golly&bossy

srijeda, 09.01.2008.

Ivan Brlić Mažuranić

Draghi Nashi,
Upravo smo na naš gollynbossy.blog.hr instalirali mali brojač zemalja iz kojih nas poklonici posjećuju. Zapravo, mislili smo i da nemamo poklonika nego da ovdje navraćamo samo Min i Vin. A kad tamo, u roku 10-tak minuti vidimo da nas čitaju i u Starom Kraju i u amerikanskoj i kanadskoj dijaspori. Sigurno nas čitaju i u Australiji, ali to sad ne možemo vidit jer je sad tamo jadno rano ujutro i još su svi u postejama umisto za kompjutorima.
A sad želimo ispričat priču barbe Ivana iz Starega Kraja koju smo čuli za Božić i toliko nas je oduševila da svaki dan mislimo o njoj. Vin ste je već čuli, ali nama je tako dobro da ne možemo odolit da je ne proširimo.

Dakle, barba Ivan je ništo malo navigava u životu, ne puno, ali je bi pun lovačkih priča. Ovo je jedna od njih: govori je da su jedanput prevozili rum u bačvama, a bačava je bilo toliko da je bila puna stiva tako da su ih morali slagat i po palubi. Kad su isplovili odjedanput ih je na pučini napala ogromna hobotnica i počela vući rum u more. Mornari su sjekirama sjekli krakove i tako spasili teret. Prema barbi Ivanu hobotnica je bila toliko velika da su od manjih čupica napravili klobuke!

Barba Ivan je sad pokojni, bogmuda100pokoji, ali obožavamo ga. On je Šeherezada, Andersen i oba brata Grimm! On je Pirat s Kariba! On je Ivan Brlić Mažuranić!

Vashi

P.S. Stavili smo ovaj blog i u kategoriju Znanost jer ogromni glavnošci su i dalje tajna oceana.

- 23:09 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #