Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

gg u americi...

31.08.2007., petak

Denver i tekme

Na svom novom, a privremenom radnom mjestu sam za sada jako zadovoljna (čukni vo drvo x tri). Neke prve ideje i prijedloge projektića sam već poslala u firmu. Učim, pišem, upijam, pamtim. Ako nekom od vas nešto zatreba, tu sam. Samo da znate 'know how' se naplaćuje, pa ne gulim ja tu tri mjeseca za ništa. Ameri se i dalje trude biti susretljivi, brižni i friendly sa mnom. Danas sam s jednim tipom iz tog velikog ureda (Jeff) išla na ručak i pozvao me kod sebe i žene u Denver za jedan vikend. Baš lijepo od njega. On svaki dan putuje sat i pol na posao u Colorado Springs i onda još jednom tako natrag. I to je lijepo od njega. U slučaju da ostane duže na poslu ili ima neke sastanke, onda prespava u centru. Ja sam mu lijepo objasnila da kod mene takvo nešto ne bi prošlo. Dok sam u Denveru, možda odemo i na neku tekmu američkog nogometa jer počinju sezone. Pišem u množini jer počinju profesionalna liga i college liga. I jedna i druga, sve utakmice, se prenose na TV (raznim). Subota je rezervirana za studoše, a nedjeljom igraju profići. Inače, Jeff je dvije godine bio PR u klubu Denver ?? (ima još dodatak, ali sam ga zaboravila a ne da mi se google-ati). Valjda će uletiti neke bolje karte – u klimatiziranoj loži, gdje ti zgodni momci (boja kože nije bitna) donose finu klopu i cugu i svako malo te pitaju 'treba li Vam još nešto?'. American footbal im je sport br.1. Malo smo pričali o popularnosti sportova i nama dragi sportovi obilježeni uspjesima, a u kojima su oni puno jači, kao atletika i plivanje, ovdje uopće nisu interesantni, osim ako nisu Olimpijske igre u tijeku (a to je svake 4 godine!?). Pitao me kak je Mirko Filipović (ako netko zna, nek mi javi jer ne znam kako ću preći preko svog neznanja i nezainteresiranosti) i naravno zna za Dražena Petrovića.
U USA je sve veeeeelikooo! Auti, ceste, kuće, dućani, parkirališna mjesta….Ne znam voze li tolike aute jer su iskompleksirani ili im to zaista treba. Malička kosooka (od jučer) ima samo cca 150 cm, a vozi nekog ogromnog jeepa. Ona se pogubi u tom autu. No dobro je što su im i parkirališna mjesta široka, a ne kao kod nas u novo izgrađenim, najmodernijim javnim garažama. Čudno mi je pored tih mrcina vidjeti minija (bok nina) i bubu koje sam čak zapazila par puta. A kak bi tek novi fićek izgledao (jedva čekam)!?
Eto dragi svi, uživajte za vikend (meni je produženi). belj
wink

- 04:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

30.08.2007., četvrtak

Mišung svega

Naravno da nisam dobila one dolare, rednecka još tražim, a koliko čujem velika je potražnja za njima. Malo kasnim danas, ali evo dala sam si truda u 'srednje' sate stavljam dojmove u post. Uletilo je neko duže druženje, mimo onih svakodnevnih. Nekakvo sponzorsko druženje je bilo u centru pa su dječica zaružila. Pardon, nije baš nekakvo - lanac hotela Hilton je imao party (Paris nije uspjela doći). Dobila sam svoju prvu zlatnu medalju - ničim izazvana, nikakvim zaslugama, bez krvavog truda i rada - malički koji trenira trampolin mi je poklonio. Btw: neki dan sam gledala njihov trening i sajno to izgleda uživo. Ali strašno je to gledati, a ne još smisleno hopsati i izvoditi figure i bravure - naravno da znaju fulati i razbiti se ko....na parketu. Mišung! Šarena ekipa je to bila - mulat, crnac, bijelac, križanka kineza i tajlanđanke, još neka kosooka, ruskinja, irac, gimnastičar, dizačica utega (to trebate vidjeti), trampolinaš (ili kako se već kaže), hrvač, judaš... Naravno, svi su oni Amerikanci, a bake, djedovi, mamice i tatice su od svukuda. Dakle, ja tamo dođem ko k.... u sladoledu! Znate kak se zabavljaju mladi Ameri u filmovima - e to je to. Na neki smiješan način su slatki. Nisam dugo bila na takvom mlađahnom tulumu. Crnca niš nisam razumjela...ne znam kojim je on jezikom pričao tu večer. U kriznom trenutku sam izašla zapaliti, a dvojca su mi se pridružila. Htjeli bi cigaretu!? Kašalj pa kašalj (jednu su popušili zajedno), pa opet kašalj i stigli su do kraja. Poslije im je sve bilo ljepše. Nisam im ništa rekla, a mogla sam nešto u stilu 'kupite si pljuge'.
Prijete se s nekim tulumima, a mulat ima rođendan uskoro. Ja im svima dođem ko starija sestra.
U subotu sam u shoppingu - glazbenom. Saznala sam, ima nešto big big u gradu (mjestašcu). A onda balon festival. I malo druženja. I izletići.
vrijeme mi je poć...
laka mi noć...

- 09:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

29.08.2007., srijeda

DOBILA SAM 350.000 DOLARA!!!!!!!!!!!!

Dobila sam 350.000 dolara !!!!!!!!!!!!!!!!!! Svi moji problemi su riješeni!! Moj američki san se ostvario!!!! Rođena sam pod sretnom zvijezdom!!! Krenulo me prije godinu i pol i još traje!! Odustajem od traženja nekog Colorado Rednecka!!!!!
No, krenimo od početka. Odlučila sam imati večer za sebe. Freddie je pjevao samo meni! Queen Live at Wembley Stadium!! Prekrasno. Nisam se pobrinula za potpuni užitak pa je neka cugica izostala, a naravno i pljuga (napravim pauzu pa odem van). U zanosu dobrog raspoloženja i sjajnog koncerta, pustim svoj mili glasić (a znate da mi je žao što nemam sluha, no Freddie to ne čuje, a za druge….koga?). U ključnom trenutku, na vrhuncu, kako to obično biva, prekida me poruka na mom hrvatskom mobitelu. Prvo 'poletim' jer mislim netko je od vas, a onda shvatim da je kod vas 5 ujutro i da spavate. [Napomena: Ameri pišu na američki mob, a ovaj ima samo B.] Otvoriti poruku? Mala digresija: zar to nije glupo pitanje? Pa kad dobijete poruku, svakako ju i otvorite (prije ili kasnije). Uvijek otvaram, čitam i odgovaram (no ima i onih koji ju obrišu bez odgovora – pozdrav njima jer će se prepoznati). Dakle…
„Congratulations! You have won $350,000USD in the 2007 Phone Lottery Draw. Call +447045733348 or Email: toplot400@uk2.net. Quote Ref: TOP341044LOT when you call“
Ponavljam, u dobrom raspoloženju, pozitivnim mislima i pozitivnoj konstelaciji zvijezda…poruka je sjela na pravo mjesto. Di bi sutra bila? Di bi mi bio kraj? Naravno da su mašta, želje i kreativnost stvorile krasan scenarij mog daljnjeg boravka u sad-u. No, onda sam se slatko nasmijala jer sam si zamislila našeg GT-a g. Čopa koji zaprepašten gleda u telefonski račun na kojem bi (da nazovem) vjerojatno pisalo 'Molim platiti $350,000USA'.
Prvi dogovor za vikend je pao. Neki festival balona se tu održava (nešto tradicionalno) i uz glazbu (redneck pretpostavljam) traje do jutra. Duga Kosa se nudi da će kupiti vino i dofurati čaše, a dolazi joj i kćer (veli da ćemo se nas dvije dobro slagati), pa na livadu i udri. A sada nešto i za Darka – prvi crnac se upecao (valjda je čuo dam sam dobila na lotu). Nudi večeru jedan dan. Da zašto mu ne bi pričala o Hrvatskoj. Btw: to je onaj mali iz praonice rublja, a ime mu je Josh. Javit ću vam kakva je bila večera.
A što se tiče Hrvatske….svi bi da im nešto pričam (di je, kako je, šta imamo i nemamo). Dođe mi da im kažem www.google.com . No, B. me danas ulovio nespremnu. Kaže da njegova žena radi u školi kao profesorica (učiteljica) di je ravnatelj porijeklom iz Hrvatske. Naravno, pričali su o meni i ravnatelj bi da održim predavanje o Hrvatskoj. No, prije toga ćemo svi zajedno negdje na ručak pa ćemo razraditi strategiju. Možete mene zamisliti kako držim predavanje klincima?? O Hrvatskoj?? O bilo čemu?? E pa na pedagoška iskustva nisam računala kad su mi rekli da idem na stručno usavršavanje. Šta me još čeka?
Pusec svima!!!!!
Happy birthday Perooooo!!!!!

- 07:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.08.2007., utorak

Praznici...produženi vikendi

Dobro vam jutro….
Vrijeme mi prolazi munjevito. Vjerujem i vama doma. No, mislim da to ima veze s godinama jer jedan školski dan mi je trajao ko tri ova radna, a sada mi tjedan proleti. Starim, a na to me podsjećaju ovi mladi sportaši koji redom misle da sam i ja dio njih i uporno pitaju kojim sportom se bavim. Kaj da vam velim….moram se hvaliti…nitko mi nije dao više od 26!!!!! Neka mala plivačica je zastranila – imam 20 godina!!!???? Doduše, ne znam je li paraolimpijka (slabovidna sportašica), jer tu se zajedno pripremaju olimpijci i paraolimpijci. A ti mali sportaši su stvarno mali – sve se to vrti do 25. A siročići, malo ih žalim. Za njih nema vanjskog svijeta. Tu su po pola godine, a neki i duže. Osim treninga koji su rastegnuti tijekom cijelog dana, nemaju nikakve druge obaveze. Režije ne plaćaju, sobe ne spremaju, ne peglaju, ne idu po špeceraj, ne kuhaju, ne peru…dakle to su ustvari mali Ameri gotovani. Pa kak će to poslije biti sposobno za život? A lova? Pa nazovu starce, ovi stave lovu na račun i mladci na bankomatu dižu cash!! Dakle, ništa, nula. Naravno bankomat, pošta, vešeraj i ostale potrepštine su u krugu centra. Jedino što ih zabavlja je YouTube i igrice na kompu (okupljanje u predvorju je svaku večer oko 8 i organiziraju se turniri u koječemu, a cure su naravno uvijek u pozadini).
Kad smo kod obaveza nije ni meni loše. Naime, šljaka je od 8 do 17 no moja malenkost radi i prekovremeno (samo checkiram sve mailove i piskaram vama). Jedino što moram van posla, a osobne je prirode, jest odlazak u (hrv) praonicu rublja / laundry (eng). Podrazumijeva se da je smještena u zgradi di su i sobe, naravno u podrumu. Nije prevelika, pomalo filmski, a kako otkrivam dekadentni zapad (pozdrav M. – odlično rečeno) meni je to sve bilo novo. Plavuša zatražila pomoć od crnog bildera (mica, mali izgleda kao ona naša dva u točkici), koji jedino ima prekrasan osmjeh i tople okice. Pomoć sam dobila i stvar je bila riješena (naravno da je dobio značku i okovratni držač mobitela i... ).
Nego, je li mrvica vau vau (na komentaru), mrvica na koju ja mislim? Povratnik iz Grčke!! Nesuđeni igrač softballa? Onaj koji me preimenovao? Mislim da sam u pravu…. Jesi to ti potkurio Grčku pa dao petama vjetra?
Pa to dole je strašno, a čitam danas da gori i oko Olimpije (to je ono krasno mjesto di sam bila u svibnju – ne mogu ne sjetiti se božanstvene grčke hrane).
Danas sam saznala da je u ponedjeljak neradni dan – Praznik rada!! Nije moguće da ste pomislili drugačije? Pa naravno da imaju Svoj Praznik rada (Labor Day)! Ne priznaju ovaj međunarodni 1. svibnja. U svakom slučaju, bit će to produženi vikend! A iako su stari svega dva stoljeća, imaju neke narodne izreke pa tako za gore spomenuti praznik kažu da 'službeni završetak ljeta' cry Glede praznika, malo sam si dala truda i gle čuda. Tijekom mog boravka ovdje, bit će još jedan praznik. Zajedno ćemo slaviti 8. listopada - ja Columbus Day, a vi Independence Day (Dan neovisnosti hrvatska). Pada u ponedjeljak. Dakle, počnite planirati vikend. A možda imam pravo obilježiti i jedan i drugi!? Preklapaju se pa ću tražiti i utorak neradni (mogli bi Ameri =patrioti i domoljubi, shvatiti da je to naš 4th of July). A u četiri neradna dana stignem i do Vegasa....smokinpartycool

- 05:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.08.2007., ponedjeljak

Nema me jučer, a i danas je skoro jučer (za pola sata ponoć, a vi već u novom radnom tjednu – he he ja ću uskoro spavati). Radi se i radi…težak je ovaj gastarbajterski kruh (ima sedam kora i..). Iako malo kenjam, meni je sve ovo korisno. Pospana. Nisam se naspavala, a neću ni ovaj tjedan.
Neki dan sam u blogu zavapila za punjenom paprikom, a danas sam ju i pojela. No, ipak moja mama, meni radi najbolje punjene paprike (kao što i vama vaša). Nešto je falilo! Možda sa saftom nešto nije štimalo, a paprika? Ne mogu sa stopostotnom sigurnošću tvrditi, ali mi se čini da je smrzavana.
Bok Maja!! Welcome back! Vidim da si uhvatila ritam i jupi – kao što vidiš sve funkcionira.
Moram vam priznati, malo sam tužna. cry Otišao mi je Russell! Vidio me danas na doručku na mom starom mjestu i došao se pozdraviti. Naravno da je taj pozdrav trajao i trajao….ali sam se odjednom dignula i otišla (za jedno rano i radno nedjeljno jutro, bilo je to previše pa makar i u dobroj namjeri i makar i zadnji put).
Nisam uspjela otići do Duge Kose tijekom vikenda – zvala je na druženje. Drugi tjedan joj dolazi kćer iz (čini mi se Texasa). Cijelo vrijeme mi priča o njoj…kak joj fali, kak više nema dečka, prodaje automobile, vozi motor…no zaboravila mi je spomenuti 'detalj' – malićka je mulatkinja. A ja se zblamiram! Poslije onog shoppinga sam navratila do nje i vidim dvije uokvirene slike sa preslatkim dvjema crnim bebama. Niš ne pitam i furam dalje. Sve do petka. Pogledam na njezin stol u uredu, kad ono slika neke crne cure i pitam tko je to. Obzirom da mi nije bilo ni u peti, faca mi se malo izobličila, ali sam se snašla s komplimentom i pošalicom „isti tata“.
Btw: imaju čudne pepeljare (ko antički, uski i izduženi vrčevi), koje moja neuka malenkost nije prepoznala pa sam pljuge gasila na koje kakve načine i bacala u ogromne kante za smeće.
Valjda ću sutra biti inspirirana. Spavanje, a vama jutro.

- 07:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.08.2007., subota

Lopez-ovi uspjeli

Family Lopez je uspjela!! Opet su prva vijest. Uspjeli su izboriti odlazak na svjetske olimpijske kvalifikacije u Manchester u rujnu. Dva brata i sestra, a trenira ih treći brat!! Nadaju se da će se svi kvalificirati na OI Peking. Sjajna organizacija, puna dvorana, kao da se radi o svjetskom prvenstvu. No nek se zna, imamo i mi svog svjetskog prvaka – Filip Grgić. Nisu samo Ameri naj..
U vrijeme dok su bile finalne borbe, u US olimpijskom odboru nitko više nije radio, a uredi opustjeli. Je li moguće da se tako nešto dogodi i u našem OO-u? Naravno da ne!
Huuura! Danas sam kupila slušalice i mikrofon pa se sada mogu i razgovarati na Skype. Stoga, ako ih imate i vi, čujemo se (laptop je uvijek pri ruci). Dok sam po Colorado Springsu tražila drage slušalice, murija je nekoga pokušavala uloviti. Trajalo je to kratko, jer su protutnjali pored mene, ali kako nisam najhrabrija na svijetu, nije mi baš bilo svejedno. Skratila sam šetnju, spremila fotić (osjećam se ko Japanka u Colorado Springsu), okrenula se za 160 i produžila korak. A nisu ni ovi Rendeck-i baš hrabri. Naime, nema previše kriminala i ubojstava (koliko čitam na raznim HR portalima, mi smo tu puno jači u zadnje vrijeme).
Čujem da se sprema neki 'tulum' tamo negdje s tamo nekim ljudima, a tamo mene nema. No, u ovom konkretnom slučaju nije mi krivo (he he) jer se radi o ekipi koju ne bi htjela imati ni na vlastitom sprovodu.
Veliki pozdrav onima koji su opet na godišnjem i brčkaju se u Jadranskom moru, od sjevera do juga. Čujem da vam je dobro pa neću kvariti.. Moja malenkost vas se sjeti čim ovdje sunce zađe za oblak, zapuše i temperatura se spusti za nekoliko stupnjeva.
Sutra i preksutra radno..
p-od-g

- 07:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.08.2007., petak

Taekwondo - dinastija Lopez je u gradu

Zašto kiša uvijek pada kad ne treba? Upropastila je velodrom. Baš smo tužni, Sam i ja. No, Sam se malo ozlijedio pa svakako nije mislio voziti, a moja malenkost je bila spremna (kako bi ono Ivica K. rekao) „kao njemački vojnik '41.“ No, nema mjesta tuzi, suzama i razočarenju…dečki su na velodromu svaki utorak i četvrtak, a ja sam tu još ukupno 22 utorka i četvrtka = 44 mogućnosti za otići na velodrom. No, svakako bi bilo pametnije to obaviti tijekom kolovoza ili početkom rujna, jer kasnije stiže zima koja zube ima… Sam i ja smo sjetu utopili u ručku fino i pričama o Hrvatskoj. Inače, želja mu je otići u Peking pa je na pripremama u centru sve dok na nekom od natjecanja ne uspije ostvariti normu (a to može potrajati).
Danas su počele olimpijske taekwondo kvalifikacije. Tu je cijela dinastija Lopez, predvođena Stevenom Velikim Lopezom (olimpijski i svjetski prvak i bivši dečko naše Lane Baneli - info za vas neuke). Želja je obitelji da se svi kvalificiraju na OI, a Velikom bi to bile treće igre. Inače, Veliki je tu veeelika faca, a curice iz centra (olimpijskog) su već danas lagano zagrijavale glasnice za sutrašnje vrištanje. Navodno bi ga svaka majka poželjela za zeta!?
U ovom, za mene, nadasve emotivnom trenutku, ne mogu ne pozdraviti i posvetiti par redaka Micinom, mojem i našem Darku, Drkiju, Darkiću – taekwondo legendi. (Pusa!) U vrijeme dok smo mi ružili po kojekakvim koncertima u skucevima, jabukama, kuglani, Samoboru (pozdrav Nini)... naš Drki je ovdje pisao povijest. Godina 1997.; mjesto UC OTC (US Olympic Training Center); pripreme male, ali složne hrvatske grupacije. Bilo je tu i krvi i znoja i suza i smijeha i … Mjesto na kojem si se ti slikao, morala sam obići i dotaknuti. Btw: preko puta, na mjestu gdje je tada bio odličan meksički restoran, Mary Lou i John Jr. H. postavili su svoju 200 m˛ veliku montažnu kuću s krasnom okućnicom. E da; pozdravlja te seńorita Conchita iz kuhinje, mislim da se zove Maria (kakav Blast from the Past!, ha?).
Dakle, sutra idem pogledati majstore taekwondoa. sretan Ide nas poveća skupina, među kojima i Duga Kosa, Sam, Vitez od Colorada te još nekolicina bezprizornih, beznačajnih, neupečatljivih likova te dvije tipične američke puce (nisu čak zavrijedile ni da im ime spomenem; no i kod nas ima takvih).
Uh, da! headbang Srela Russella koji je krenuo u priču koja je sličila američkoj povijesti, ali blaženi mobitel spašava mi zdravi razum i krećem dalje. Nazalost, vikend je radni (nema izleta i shoppinga).
mah
g.

- 06:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

23.08.2007., četvrtak

'Haka dance'...Tesla...

Srijeda, tjedan dana da sam tu. Fijuuuu! (rekla bi tara) Prozujalo je pored mene. Malo sam umorna i pospana pa me ispričajte na ponekoj nesuvislosti.
Za četvrtak popodne sam dogovorila velodrom sa Samom. Nadamo se kako neće pljusnuti kiša i sve prolongirati. Naime, danas je padalo 10 minuta i upropastilo piknik. Povod? Majmunovo! Ekipa s Novog Zelanda (domoroci) imali su svoj dan – red plesa (haka), red pjesme i dobre kuhinje pa ispočetka. A haka dance!! Ludnica! Sjetila sam se priče koju mi je Višnja pričala iz Atene. Sportaši Novog Zelanda su u Olimpijskom selu bili smješteni odmah pored naše delegacije. Običaj im je bio da s haka danceom dočekaju svoje sportaše, pozdrave ih i proslave medalje. Svi su znali izaći na ulicu i 'hakati'. Kakav prizor!! Ovdje ih je bilo oko 10-tak, tradicionalno obučeni (bolje rečeno obnaženi), oslikanih tijela, malenih sedmogodišnjaka do onih u najboljim godinama (40 i kusur), jednog i drugog spola. Žene su prekrasne!!!!!!!! 'Party' je trajao od popodne do 22:00 kada se kreće na spavanje (nema brijačine po sobama – treneri ih kontroliraju, no nas ne-sportaše nitko ne kontrolira. Jedino pri ulasku u centar moram pokazati svoju ID karticu.) Mislim da vam ne trebam napominjati kako se alkohol ovdje ne toči, ne konzumira i ne postoji. No, preko ceste…bikeri imaju svoju bazu, a ne piju med i mlijeko prije spavanja.
Što se tiče teretane, joooooj..bit će teško. Za nas ne-sportaše (nižu vrstu) imaju posebne termine. Svaki radni dan od 6-7 ujutro i od 13-14 sati te subotom od 9-13 sati (ok, ovaj je u redu, ali jednom tjedno-ko ni jednom). Ne znam za koji bi se termin odlučila? Koji mi je draži? Ma….. ali probat ću ovaj od 6-7 ujutro. To me posebno privlači (zvuči sado-mazo?). Npr…raspored za taj dan: buđenje u 5:30, pa znojenje sat vremena, pa tuširanje, spremanje za posao, doručak, kava i pljuga i u 8 sam na poslu. Odličan početak dana, samo što se bojim nastavka… Sva sreća, imam naše zdravstveno i ino osiguranje (hvala mica) ali i ovo njihovo preko bare. Čim sam kročila u centar, ljubazni, crni mladić na recepciji mi je uručio karticu osiguranja. Zapravo su tako oni sebe osigurali. A već sam imala plan negdje se skršiti i tužiti ih, doma se vratiti kao bogata, bitchy plavuša, ali bez privjeska u obliku glupavog muža (a što mi je većina vas poželjela).
Upoznala i dvije odbojkašice (a znate što mislim o odbojci). Kakve gazele, kakva izgrađena tijela, crne pantere::::::::::nema tih riječi.
I za kraj…Dave iz ureda (Batman), otkrio na webu da kravata potječe od Hrvata. Ja glupača spomenem Penkalu i Teslu. Greška u koracima!! Naime, Tesla je godinu svog života proveo eksperimentirajući u jednoj maloj kući, nedaleko olimpijskog treninga centra (mislim da je bila 1899. jer mi je Batman o tome isprintao 40 strana!!!!). Ja sam trebala biti oduševljena činjenicom da je 'mozak' tu boravio i radio i …..u 10 minuta je Batman saznao di je kuća, strpao me u auto (voli Nijemce – passat), izbacio ispred kuće i ušao u spiku sa susjedom. Na tom mjestu je sad nova kuća koju sam morala slikati..Vrativši se u ured, Batman je skužio da je trebao mene uslikati pored kuće pa je obećao da ćemo se vratiti sutra jer je na 4 min vožnje od ureda. Kao, nije njemu problem tako nešto napraviti za mene – jer to je 3unbelievable3!!!!
Spavam otvorenih očiju…….
LN
g.

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.08.2007., srijeda

Mama Sherry i sportske aktivnosti

E da su svi ranojutarnji sastanci kao ovaj današnji (utorak). Sherry - cca 55g.; 150cm i nešto viška kg koji joj baš pristaju (pre smiješna je). Simpatično malo biće, nasmijano od ranog jutra (podsjećam sastanak je bio u 7:30 sati), dočekalo me pomalo izgubljeno. Zadatak joj je bio upoznati me sa svim servisima koje nudi ovaj stambeni dio Olimpijskog trening centra, dati mi neke materijale i poklon torbu, a kako je dan prije došla s puta, nije znala di joj što stoji u uredu (mali ured, ona mala, hrpa malih buda na malim policama, puno malih slika velikih unuka i jedan vulgaris kompjuter koji narušava malu idilu). Ma, kaj da vam velim…Sherry me osvojila… Koliko sam shvatila iz razgovora s nekim sportašima, svi ju vole (to su jednostavno takve osobe koje moraš voljeti). S druge strane, ona svakom od njih zna ime, kojim sportom se bavi i koje probleme ima. Sherry nam je Mama (s velikim M)!! Slikala me, a portret će zajedno s mojim osnovnim podacima (datum, mjesto rođenja, zemlja, hobi, prva i zadnja ljubav… – kao u spomenaru) zakucati na oglasnu ploču i najvećim fontom napisati WELCOME GOGA!! Kako bi se vi osjećali? To obavezno moram ovjekovječiti i dokumentirati.
Znate di su Molvice? E pa ja nisam znala kao ni mladi biciklist Sam Jurekovic čiji su pokojni baka i djed iz tog pitoresknog mjestašca pored Zagreba doselili u Obećanu zemlju tko zna kad (long live google!). Sam ne zna ništa jer mu tata ne priča o tome, a Sherry se povjerio da s tatom inače baš ne razgovara (naravno da je Mama tu činjenicu podijelila sa mnom, a ja s vama). Uglavnom, Sam me pozvao na planinarenje na Rocky Mountains!!!!!!! (ovdje je to uobičajena praksa i dio sportskih priprema – naš Bandek bi se odlično uklopio). Bila sam u dilemi – biti pristojna i prihvatiti poziv (pa da me ko Takača, par mjeseci poslije pronađu sklupčanu na nekom kamenu na 2538 metara visine dead) ili da budem iskrena i bez objašnjenja kažem 'Hvala, ne'. Dilema je trajala ravno 1,5 sekundu, a prevladala je moja iskrenost. Sam ne odustaje i ide dalje….. Poziva me na velodrom!! Kao što rekoh, mali biciklira. Taj poziv sam prihvatila bez dileme i razmišljanja. Razmijenili smo kontakte i dok sam ja došla do ureda (10 min laganog hoda), u inboxu je među vašim mailovima (bog vas blagoslovio) bio i njegov. Sam je samo pristojan dečko (pa ipak je iz Lijepe naše), koji je eto ponudio svoje društvo, a ustvari širi osnovna olimpijska načela – tolerancija, prijateljstvo, fair-play (e za to ćemo još vidjeti na velodromu)… Cure i dečki, uozbiljite se…. Pa radi se o biciklistu (moje visine i cca 45kg), kojem sam pri upoznavanju skoro slomila one male koščice šake. Jako se veselim velodromu!!!!!!!! rofl
U uredu su svi jako oduševljeni našim značkama (nevjerojatno kako stranci padaju na naše kockice) i okovratnim vezicama za ključeve i mobitel (bok Pero i hvala!). O sastancima i meni korisnim saznanjima, neću vas filati (jooooj što bi mogla pojesti filanu papriku njami), već ću vam obznaniti svoju odluku. Naime, još malo i naša mala, vesela, mješovita zg ekipa bi uskoro trebala krenuti na badminton (šmrc). No, kako sam ja u novom svijetu, ne mogu badmintonirati (i poslije se betonirati party), već ću se baviti nekim od sportova koji su mi tu na raspolaganju. Streljaštvo, hrvanje, dizanje utega… Nešto vam je smiješno ili me ne možete zamisliti na hrvanju? Pa, jedan je život i moram sve probati (a to mi je nekako i u opisu radnog mjesta)! U razgovoru s Dugom Kosom (svako jutro je na jogi, a puno čita o zenu), dogovorila sam zajedničke odlaske u teretanu. Da, da!! No, tamo se radi po individualnim programima. Dakle, sutra ujutro sam na razgovoru s trenerom oko mog programa rada tijekom ova tri mjeseca (e to je za ozbiljno). Potrudit ću se pronaći i badminton. Naime, načula sam da je stanoviti Han, svojedobno svjetski prvak u badmintonu, ovdje u centru i da radi za njihov savez (moram to iskoristiti). Zaboravila sam pripomenuti da me isto tako mlađahni mačevaoc izazvao na dvoboj (zaboravila sam mu ime pa nek bude Vitez od Colorada). Dakle, o tome sam govorila….. dan nam je taj život, koji je uz sve što donosi još i kratak, i zato treba sve probati (to nam je svima bila deviza u pubertetu, a meni ni danas nije mrska).
mahmah
gg

- 06:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.08.2007., utorak

Redneck Boy II

Sorry, ali moram........
Redneck Boy se ispričao i htio se upoznati samnom!!!! Mislim da sam ga osvojila!!!! Moj šarm za kretene pali i na drugom kontinentu! Pa ja sam univerzalna!! Koje sam ja j....e sreće!!!! Evo di me moja pristojnost dovede. Sad kužim da je ona priča (čitaj: napad) o pljugama bio ulet (to još nisam doživjela).
Naime, vraćala sam se iz ureda i srela ga na vrhu stepenica (to je centar za sportaše gdje su restoran i spavaonice). Sad kad razmislim, bio je to pravi filmski susret. I kreće spika: on se ispričava ako je bio nepristojan i kao stalno se srećemo po centru i da šta ja tu radim i kako mi je ime i...On je Russell (valjda se tako piše) ili kako sam ga malo preimenovala RRB - Russell the Redneck Boy!!
Moram priznati, pala sam na tu ispriku s južnjačkim naglaskom i oprostila mu headbang
Naime, ostaje tjedan dana, a tu je zbog nekog kampa za dječicu koja se bave streljaštvom bang
a sad stvarno pa pa!!!!!!!!!! ali ne i PP (mica zna!)

- 02:19 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Redneck Boy

Koooolikoooo mailova sam dobilaaaaaa!!!!!! A niti jedan nije od T-com-a! smijeh Hvala svima….. I blog….juuuupi….
Početak novog radnog tjedna?..pa nije loše počeo (što i nije slučaj kod nekih od vas). Konačno sam ulovila ovo njihovo vrijeme i spavam ko beba (pusa Fran!). Sad sam postala prava American Girl in this Redneck Village.
Doručak mi je poseban gušt. Kako se moram probuditi kao i za hoo-ov posao, dakle 6:30, na doručku sam među prvima pa mogu u miru papati, a ne da mi se nasere (oprostite mi) neki Amer željan razgovora. Iako nemam ništa protiv ranog jutra i prve kave s društvom, dozvolite mi da si ovdje dopustim mogućnost izbora i budem sama. No moram priznati da mi pomalo fali ekipa s jutarnjeg pisoara na poslu (darkić, sinke, joe, svi damiri, mali dado i MICA….).
Glede druženja uz klopu – u nedjelju sam imala jedno takvo iskustvo (pročitajte pa nazovite kako god). Nedjelju sam zapamtila po desantu mladih, željnih slave, američkih sportaša (prvenstveno plivanje) koji su se iskrcali baš u vrijeme ručka. Restoran je bio krcat, no snalazim se i u tuđini te pronalazim stol. He, stol je imao još dvije stolice pa je vedra i pričljiva, iste boje kose kao i ja, vitalna volonterka u svojim (kaže ona) najboljim godinama (!!79!!) sjela pored mene i….. 10 minuta = cijela vječnost! Bakica bi mogla održati prezentaciju o self promotionu! Cijeli život mi je ispričala (vjerujte mi, ne zanima vas). Sva sreća bila sam na desertu (o tome nešto kasnije) kad je ona stigla!
Nešto kasnije tijekom dana, ponovo bliski susreti s čudnom vrstom. Uzmem si ja kavu i odem prošetati pa ću i zapaliti (ispred ulaza gdje je pušenje dozvoljeno). Našao se tu i redneck s pravim južnjačkim naglaskom i kao baš ga zanima gdje bi se moglo pušiti (a vidi da ja pušim). Sere jer je znak zabrane bio ispred mene. No, ja sam bila iza granične crte (naime, ako niste znali ta crta koja je opipljiva samo na betonu, postaje virtualna u svojoj okomici i sprečava prelazak dima na drugu stranu!!?? aha). Naravno da sam pažljivo i uz treptaje okicama, odslušala predavanje o bla bla.. i pristojno ga ponudila cigaretom (Marlboro Lights) koju je odbio, rekavši kako ne puši. Napomena: Redneck – cca 45 godina; 170 cm; 120 kg. Ma naporni su mi s tim kvazi zdravim životom. Strašno se furaju na to, ali neka mene puste na miru. Odustajem od pristojnosti (to me uvijek na koncu skupo košta). I dosta o pušenju.....
Desert? Rekla sam o njemu nešto kasnije, a kasnije je upravo stiglo. Papala sam neki fini kolač iz restorana. Inače, klopa je sasvim ok jer se može birati pa se nešto uvijek nađe. Par crtica: ne znam od čega rade kruh; jaja su blijeda; začina za salatu nemaju; pasta je uvijek dobra (već sam par dana na talijanskoj kuhinji); uvijek ima puno voća (grožđe je bez koštica!?, jagode i lubenica su sasvim pristojni tako da je doručak uvijek dobar).
…….
Upravo odradih još jedan sastanak i vidim da je kod vas već utorak. Stoga, malo ćete me čitati u rikverc. Čudni su ovi Ameri – dogovorili su mi sastanak sa izvjesnom Sherry sutra ujutro u 7:30!!!!???? Kao da imaju Čopove krvi (vi hoo-ovci znate o čemu pričam). Kad sam govorila o mirnom jutru, nisam baš ovo imala na umu.
Na spomenutom sastanku saznah kako mi je vikend radni (jupi). Taekwondo – US Olympic Trials i okrugli stol – Žene treneri!!! Nitko sretniji od mene (što nadam se možete pročitati između redaka).
Btw: Jupi, ako si uspio doći na blog – hvala na informacijama za koncerte (ti si sjajan; pokrivaš sva koncertna zbivanja na našoj kugli). Na nešto ću sigurno otići (društvo imam – to je naravno Duga Kosa).
Pozdrav svima…………

- 02:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.08.2007., nedjelja

Rocky Mountains, Garden of the Gods, Cheyenne Mountain...

Buđenje u 4:54 a.m! Kakva grozna spoznaja u subotnje jutro, a vikend neradni. Dogovor s Dugom Kosom je da se čujemo oko 9:00, a do tada čitanje, spremanje sobe, tuširanje, doručak. Dakle, Duga Kosa i moja malenkost proveli smo subotu van Olimpijskog trening centra.
Nisam ništa očekivala, pa je dan ispao velik kao Rocky Mountains. E, upravo je to bila naša destinacija u sunčano i toplo subotnje jutro. Duga Kosa rođena je u Colorado Springsu, 45 godina, udana, pa rastavljena, kćer od 24 godine, živi sama (preko puta centra), vratila se u rodni grad prije par mjeseci i ne zna je li joj to i konačna destinacija. Obzirom da je domaća puca, zna podosta o prirodnim čudima ovog kraja na 2000 metara visine.
Garden of the gods je bilo prvo odredište (svega 15 min vožnje) Čudnovate crvene stijene, koje izranjaju iz zelene ravnice. I Ameri kažu - bogovi su se ovdje na čudan način poigrali. No, stijene su glatke i izgledaju kao da su od pijeska i kao da će ih i najlaganiji vjetar raspršiti po drveću i žbunju. Mi smo to sve obišle autom, no postoje planinarske staze, biciklističke, a oni iskusniji se mogu okušati i u slobodnom penjanju (pozdrav pero!).Naravno da ne nedostaje i suvenirnica, no moja draga frendica me savjetovala da je tu sve skupo i da ćemo suvenire uzeti u obližnjem gradiću Manitou Springsu.
On broji svega 5000 stanovnika na 2000 metara visine, a stanovnici žive od turizma prodajući sve i svašta pa i sebe. Kao sve je to izvorno indijansko, suvenire izrađuju Navajo indijanci iako ih nitko već duže vrijeme nije vidio (poneke od suvenira, poneki od vas imat će prilike dobiti krajem studenoga). Iako su bijeli dominantni (uz ponešto Meksikanaca i Indijanaca u tragovima - tako kažu, a ja ih nisam vidjela), može se zaključiti da na sebi svojstven način odaju počast prvim i pravim vlasnicima zemlje na kojoj su sada. Manitou Springs ima i Čarobnu vodu. Voda je to bogata mineralima, koju domoroci piju pomiješanu s limunadom i navodno čini čuda. Naravno da sam ju gutala u enormnim količinama ne bi li...to ćemo još vidjeti.
Moja draga Duga Kosa (koja po tatinoj strani ima indijanske krvi, a inače je bila pripadnica hippy pokreta) predložila je za ručak Buffalo Burger!! Da, da..na hrvatskokm bi taj burger bio faširanac od bizonovog mesa. Kaže Duga Kosa da je zdraviji od inih burgera jer je meso manje masno. Prihvatih ponudu i ne požalih! Nakon nekoliko zrna soli po slasnom burgeru, sa zadovoljstvom uskliknuh - jako fino!! Bilo je tu i sira, pomidora, luka, kiselih krastavaca, zelene salate.... a na kraju sve začinjeno hladnim BUD-om. Doooobro!! Važna napomena: bizoni nisu izumrli; domesticus stanovništvo ih uzgaja upravo za nas goste kako bi uživali u njima dobro poznatim, a nama novim okusima.
Sljedeća stanica je trebala biti Cheyenne mountain. I bila je, ali... Krenule smo s voljom, vedro i veselo, no nevrijeme nas je spriječilo. Brisači na Toyoti iz '99 nisu mogli razbistriti pogled kroz šajbu na planinu koju treba respektirati. Jedino smo se nas dvije polako, ali sigurno uspinjale na vrh, dok su terenci i ostale mrcine jurile pored nas, hitajući u podnožje Cheyennea. Došle smo do točke gdje se nalaze neki slapovi, ali nisam mogla skužirati razliku između slapa i kiše koja se razljevala na prozoru. Pozdrav Cheyenne planini na kojoj se nalazi i jedini planinski ZOO u SAD-u (oko 150 životinjskih vrsta i 500 životinja).
Po povratku u Colorado Springs, Duga Kosa je morala obaviti shopping - špeceraj u obližnjem Wal Martu. Ja sam trebala samo šlapice, ali nije završilo tako nevino. Kako je to u životu i sexu, tako je u shoppingu - kad ne očekuješ ništa, dobiješ svašta... Mojoj sreći, veselju i osmjehu nije bilo kraja kad sam u imenu odjela pronašla riječi CD, DVD, Video, Audio, Music... iz Wal Marta sam izašla sa šlapicama i nekoliko CD-a (bok Mica!) i DVD-a (live koncerti), a sve to za 200 kunića - he he!!smijeh
Živjela Amerika, živjela Visa kartica!! A to je tek početak......

- 19:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

18.08.2007., subota

poziv za vikend!!

mislila sam se lijepo naspavati, kad ono buđenje u 4:35!! tko zna u kojem je vremenu i zoni moj organizam..
evo upravo mi završava drugi radni dan...dobila sam i komp i mobitel.. polako napredujemo.
obzirom da sam dobila hrpu literature, čitam i pamtim. stiže mail od B. da se pojavim na sastanku. prvo je to službeno okupljanje njegovog malog ureda 'media i PR' uz nazočnost moje malenkosti. vrlo neformalno su razgovarali o tv pravima za OI 'Peking 2008'. znam, znam.... to vas dragi moji svi (svi ste mi dragi kad ste tako daleko) baš i ne zanima. ali moram komentirati (bok J.): radi se o tv pravima, kako da sve zadovolje, kako će neke 'žedne preko vode...', tko će šta dobiti, a svi bi nešto sa i o igara, borba s agentima sportaša koji znaju podmetati (a za to su i plaćeni), tko će dobiti mogućnost odlaska na treninege...no dosta o tome.
još nisam izašla van centra. za 20 min je kraj radnog vremena i spremam se iskoračiti - po pljuge.
za vikend sam dobila ponudu koja se ne propušta - Linda (dalje za vas Duga Kosa) se ponudila pokazati mi Colorado Springs. Naravno bit će tu i shoppinga.
Duga Kosa: 50kg; 165cm; cca 45 g.; rastavljena; jedno dijete (kćer 24g.). zvuči interesantno? ne znam, ali je jedina uletila.
čitamo se u ponedjeljak jer mi je ovaj vikend neradni.
lijepi moji u lijepoj našoj - velika vam pusa od gg!!!!!

- 00:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2007., petak

nijemci su male bebe za amere - rad oslobađa!

bio je to 16. kolovoz i prvi radni dan!!
Pa tek sam jučer stigla, a već su me ubacili u pogon. Kakvi Nijemci - oni su male bebe za amere!
Buđenje u 6:30, doručak s B. i nekim ljudima pa posao. No, prvo me B. malo odeveo do officea, pa smo nastavili po nekim prostorima, pa upoznavanje hrpe ljudi (nikome nisam zapamtila ime). Poblajhana plavuša Peggy (dalje za vas plavuša P) me zagrlila pri upoznavanju i ponudila se za zajednički ručak (cca 45 godina) - ne znam kakve su joj namjere.
Otišla sam u visiting tour olimpijskog trening centra. Onako skromno rečeno, sasvim pristojno za olimpijski odbor koji se financira samo od vlastitih marketinških sredstava (bez centa državne love) i brojnih donatora. Ima tu velika streljana (jedna od tri najveće u svijetu), olimpijski zatvoreni bazen (onaj u mojim utrinama mu nije ni do koljena) sa svom pripadajućom aparaturom za naj naj plivače - olimpijske pobjednike (uzimaju im sve mjere...), onda su tu dvije dvorane za gimnastiku i odbojku (tu je baza njihove ženske odbojkaške reprezentacije - koji komadi!!), za hrvanje (nema komada), zatim nevjerojatano opremljen medicinski centar, pa centar za istraživanje i razvoj sporta, teretana.....uz to tu su i spavaonice, restoran, prostori za dokolicu i .......
U razgledavanju sam pronašla hrvatsku zastavu i naravno slikala ju (nevjerojatno kako ljudi reagiraju kada u tuđini vide 'dom').
Došlo je i vrijeme ručka s plavušom P. (a što ga može brzo pričati!!).
Ručak?? Napomena: radi se o hrani namjenjenoj sportašima koji tu znojno i krvavo treniraju. E pa moji dragi svi, jela sam slatki krumpir (fuj), piletinu s roštilja (ok), salatu (zelenu, ali nema octa i maslinovog ni basilica, nego ne znam što pa ju nisam ni jela) – i to je kao zdrava hrana. Shvatila sam što je to američki okus hrane. Plavuša P. se najela ko luda – i desert je mrknula. Btw: nema ih puno debelih i mlohavih.
Pušenje?? To je druga priča. Nisam si donesla pljugice jer kao ovdje nema pušenja i prestat ću pušiti na tri mjeseca. Fuck!!!!! Može se pušiti vani i na nekim mjestima u zatvorenom (neki restorani). Dakle – POPUŠILA SAM PUŠENJE!!! No, jebiga, kupovat ću ove njihove skupe i naravno manje ih saugati. Nije ni to loše….

- 23:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Osmjeh br. 17

eto čak i amerima treba neko vrijeme da me spoje kako bi bila dostupna vama (mojim dragima).
Krenulo je… nakon 18 SATI PUTA (zg-frankfurt-denver-colorado springs), kao zdravom pušaču prvo što ti pada na pemet je CIGARETA (kako je samo legla)!! ma koji sex!!?? ili pljuga poslije sexa!!?? nema usporedbe!! No, moram uskliknuti - živjeli Nijemci! na aerodromu u frankfurtu sam si popušila čak dvije!
u colorado springsu dočekao me ON - glavom i bradom klon Kennedyja (za vas će biti dovoljno samo Bob iliti B.). Frizura Kennedy i osmjeh Kennedy (tzv: osmjeh broj 17.!). kad smo se smjestili u centru, prvo me odveo na coca colu!! onu točenu, uuuuuuuuuuu! kao trebala sam se oduševiti. oduševila se jesam, ali kad sam otišla u svoju novu sobicu i usnula svoj prvi američki san!!!!
p.s. B=cca 50g; 180 cm; 80 kg; bijelac; moj mentor tijekom tromjesečnog stručnog usavršavanja!

- 23:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2007., utorak

odlazak

stigao je i taj dan... amerika čeka, no još ne znaju tko im dolazi. bit će to duga tri mjeseca. nakon pekinga, bit će to promjena za 160 stupnjeva. no, po iskrcavanju stižu i prve impresije.

- 10:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (18)
Kolovoz 2007 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
usa here i come