ROGER , ČOVJEK S DRUGOG PLANETA!

09 srpanj 2006

Image Hosted by ImageShack.us
smješak jednog prvaka

Impozantan čovjek,impozantan tenis,impozantan niz...Riječi koje opisuju već dugo prvog tenisača svijeta na jurišu ka obaranju svih teniskih rekorda koji se mogu rušiti.

Ovogodišnji Wimbledon,pripao je njemu.I to sasvim zasluženo uz tek jedan izgubljeni set i to u gigantičnom finalu protiv največeg rivala i prijetnje,Rafaela Nadala.Svi koji su se prije turnira kladili da će Roger osvojiti turnir,ne mogu računati na veliki dobitak,jer naprosto već četvrtu godinu zaredom teniski svijet unaprijed zna tko kući nosi titulu kralja trave.

Moram priznat da sam bio sklon procjeni kako danas ne postoji niti jedan tenisač koji je dorastao Rogeru na travi i uopće u svijetu tenisa.Dimenzija za sebe,u izvanljudskim okvirima.Potajno smo se svi nadali da bi Mario Ančić mogao biti taj koji će zaustaviti nasrnulog Federera.Nije bilo dovoljno,uz fantastičnu igru.Dokaz više koliko igra tog teniskog čarobnjaka vrijedi.

U osvrtu na današnji meč koji je potrajao svega 2 sata i 20 minuta,konstatirat ćemo da je od prve minute bio poznat pobjednik.Koliki god trud ulagao Nadal,bilo je nemoguće zaustaviti kralja u njegovom naslonjaču,boravku-center courtu.Slična je pariška usporedba,otprilike je omjer podjednak..Koliko se god Roger trudio na zemlji,nemoguće je dobiti Nadala u njegovom boravku.Tko zna,jednom će se i to dogoditi,a tada će se ponovno gledati na povijest tenisa.Bila bi kompletna kolekcija,svih četiriju grand slam titula.Strašan podatak kojim se tek par velikana mogu podičiti.

Rogeru je tek 25 godina a u džepu nosi 8 grand slam titula,sveukupno 39 naslova i oko 24 milijuna dolara zarade...Toliko u svojoj bogatoj karijeri niti Boris Becker nije nakupio...a tek bezbrojne izvanterenske gaže,foto shootinzi i sponzorske obveze uz koje je vezan....Sve u pozadini prati Mirka,njegova zaručnica.

Izvangalaktičan tenisač ali velika i humanitarna srca,uvijek spreman pomoći i dati.Za svaku pohvalu!A uskoro će i povijest govoriti u njegovu korist.Očito je,najbolji je svih vremena,pa i veći od almighty Samprasa...Fale mu još dvije titule u nizu u all englang club-u , kako bi bio osvajač sa najviše uzastopnih titula.

Toliko rekorda,tolika hvala ali i pritiska...Sve je to sastavni život toliko vrhunskog tenisača.Čovjeka obasipava ponos što živi u vremenu sa takvim virtuozom i genijalcem.
Tko zna,možda jednog dana i naša zemlja proizvede takav megatalent koji će očaravati svijet,što u teniskom smislu,što u humanitarnom...

Rezultat 6:0 7:6 6:7 6:3 može se protumačiti na razne načine....No znajte da je to rezultat jednog prvaka,jednog 'kamufliranog vanzemaljca' uvijek smirena dojma ali ratnička srca...
Veliki trud i napor stoje iza tog rezultata......Pa na koncu,Rogeru,zar je moguće bolje nego što je sada ?....
............heh.............znate li,da je Roger.....perfekcionist?.......:)))

uz lijepi pozdrav,

marek

*posvećeno svim istinskim ljubiteljima bijelog sporta

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.