Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

INTEGRALNA TJESTENINA SA ZELENIM UMAKOM

Kao što se vidi iz mnogih mojih recepata uglavnom najbolje stvari nastaju kad se zaviri u hladnjak i iskombinira što se nađe. Tako je nastalo i ovo jelo. Ostatci narezaka i pomoć iz zamrzivača uz tjesteninu dali su jelo za prste polizat.

Inače sam veliki pobornik špinata. Kad osvane na tržnice vrlo je povoljne cijene pa ga nakupujem brdo pofurim i stavim u led. U nedstatku namirnica i u obilju ljenosti za otići u trgovinu posežem za smrznutom delikatesom...

Pa eto zato kombinacija za lijene i željne okusa...



INTEGRALNA TJESTENINA SA ZELENIM UMAKOM




Sastojci:
integralna tjestenina
malo maslinovog ulja
pakirnje zamrznutog špinata
2 šnite pršuta
5 šnita kulena
1 kiselo vrhnje
1/2 češnja češnjaka
malo naribanog muškatnog oraščića
malo nasjeckanog lista celera

--------------------------

Tjesteninu skuhati ala dente.
Pomiješati tjesteninu, nadjev, vrhnje, malo maslinovog ulja, sitno isjeckan češnjak i začine.
Poslužiti toplo.

Nadjev:
Na vrućoj tavi zagrijati pršut i kulen narezane na manje konadiće.
Na pršut i kulen dodati špinat. Kuhati i miješati dok se špinat otopi, pa maknuti s vatre.


>> Inačice:
-vjerujem da bi bilo dobro i na nekom drugom mesu, možda kakvo pileće ili ostatak svinjetine od ručka jučer ili možda samo na panceti
- umjesto vrhnja može jogurt, bit će malo manje masno
- mislim da bi bilo ukusno i na domaćoj tjestenini, no ne savjetujem tjesteninu bez jaja (zapravo tu tjesteninu uopće ne preporučujem!)


Post je objavljen 21.10.2009. u 07:47 sati.