Kao što se vidi iz mnogih mojih recepata uglavnom najbolje stvari nastaju kad se zaviri u hladnjak i iskombinira što se nađe. Tako je nastalo i ovo jelo. Ostatci narezaka i pomoć iz zamrzivača uz tjesteninu dali su jelo za prste polizat.
Inače sam veliki pobornik špinata. Kad osvane na tržnice vrlo je povoljne cijene pa ga nakupujem brdo pofurim i stavim u led. U nedstatku namirnica i u obilju ljenosti za otići u trgovinu posežem za smrznutom delikatesom...
Pa eto zato kombinacija za lijene i željne okusa...
INTEGRALNA TJESTENINA SA ZELENIM UMAKOM
Sastojci:
integralna tjestenina
malo maslinovog ulja
pakirnje zamrznutog špinata
2 šnite pršuta
5 šnita kulena
1 kiselo vrhnje
1/2 češnja češnjaka
malo naribanog muškatnog oraščića
malo nasjeckanog lista celera
--------------------------
Tjesteninu skuhati ala dente.
Pomiješati tjesteninu, nadjev, vrhnje, malo maslinovog ulja, sitno isjeckan češnjak i začine.
Poslužiti toplo.
Nadjev:
Na vrućoj tavi zagrijati pršut i kulen narezane na manje konadiće.
Na pršut i kulen dodati špinat. Kuhati i miješati dok se špinat otopi, pa maknuti s vatre.
>> Inačice:
-vjerujem da bi bilo dobro i na nekom drugom mesu, možda kakvo pileće ili ostatak svinjetine od ručka jučer ili možda samo na panceti
- umjesto vrhnja može jogurt, bit će malo manje masno
- mislim da bi bilo ukusno i na domaćoj tjestenini, no ne savjetujem tjesteninu bez jaja (zapravo tu tjesteninu uopće ne preporučujem!)