Image and video hosting by TinyPic

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

21.10.2009., srijeda

INTEGRALNA TJESTENINA SA ZELENIM UMAKOM

Kao što se vidi iz mnogih mojih recepata uglavnom najbolje stvari nastaju kad se zaviri u hladnjak i iskombinira što se nađe. Tako je nastalo i ovo jelo. Ostatci narezaka i pomoć iz zamrzivača uz tjesteninu dali su jelo za prste polizat.

Inače sam veliki pobornik špinata. Kad osvane na tržnice vrlo je povoljne cijene pa ga nakupujem brdo pofurim i stavim u led. U nedstatku namirnica i u obilju ljenosti za otići u trgovinu posežem za smrznutom delikatesom...

Pa eto zato kombinacija za lijene i željne okusa...



INTEGRALNA TJESTENINA SA ZELENIM UMAKOM




Sastojci:
integralna tjestenina
malo maslinovog ulja
pakirnje zamrznutog špinata
2 šnite pršuta
5 šnita kulena
1 kiselo vrhnje
1/2 češnja češnjaka
malo naribanog muškatnog oraščića
malo nasjeckanog lista celera

--------------------------

Tjesteninu skuhati ala dente.
Pomiješati tjesteninu, nadjev, vrhnje, malo maslinovog ulja, sitno isjeckan češnjak i začine.
Poslužiti toplo.

Nadjev:
Na vrućoj tavi zagrijati pršut i kulen narezane na manje konadiće.
Na pršut i kulen dodati špinat. Kuhati i miješati dok se špinat otopi, pa maknuti s vatre.


>> Inačice:
-vjerujem da bi bilo dobro i na nekom drugom mesu, možda kakvo pileće ili ostatak svinjetine od ručka jučer ili možda samo na panceti
- umjesto vrhnja može jogurt, bit će malo manje masno
- mislim da bi bilo ukusno i na domaćoj tjestenini, no ne savjetujem tjesteninu bez jaja (zapravo tu tjesteninu uopće ne preporučujem!)

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Veljača 2009 (2)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)

Zb(i)rka gastronomskih užitaka

Links

Kolegice blog-kuharice