muri!?

Image and video hosting by TinyPic

A na ogradi od mosta zakačeni katanci s imenima ljubavnika sa svih strana svita!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ko zna koliko su ključeva vrgli u rijeku i ko zna koliko njih će ispunit svoja očekivanja?
Niko ne zna. Ali mi nepopravljivo vjerujemo u hepi endings. O bajkama da ne govorimo. Totalno smo old fashion i ostarili bi priko noći kad bi se prominili.
Ko može platit one dvi genijalne kičaste butige "Pimp your Fantasy" i "Kunst&Kitch" na putu za Kunsthaus, a unutra sama Čudesa pop-kulture?
Skoro smo počeli plesat u butizi kad smo vidili bursu na Majkla Đeksona. Čim smo je vidili, odma smo zamislili Tijuanu i Jelu kako plešu na Thriller na mostu u Picheni i počeli smišljat Jackson party.

Image and video hosting by TinyPic

Kad smo vidili bursu na JR-a iz serije Dallas, ispalili smo!

Image and video hosting by TinyPic

Ma ko se njega uopće sjeti?! Uh! Kauboji. Ako ste već u situaciji da se družite s kaubojima, družite se samo s onima koji bi za Vas okrenuli Zemju naopako i s kojima se možete smijat do besvijesti. JR-ove primazane svim mastima izbjegavajte u širokom luku. Pogotovo na bursama! Zašto nisu učinili bursu na Bobbyja?!
A imaju i bursu na Marylin!

Image and video hosting by TinyPic

Prekrasna. I pokojna. Krivi kauboji...Nikad nećemo bit plavuša. Samo je jedna Marylin.
Idemo dalje. Imaju i ovcu obučenu u roza krzno. S oćalima. Ako već moramo bit ovca u životu, nećemo bit ni bila ni crna. To je dosadno. Bit ćemo roza! S roza oćalima!

Image and video hosting by TinyPic

Na izlazu iz butige visi žuta bursa na strip-heroinu.

Image and video hosting by TinyPic

Genijalno! Uvik, ali uvik budite glavna junakinja svog vlastitog filma i virujte u ono što radite, a to što radite radite do daske i sa srcem.
I još jedna bursa. Totalno neodoljiva! Na Bambija!

Image and video hosting by TinyPic

S natpisom "Make friends". Što na ovo reć? Ništa. Osim...da bi Nam život bi prazan bez naših prijatelja.
I za kraj Izvještaja za Vas i Mayu B. koja ni mogla poć s Nama na hodočašće, kad smo se od Aleje Dubrovnik i Opere spustili do glavne šopingštrase, iz izloga Nas je gleda Mickey Rourke i bi je totalno, ali totalno sexy!

Image and video hosting by TinyPic

Odma smo znali da će ovo bit trip za pamćenje jer Nama Miki u svim svojim metamorfozama donosi sriću, i zato ga na planeti Golly&bossy uvik čeka najbolji apartman :).
U Kunsthausu nismo gledali izložbu, nego samu zgradu.

Image and video hosting by TinyPic

Ona je permanentni izložak u staroj gradskoj jezgi i dokaz da je dobra arhitektura isto što i dobra poezija. Poezija prostora. Ode obožavamo poć u muzejski dućan i tamo su uvik svakakva čudesa.
Npr. ove nožice!

Image and video hosting by TinyPic

Teta Milla bi odvalila!
A ova spužva za pijate!

Image and video hosting by TinyPic

Prali bi po cili dan da nemamo makinu hihihihi!
I di smo još bili? Na obid!

Ali draga Mayo B., nismo bili na one grozne juhe od hrena, nego u talijanski restoran "Paradiso" u sklopu nove fensi robne kuće.
Inače, u Austriji je hrana uglavnom bez karaktera i osim Mozart kugli nemojte jist ništa! Hote u ovi talijanski restoran ili ko pravi gastarbajter na ćevape i pivo ili na pršut i bevandu u restoran "Opatija".
I tako smo bili opet u Graz. Mali slatki europeiše grad koji je s par urbanističko-arhitektonskih intervencija postao totalno cool.

Image and video hosting by TinyPic

I naravno da ćemo poć opet.

Volu Vas Vashy!

- 19:26 - Komentiraj (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.04.2011.

golly&bossy po betonskom eko-sustavu

Dragi Naši,
ovo je priča o bićima koji obitavaju u urbanom eko-sustavu, pothodnicima, stupovima mostova, kontejnerima... ...uglavnom svugdi di je priroda rekla doviđenja, a beton i asfalt rekli “mi rulamo“.

Prvi put smo se s bićima sreli u našem liftu. Revna čistačica pokušala ga je doduše uništit, ali žilava jedinka se ni dala.
Photobucket

Od tada nam ova glavata bića iskaču iz svakega kantuna. Di god se okrenemo eto ih.
Ovo su u pothodniku na Savici:
Photobucket

Škatula od struje u Noven Zagrebu
Photobucket

Komad betona uz Savu:
Photobucket

Iako im odgovara polumrak pothodnika, ovde u Noven Zagrebu juru prima svitlu. Ili možda prima tramvaju?
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Većinom su pitome naravi i blagonaklono gledaju na mlađe pripadnike vrste:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Našli smo samo jedan primjer s negativnim emocijama. Ali valjda mu je bi i loš dan. Primjetite kako je ovi evoluira i u tom procesu dobi ruke:
Photobucket

Ima još razvojnih linija. Neki su dobili dvi glave:
Photobucket

I ovi ima ruke, a uz to je i čuđenje u svijetu:
Photobucket

Jedna podvrsta se nekako ukvadratila i ispunila bojom:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dok su drugi apstrahirali do čistih linija:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Život je ponovo oponaša umjetnost. Nas je ovo sve skupa podsjetilo na prapovijesno slikarstvo, a najviše na ono iz Sahare, iz Tassili n'Ajjer (ne znamo kako ovo deklinirat). I tamo su sve redom dobrodušni likovi s velikim glavama





Vaši

- 13:56 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.04.2011.

golly&bossy se pripremaju za sezonu

Dragi čitatelji,
nastavno na članak 7 najegzotičnijih otoka na svitu u kojem je Korčula na prvem mistu golly&bossy su odlučili povećat cijene svojih apartmana na Prižbi i u Lumbardi.

Australija
sve poskupljuje
naplaćujemo i pogled
ako ne žele gosti gledat more
neka stoju u gornjen dvoru
cijena pogleda na borove je 50% manja

Stari Kraj
naplatit ćemo im i ružmarin što beru

Australija
što ga vonjaju!

Stari Kraj
što ga gledaju i prohodu kun njega!!!!
a tek smokve, praskve, male jabuke... od sad sve ima svoju cijenu. nema ulagivanja gostima

Australija
naravno, jesmo li egzotika ili nismo

Stari Kraj
daleki, previše smo egzotični da bi se tek tako dali

Australija
imate pravo
neka trajekti budu još skupji!
egzotika znači nedostupnost!

Stari Kraj
neka poskupi gorivo i neka cijene svega gredu gore!!!!

Australija
da svatko može doć ne bi bilo egzotično
za furešte neka poskupi. Za domaće ostaje povlaštena otočka karta i vinjete

Stari Kraj
ije. nema tu šta svak dohodit! dosta nam je čistit zahode i kupit smeće za svakim za jadnih 20 euri!

Australija
podržavamo vas

Stari Kraj
nema više ni častit goste s rakijom i vinom. sve će platit.

Australija
ma ono, najboje im je ne doć nego poslat solde

Stari Kraj
najboje

Australija
min ćemo in poslat razglednicu, i u fotošopu ih nacrtat kako su se slikali na taraci

Stari Kraj
nema više ni pranja robe u makinu na lipe oči

Australija
neeeee
imaju maštilac u apartmanu
i gomu iza kuće
uostalom, mogu i u moru oprat robu

Stari Kraj
ako rastru robu na naš laštik, pet euri!
izronit školjku, 20!!!

Australija
pakirat ćemo more u boce i prodavat ga

Stari Kraj
naplatit ćemo im i ako operu robu u moru isprid kuće!

Australija
e, trošu more

Stari Kraj
pakirat ćemo bodlje od ježina!

Australija
najboje in je naplatit i što se kupju

Stari Kraj
obavezno!

Australija
što se imaju kupat i zakrčavat plaže
neka stoju u kući

Stari Kraj
nemaju se što kupat. samo ako platu!!!
ako izajdu na sunce, naplata!
crpu sunčevu svjetlost besplatno!

Australija
da, ako reču da je sunce u njih besplatno rećemo in da neka stoju doma
eto in Slovenija, eto in Češka, eto in Njemačka

Stari Kraj
e!
iznajmimo apartmane sami sebi!!!!

Australija
hahahahahahahhahahaha
po povlaštenoj otočkoj tarifi

Stari Kraj
i mi hoćemo bit turist! a ne spat na stiralima od smokava
oli u garaži blizu kosora i kosilice!
naplaćivat ćemo i okrećanje u posteji. neka ležu mirno jer se posteja isto troši!

Australija
neka gosti spidu u garaži
to će bit posebna ponuda

Stari Kraj
to je egzotika! neka vidu kakvi je život na otoku
i kako nam ništa ne pada s neba

Australija
naravno, svi ležimo u garaži uvik. Kogo na stiralo, a kogo u prikolicu od traktora

Stari Kraj
hahahahahahahahaha
neka spu u šezlonu, ali onemu staremu od tele!
na dvanjkama od tovara!

Australija
najboje da spu u dvoru
pod tendu
tako će cilo vrime disat egzotični zrak

Stari Kraj
na tapetiću za otirat noge!

Australija
i slušat će more

Stari Kraj
i čvrčke!!!!

Australija
ali i dvor naplaćujemo!

Stari Kraj
više nego aprtman!
spanje u dvoru po litnjoj neveri 220 euri!

Australija
!!!!!!

Stari Kraj
di će to doživit????!!!!

Australija
samo u dvoru!

Stari Kraj
živili dvori!!!!
ko priživi grom, 500 euri!!!
ko se ubode na kaktus, na caklo na plaži oli na ježinu 2000 euri!!!!

Australija
ludnica
za meduzu je cijena po dogovoru jer to ne možemo garantirat da će ih opalit

Stari Kraj
poćemo lovit meduze pa ćemo ih istrest u valu!
to će bit kako u lunaparku vlakić smrti!

Australija
hahahahahahahaha
e, i lunapark se plaća

Stari Kraj
a malo!

Australija
nisu ježine ni meduze ništa gore

Stari Kraj
gore???? pa di to ima???

Australija
gosti će bit srićni što su ostali živi, i još će nan platit

Stari Kraj
ćapat hobotnicu i vrć na gosta, 3500 euri!!!
vrć na goste sipu!!!!

Australija
nećemo vrživat sipe. Od sipe rižot, a njima prodat kost da odnesu doma papigici

Stari Kraj
mi smo hrstali kost od sipe kad smo bili mali. vidite kako sad imamo lipe zube. to ćemo im priko zubarije uvalit kako domorodačko izbjeljivanje.

Australija
oli ije? nismo to znali

Stari Kraj
ije. kako to ne znate??? papigama se daje kost od sipe da je hrsta radi kjuna.
i dici se isto davalo radi zubi

Australija
nismo nikad imali papigu, uopće ne znamo zašto to jidu

Stari Kraj
ne jidu, nego pomalo kjuvaju

Australija
aha
dobro je znat
onda je to egzotični tretman za izbjeljivanje zuba
jutarnja rakijica i smokva je egzotični tretman za rješenje problema s probavom

Stari Kraj
od sad kupimo kosti od sipe!!!

Australija
to je isto posebni cjenik

Stari Kraj
i nećemo davat puno smokava kako smo užali, nego po dvi.

Australija
dvi je dosta za probavu

Stari Kraj
ako nam se svidu gosti, zamotat ćemo im po jednu gratis za doma.

Australija
može

Stari Kraj
ali ne u kartu nego u list od smokve

Australija
ako nan se svidu uja i vina ćemo in dat u lakrimariju

Stari Kraj
vezat ćemo s bokun trave da ne trošimo za vrpce

Australija
egzotika uvik na prven mistu!

Stari Kraj
lakrimariji su skupi!!!!

Australija
to će uć u cjenu apratmana/dvora
neće se ni obadat

Stari Kraj
u bočice od reklamnih parfemi!!!!

Australija
e, ili tako

Stari Kraj
uh. brzo će počet dohodit.
naplaćivat ćemo i slušanje dijalektalnog govora
rećemo da ima terapeutski učinak

Australija
pa i ima

Stari Kraj
a malo

Australija
nama uvik reču da nan je naglasak šarmantan

Stari Kraj
i nama

Australija
eto

Stari Kraj
samo ćemo govorit ććććććććććććććć

Australija
možemo i snimit cd
aplikaciju za iPhone učinit

Stari Kraj
hahahahahahahahahahahahaha
da imaju doma za uspomenu. a na kaveru nas dvi na mrkinti!!!!!
izdizajnirat ćemo majice na slovo Ć. to će njima bit egzotično kako hijeroglifi ili klinasto pismo!!!

Australija
a oni ko može reć ć dobiva popust
5%

Stari Kraj
megalitno!!!!!
neka njemac reče "gvanćera"!

Australija
neka zagrepčanin reče “gvanćera”
ili “hoćemopoćća”

Stari Kraj
ahahahahahahahaha neka proba!

Australija
mišljenja smo da je ć neopravdano zapostavljeno

Stari Kraj
Ć je preMOĆNO!!!

Australija
i ovi službeni izgovor koji je blizu slovu č nimalo nan se ne sviđa

Stari Kraj
jni nama
furamo od sad samo čisto Ć

Australija
jezični purizam!

Stari Kraj
totalni! zastupamo samo originalni izvorni lokalni idiom

Australija
pričala nam je jedna TV zvijezda kako je jedanput bila na chatu s nekim likom

Stari Kraj
i pa?

Australija
i on je je pita ”Hočeš izač sa mnom?”

Stari Kraj
e?

Australija
a ona je rekla “ne, ne izlazim s ljudima koji ne razlikuju č i ć”
a on je reka “pa to je slučajno, jer su jedno do drugoga na tipkovnici”
a ona mu je napisala “onda otkebi”

Stari Kraj
bidan
je li onda otkeba

Australija
ko mu je kriv što ne razlikuje č i ć
ije
otkeba je

Stari Kraj
hihihihi

Australija
tv zvijezda je dalmatinka pa joj je to paralo uši i oči
lansirala mu je otkeb

Stari Kraj
razumimo
i nama bi isto. jadno smo na to osjetljivi
suma sumarum, počinjemo kupit kosti od sipe

- 09:21 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #