Sardnija - hrana

subota , 29.08.2009.

Nakon četiri dana hranjenja na otoku shvatio sam da bih možda mogao slikati hranu koju jedem zbog dvije stvari. Prva je da ću ubrzo zaboraviti sve što sam jeo a druga da mi nitko neće vjerovati. Iako mi je gore ono prvo. Dakle prvo cozze i vongole. Kao pravi Zagrepčan naravno da nisam znao koje su koje. Sada znam. Ručak: cozze za predjelo a vongole za glavno jelo. Večera: cozze predjelo, orada glavno jelo. Dan prije, ručak: kozlić u pečnici (otprilike kao ispod peke) večera: mješana morska salata (škampi, hobotnica, sardine i neke male hobotnice koje su cijele veličine možda 3-4 cm)… I tako specijalitet za specijalitetom. Cijena uvijek ista 15 €. Što god uzeli, pa čak s uključenim aperitivom, vinom, kavom i digestivom i vlasnikovom pričom o svjetskim problemima. Vlasniku restorana se naravno dan unaprijed kaže koji specijalitet da pripremi slijedeći dan.
Cozze
Vongole
Prije večere zalazak sunca a evo kako ga ja doživljavam. Mmmm… prekrasno!
Zalazak sunca

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.