golly&bossy

utorak, 26.02.2008.

Tempus fugit i burek

Dragi Nashi,

Dok Vin jezidmirite po sajmovima nautike, mi se borimo s valovima i digod nam se cini da se samo drzimo za pajole od kajica, a digod da carujemo na velikoj biloj mega jahti. I dok se tako izmjenjuje nasa percepcija svijeta TEMPUS neumitno FUGIT. Misija nam je sto vise se zamrzut u protoku vremena /uz nuzne stilske modifikacije-da ne budemo kako Ljupka Dimitrovska ili Dusko Lokin/, a istovremeno sabirat iskustva i duhovno rasti. Mislimo da nam dobro gre i mislim oda je najvaznije postic balans između svog genetskog ustroja i svojih htijenja. Mi smo jutros poželili burek sa sirom i vrhnje. Kad smo došli u Sardelića u pekaru odma smo htili kupit dva bureka i poć u Konzuma po masno vrhnje, ali smo se korigirali i kupili jedan burek i ab kulturu. Opet smo na kraju izili burek, a nadvaladali sami sebe. i tak. Odusevila nas je misao Borisa Groysa da je svaki covik muzej gena i sad o tome promisljamo. ne znamo di smo skupili tu mudrost jer smo u zadnje vrime zaboravni i sve moramo zapisivat. A i slabije vidimo na daljinu. Niki dan nismo poznali jednega zgodnega sto nam je maha isprid kafića di smo sedili. Prin par godišć bi ga vidila da smo sedili na istemu mistu, a da se on ukaza blizu škvera. Eto. Vaši u prostoru i vremenu.

- 13:34 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.02.2008.

Navigare necesse est

Dragi Naši,

Kako i svake godine tako smo i ove hodočastili na Sajam brodova. Iako se Sajam od našega prvega posjeta promini i okrenu u čudnom smjeru Nama je i dalje drago poć. U kojem smjeru se to okrenu, što to govorite, sigurno se pitate. Ma gledajte, kad smo bili prvi put to je bi najveći sajam brodova i sve je bilo prepuno velikih fensi brodova na kojima bi i P. Diddy snimi spot. U međuvremenu je Sajam u Splitu preuze prednost, a ovi u Zagrebu se orijentira uglavnom na opremu. Što ne znači da ni bilo velikih brodi, bilo je, ali ne toliko koliko bi mi htili. Jer nama ništa ne značu motori ni sidra. Mi želimo vidit metre tikovine, želimo 4 banje na brodu, želimo gornje palube i televizije u svakoj sobi. Voglio di piu!
Svejedno, bilo nan je lipo. A Vin pogledajte što smo vidili.


Photobucket
na ulazu


Photobucket
Odma na početku smo vidili ništo što bi bilo taman za nas. Min smo skromni i štedišni i ovi mali kaić od 4 metra bi nan bi prava stvar. Što nan više treba za poć na škoj i izvadit dvi ježine?

Photobucket
A da nismo tako skromni kako što jesmo odabrali bi ovo. S njin bi se išli pokazat kad bi išli do Brne popit kafu ili na Lastovo na jastoge.


Brodograditelji znaju za 3 boje. Modru, bordo i bilu. Tako je bilo dosad. Novi trend je ova kremasta žuta boja. Ne izgleda loše, ali Nama osobno se baš i ne sviđa previše.

Photobucket

Photobucket


Na sajmu nisu bili samo brodi:

Photobucket
bilo je i umjetnosti...

Photobucket
... i masažnih fotelja

Photobucket
...i auto prikolica


Oprema razna:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Ovo kad imate pasića na brodu. Da se ne utopi kad pade u more, da ga možete vidit di je, da ga možete lako izvuć iz mora, a da se na sve to on može i popišat

Photobucket
hrvatski izum - portabl vrše


Bilo je i puno gumenjaka:


Photobucket
gradacija gumenjaka

Photobucket
stvarno veliki gumenjak

Photobucket
kit i mladunče u svijetu gumenjaka


Već znate da Min volimo boje:

Photobucket

Photobucket


Kutak za modni trenutak:

Photobucket
Po ovemu bi Min ostali bossy jer Nam se ove postole nimalo ne sviđaju

Photobucket


Pičuljan zaslužuje posebno misto:


Photobucket

Photobucket

Photobucket
Fotošuting Romana Pičuljana na njegoven brodu. I Sajam brodova ima svoje zvijezde.


Pošteni brodovi Nimbus :

Photobucket
ako ne za spot P. Diddyja onda za neke hip-hop zvijezde u nastajanju

Photobucket
banja na poštenen brodu ima i tuš kabinu

Photobucket
pošteni brod ima i gornju palubu...

Photobucket
... i pogled s nje

Photobucket
lipe, komodne skale za skalat se s gornje palube

Photobucket
ode bi Min rado bili mala od kužine


Brod firme Sealine. Novi trend u opremanju interijera je nelakirana tikovina i lanene presvlake. Sigurno se to šporkaje malo brže, ali ti brod i ni za poć na lignje.

Photobucket


Još par brodi:

Photobucket
Nigdjezemski brod za gospodsku plovidbu

Photobucket
barka za po Kornatima

Photobucket
American beauty

Photobucket
za opake igrače

Photobucket
ne tako lipi kaić (da ne rečemo grubi)


Sajmom su odjekivali ikavski govori i čakavsko narječje. Milozvuci Starog kraja. Dok nismo došli do valjda jedine jedrilice na cilen sajmu i vidili bend obučen u kapetane iz američkih filmova. Onda su zakantali. Na čistom poljskom jeziku!



Do widzenia,
Vashi


















- 21:15 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.02.2008.

Nikola je čuđenje u svijetu

Na jednoj grani našega obiteljskega stabla reste jedan mali Nikola. Nikola je prvašić, do sad je crta priče, a sad, kad je nauči pisat, sad piše pjesme.
Budući da mi ode u Svitu znamo sve što se događa u Starome Kraju prenosimo Vam Nikolinu pjesmu.

Pčela

Pčela leti,
Velika pčela oko velikog cvijeta.
Pčela leti, leti i probudi se u domu, s mamom svojom,
Sretna što ne leti sama.


U suvremenom društvu kanali komunikacije su bezgranični. Nikola je pjesmu napisa na papiru, njegova mater je esemesom poslala pjesmu sestri koja je sad u Australiji, ona nam je je prvo pročitala, a onda i poslala esemesom, a mi je sad objavljujemo na internetu. Nadamo se da se nije previše izgubilo u gluhim telefonima.

Vashi

- 09:45 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.02.2008.

Boje su u nama, plava posebno

Photobucket

Draghi Nashi,
Kako se dan produži, a vjetrovi navješćuju proljeće i mi smo shvatili da nam treba rebranding. Ključni element našeg novog vizuelnog identiteta bit će smeđa kožna jakna. Zato smo se u subotu, unatoč inicijativi za bojkotiranje kupovine, uputili u još jedan hram potrošačkog društva. Obilazili smo dućane, isprobavali smeđe kožne jakne kojih stvarno ima dosta. Onda smo uletili u još jednu butigu s robom na kila. Nova kolekcija bila je uredno složena po vješalicama, ali zato je stara roba bila nabacana na ogromnem stogu. Hm, promislili smo i povukli nešto žuto. Kad tamo žuta majica s crnim kazetama po sebi. Samo 49 kn. Ala, prolaziš. Onda nam je za oko zapelo nešto roza/boja fuksije. Prugasta majica. Isto 49 kn. Ala. Onda nešto s velikim žutim prugama. Hm, ti ćeš bit dobra za po kući rekli smo ton majici. Onda smo povukli i nešto crveno. Rokenrol majica bez rukavi, s crnim printom. Za po liti i za ispod jakete, zaključili smo. Opet smo vidili ništo roza, povukli, kad tamo roza majica na zebru. Ideš, rekli smo i njoj.
S 5 majica i 10 boja u ruci uputili smo se prima blagajni kad smo na lutki spazili bilo-sivo-žutu kockastu maramu. Di Vam je ova marama, što je tu na lutki, pitali smo prodavačicu, koja nas je uputila na odjel marama. Tako da smo uzeli i nju, naravno.

Ali, kako je sve počelo s bojama danas. Jutros, čitamo novine i pijuckamo čaj kad tamo na dvi stranice o 50 godina pjesme Volare. Između ostalega tu piše i da je tekstopisca Franca Migliaccija za stihove “nel blu dipinto di blu” ispirirala Chagallova reprodukcija koju je ima na zidu. Koja je to slika bila ne piše, ali boguhvala bar kod Chagalla malo-malo pa lete ljubavnici po modrom nebu.
Obožavamo kad vidimo kako život oponaša umjetnost na najvjerojatnije načine i citiramo dalje novinara Ivanjeka: “U djelu velikog slikara postoji ne samo “plavo u plavom” nego i gotovo ikonična pozicija lebdećih-letećih ljubavnika. Ljubav je ona snaga koja mladima daje krila za let, smatrao je Chagall, a preuzeo Migliacci.”

I sad… je li da je, Daleki, sve povezano. Kako da se sve vrti oko Nas (Nas i Vas). Evo, prin misec dana smo bili vidit Chagalla i pisali kako je Chagall ljubav, a sad to isto čitamo u novinama. Radi ovakvih stvari imamo osjećaj da nam je život jedan gesamtkunstwerk. U boji, naravno.

Vashi



...nel blu dipinto di blu... ...felice di stare lassů...

- 11:21 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.02.2008.

Di god pogledam guzice i sise, naravno

Draghi Nashi,
Kak ste nam kaj? Je li skenirate slike za stavit na golle&bosse? Nama ode sja sunce, a kako će i bit drukčije kad je lito.
Nama je jučer bi zadnji dan plesne škole. Od svega što smo učili otplesali smo jedan ples: engleski i bečki valcer, slowfox, foxtrot, tango (tango Nan je najdraži!), jive, rock'n'roll, chachacha, rumbu, sambu, salsu i bachatu. Za kraj smo imali kako mali tulum tipa dječji rođendan s grickalicama i sokićima, ali smo morali odjurit jer smo išli na koncert TBFa.
Karte su već prikučer bile rasprodane što smo doznali jučer popodne kad smo išli kupit karte. A ništa rekli smo i zaključili da će ih sigurno prodavat na blagajni Aquariusa. Došli smo tamo, a isprid vrati se proteza dugi i debeli red. Stajali smo sa strane i pitali je li ima ko kartu viška za prodat. Niko ni ima. Vidili smo i Cimera Romea (onega što je po stanu hodi u mudantama), ni on ni ima kartu. Onda smo s prijatejicama što smo bili s njima išli na piće da ćemo se vratit za po ure. Taman kad smo se vraćali u Aquarius čuli smo vrisak i Mladena kako pjeva "Uz ritam jen dva kad na scenu stupam ja, uz ritam jen, dva". To in je prva pjesma na nastupima. Bilo nas je strah da ne propustimo nama najdražu pjesmu, onu koja slavi žene, i zato smo ubrzali korak. Kad smo došli isprid ni bilo nikoga i bilo je još karata. I taman kad smo ušli krenu Guzice i sise. Kako da su znali. Alo, alo di si rekli su nam momci iz tibiefa. A Mi smo zanjihali svim našim atributima u ritmu muzike za ples. Baj d vej, jučer smo u novinama pročitali da su žene većih bokova ne samo zdravije nego i pametnije! Je li Van drago?
A najdraži moment sinoć Nan je bi kad je bila pjesma o komandantu Dati i svi smo urlali "Fejzore u zrak kad vidiš komandanta… da to je on… fejzore na pozdrav kad vidiš komandanta… da to je on…", a onda su iz prvih redova izvukli lika koji je bi obučen u uniformu od Zvjezdanih staza. Čast!
Naravno da smo sad slomljeni i da nismo u stanju ni kvadrat pločica postavit, a kamoli štogo više. Jedva čekamo marendu.
Vashi Viloviti Bokoviti

P.S. Zaboravili smo Van reć što smo bili obukli. Na nogama su nam bile vjerne bile patike. Iznad The Rebatinke. Onda nova maslinasto-smeđe majica urbanog-retro-folk uzorka. Na glavi marama s motivom zebre, ali maslinasto-smeđe-crna, a ne crno bila (na slici).
Danas smo obukli isto samo umisto te majice imamo bilu dolčevitu.

TBF

- 12:07 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.02.2008.

Marc Chagall, Stilske vježbe, put u Zagreb općenito i globalno zatopljenje

Dragi Nashy,

Kao prvo, jako smo zadovoljni s Vašim lingvističkim promišljanjima i mislimo da ste na dobrom putu da napišete "Rječnik suvremenog uredskog komuniciranja za početnike". Mi se još uvijek na poslu držimo klasičnih kodova komunikacije, a priroda posla nam dozvoljava da često posegnemo za latinskim poslovicama koje potkrepljuju iluziju naše bezgranične pameti i klasične mudrosti. Kad smo bili u Zagrebu posjetili smo izložbu Marca Chagalla u Klovićevim dvorima. Već smo je s Vama u živo komentirali, ali za našu vjernu publiku moramo zapisati: Izložba se mora vidjeti. Chagallovi radovi su ljubav, ludilo, snovi i nostalgija. Sve u svemu, čisti estetski i emocionalni doživljaj prepun pastoznih namaza boje, razigranih crteža i lebdećih figura. Svakako posjetiti galerijski dućan i kupiti plakat ili neku drugu sitnicu s motivima izložbe. Mi smo kupili plakat "Ljubavnici na sivoj podlozi", bookmark s motivom cirkusanta i soljenku s Picassovim crtežima. Duhovno okrepljeni nastavili smo našu šetnju Zagrebom i našli smo se s Vama u tramvaju broj 6 te odjezdili u shoping u novo masovno gradsko odredište za druženje i shoping "Avenue Mall". Nismo kupili ništa jer nam je skoro sve bilo dosadno, ali smo se družili s Vama i uživali Vas gledat u vašem vermeerskom izdanju s ljubičastom maramom na glavi. Sutra dan smo išli gledat "Stilske vježbe" koje su nam se najviše svidile zbog neumorne glumačke energije i što je predstava završila potpunom nemogućnošću daljnjeg artikuliranog dijaloga nakon što su se iscrpile gotovo sve mogućnosti komunikacije. Bili smo i u kineskom restoranu "Dinastija" u Ilici. Tamo uvijek idemo na ručak ili večeru, a Vi ste nas tamo naučili ispijat čaj od jasmina. Restoran preporučamo jer je uredan, spiza je ukusna, ne čeka se dugo i skroz je povoljno. Tako, ako nas obožavatelji žele vidit, mogu nas nać tamo. Svim zainteresiranima preporučamo juhu od jaja i kukuruza i obavezno proljetnu roladu. Ostalo kombinirajte po želji. Izlet u Zagreb trajao je sve skupa tri dana. napunili smo baterije i reciklirani smo se vratili u našu otočku zbilju. Veljača je prevrtljiv mjesec pa i mi mijenjamo raspoloženje u skaladu s vremenom. Popodne su maškare i idemo vidit nesretnog Krnovala. Fascinira nas kako ljudi sve svoje opačine i gnjusobe iskale na jednoj ogromnoj tužnoj lutki. Eto.Photobucketna slici smo Mi i naša sestra gejša prošle godine na maškarama u hotelu "Posejdon". S obzirom na globalno zatopljenje, u rukama imamo živu granu od svježe propupalog mindela.

- 11:46 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

subota, 02.02.2008.

Pauer kejbl je bio lus II.

Construction

Draghi Nashi,
niste pitali još, ma Van svejedno donosimo još primjera jezika Bauštele.
• Za krismas piriod
• Imati personaliti
• Ovo su risnt podaci
• Nema dosta egzemplova
• Prava advenčure je pred nama
• Radimo šoukejs
• Imam van kveščn
• imati suđeščn
• to je tu bi confrmd
• ovo je vork in progres
• to je ap tu lokalno tržište
• raditi adaptejšn
• to je opšn
• vezati uz vržn
• ima li egzampls?
• za trejd je drukčije
• to je tu komplikejtid
• nekst step je na njima
• minimalan involvment
• možeš li to ishendlati
• biti familiar
• raditi adaptejšn
• Ovo je đoin promošn
• Mora postojati i ingliš vržn

Gud baj,
Vashi

- 17:39 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #