Evolucija na djelu

15.02.2007., četvrtak

Sapunica se nastavlja

9. ČIN

Maria je preplašeno zurila u Brujerijin golemi madež na lijevom obrazu i pitala se kako do sada nije primjetila koliko je odvratan, skupa sa busenom sitnih dlačica koje su sramežljivo izvirivale iz njega.
''Prestani mi buljiti u madež kučko mala!'' ljutito zareži Brujeria prema Mariji koja je bila nepomično svezana za Oltar Buđenja. Taj oltar (zapravo žrtvenik) je bio jedan sasvim zgodan oltar, onako kako bi svaki oltar kojemu je namjena buđenje zlog boga trebao izgledati. Imao je prijeteće face uklesane po bokovima, ali i mala srčeka koja je bezimeni autor uklesao na podnožje kako oltar ipak ne bi izgubio svoju ljupkost.
''Uskoro će se tvoja krv proliti po Oltaru Buđenja i Rupert će ustati iz vječnog sna kako bi zagospodario cijelim Svemirom, a ja….JA ću biti njegov glasnik zla, ispunjivati ću njegovu volju i glačati mu košulje! HAHAHAHAHAHA!!!''
''Vi niste normalni Brujeria! Zbilja mislite da je sve to istina!? Ta priča koju ste mi ispričali uopće ne drži vodu! Vi i vaši glupi goblini. Pih!'' Maria prezirno pljune prvom goblinu u facu na što je ovaj počeo uvrijeđeno jecati dok su mu drugi goblini iskazivali suosjećanje prijateljskim tapšanjem po ramenima.
''Moja priča ne drži vodu!? Glupačo ignorantska! Sad ćeš vidjeti da nisi u pravu.''
Brujeria je izvukla kantu osrednje veličine na kojoj je pisalo Priča i napunila ju vodom.
''Čija priča sad ne drži vodu!? HAHAHAHA!!!''
''Dios miho…vi ste potpuno poblesavili.''
''Tišina! Ne vrijeđaj me pred mojim goblinima!''
''Vašim goblinima Brujeria!? Ovo je ipak kuća mojeg pokojnog oca i sve to pripada njemu, uključujući i gobline!''
''Ne, to je besmislica. Gobline sam unajmila na sajmištu u planinama Tibeta. Oni su pod mojom kontrolom.''
''Oh.'' Maria pokunjeno pogne glavu.
''Netko će me doći spasiti…moje sestre….Jose-Antonio...da barem nisam bila tako oštra prema njemu. Pa što ako je prije bio žensko. Sada mi se to čini nekako nevažno.''
''Samo se ti nadaj. Jose-Antonio je u ovom trenutku negdje izrezan na sitne komadiće i moj vjerni Fernando ih upravo poslužuje pčelama na imanju.''
''NE! Recite mi da to nije istina…oh, sudbo kleta!''
Zavapi Maria i padne u nesvijest.
''Što je s ovom djevojkom, svako malo pada u nesvijest?'' Obrati se Brujeria jednom goblinu na što je ovaj nemoćno podigao ruke i prozborio nešto na jeziku goblina što bi se moglo prevesti kao 'Ne znam'.
Brujeria zgrabi kantu vode na kojoj je pisalo Priča i izlije ju na Mariu koja se naglo probudila pokušavajući se sjetiti gdje se nalazi.
''Želim da budeš pri svijesti dok izvodim ritual buđenja.''
Na iznenađenje prisutnih odšarafi svoju drvenu nogu i iz njezine unutrašnjosti izvuče ogroman, nimalo bezazlen bodež čija oštrica se uvijala poput striptizete na željeznoj štangi.
''Reci zdravo mom malom prijatelju!'' Histerično se počela trest od uzbuđenja pri pomisli na rezbarenje ovog predivnog oličenja ženstvenosti koje se nemoćno vrpoljelo na oltaru. Brujeria je bila kao i svaka druga poremećena, zlom zaluđena osoba. Vidjela je život i morala ga je uništiti. Željela je uništiti svu ljepotu svijeta i zgnječiti svo lijepo cvijeće koje je nagoviještalo proljeće.Volio bi reći da Brujeria nije bila oduvijek takva, da je prije gubitka svoje noge i kćeri bila jedan sasvim kulturna žena, no nije! Još kao mala obožavala je trgati muhama krila i gaziti kukce. Jednom je svezala malog ruskog imigranta Borisa iz njezine ulice za veliki hrast i gađala ga strelicama za pikado.
A kada je jednog dana sasvim slučajno, čisteći tavan, otkrila proročanstvo o buđenju notornog boga-demona Ruperta, znala je da će učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi drugima osigurala boravak u paklu s pet zvjezdica.
''Pripremite tamjan i namjestite simbole tako da tvore oblik slijepog svirača jazza!''
Naredila je goblinima koji su je bez riječi poslušali i dali se na posao.
''Uskoro ćeš se pridružiti svom ocu…pozdravi ga u moje ime. Reci da mu šaljem pusu.''
''Gaduro najobičnija! Morala si se upetljati u naše živote i donijeti nam svima propast! Ubiti mog jadnog el papita i deprimirati pčele tako da se više ne žele ni pariti!''
''Šuti, ne petljaj se u stvari koje ne razumiješ…ti si tu samo obično oruđe! A sada, neka Rupert ustane iz ništavila u kojemu prebiva!''
Sporim kretnjama je podigla bodež u visinu svojeg madeža i počela mumljati nešto na njemačkom, drevnom jeziku starih božanstva.
''Asche zu asche und eine grosse Kartoffelnsalate mit Pommes frites und wir essen…''
Odjednom Brujeria zastane prekinuta bukom koja je dolazila iz drugog kraja dvorane, nalik na bjesomučno razbacivanje goblina nunčakama.
''EVO ME MI AMOR, DOLAZIM, TVOJ JOSE-ANTONIO TE DOŠ'O SPASIT!''
Zadere se iz sve snage Jose-Antonio dok je nunčakama pokazivao goblinu do sebe kako se preciznim udarcem mogu izbiti obadva testisa.
''A u p…. m.…..!'' prozbori vidno ljutita Brujeria misleći pri tom na piksu marmelade.
''Jose-Antonio, tu sam, spasi se me od ove zle vještice, odveži meee!!''
''Evo, dolazim!'' viknu Jose-Antonio rastjeravši i posljednje redove goblina, dok se ostatak preplašeno rastrčao po dvorani.
Brujeria se okrenula prema Mariji: ''Još nije gotovo…neka tvoja krv djevice bude prolivena!''
''Neee…stani! Ona nije djevica! Spavali smo skupa gotovo svake noći!'' Poviče smeđi pastuh koji je cijelo vrijeme nezainteresirano promatrao predstavu.
Jose-Antonio se preneraženo zaustavi.
''Maria…zar i konj!?''
Maria se sramežljivo zacrveni.
''A ima velku kituuu.''
''Bila ona djevica ili ne izrezat ću je kao svinju na kolinju'' bjesno progovori Brujeria.
''Nee!! Glupačo glupa, nemaš pojma što radiš'' Jose-Antonio se iz sve snage zaleti u Brejeriu u gurne je dalje od Marie.
Izvadio je stakleno oko koje je maznuo jednom goblinu i pomoću njegovih krhotina razreže užad kojom je Maira bila zavezana za žrtvenik.
''Hvala ti Jose-Antonio! Bje'žmo odavdje!''
''Pih….konj…'' uvrijeđeno je pogleda ispod oka. ''Hajde, idi, ja moram dovršiti posao ovdje!''
''NE TAKO BRZO!'' Brujeria se pridigne s poda i munjevito odšepa do velike kartonske kutije koja je na sebi imala nacrtan upitnik.
''Što to imamo u izlogu broj jedan?''
Razreže kartonsku kutiju i iz nje ispadne Pepo, Joseov retardirani bratić, sa povezom preko ustiju koji mu je od pada skliznuo i dopustio mu da preplašeno izgovori 'Ke!?'
''Pepo!? Za ime svih tacosa, što ti radiš ovdje?'' upita Jose-Antonio.
''Mali Pepo je moj as iz rukava u slučaju da stvari krenu krivim putem!'' isceri se Brujeria i odnekud izvuče inekciju i pritisne je uz Pepin vrat.
''Predaj mi ovu kučku ili će Pepo dobiti inekciju virusa side u sebe!''
''Pa što onda? Nije me briga, ionako je retardiran. Hajde, Maria, kreni lagano prema stubištu.''
Ležerno joj se obrati Jose.
''Ja se ne šalim, stvarno ću mu ubrizgati sidu!''
''Samo daj, nisam valjda lud da mijenjam Mariu za retardiranog Pepu. Nisam el loco, kao tvoj pokojni Fernando.''
''Ubio si Fernanda, ti propali abortusu!'' raljuti se Brujeria i izgubi kontrolu nad sada već razljućenim Pepom koji joj karate udarcem izbije inekciju iz ruke i stade grickati drvenu nogu.
''ŠTO TO RADIŠ MAJMUNE NEODGOJENI!? PRESTANI MI GLODATI NOGU!''
zadere se iznervirana Brujeria i odbaci Pepu silovito na Jose-Antonia koji je izgubio ravnotežu i pao pod naletom svog retardiranog bratića.
Jedan mali goblin, koji je igrom slučaju bio tek u stadiju puberteta, za sve to vrijeme se skrivao između starih vinskih bačvi gdje je je krišom izvukao kubansku cigaru i pazeći da ga nitko ne vidi počeo duvati. Nenaviknut na jak dim cigare izbljuvao je dušu i bacio cigaru na hrpu slame koja je prikladno ležala pored najveće bačve.
Slama se, kako to već biva kad dođe u dodir sa vatrom, zapalila, a mali goblin panično pobježe svjestan da je upravo izazvao požar koji se sve brže stao širiti podrumom.
Maria se upravo zaplela u tog malog goblina dok su oboje bili u punom naletu – Maria prema stubištu i putu do slobode, a goblin prema izbjegavanju tjedan dana kazne jer je pušio iako su mu roditelji to izričito zabranili. Tako su se sudarili što je omogućilo Brujeriji da odšepa do Marie i povuče je za kosu vrišteći na sav glas dok joj je pjena frcala iz ustiju.
''UMRI KUČKO!'' Zabode joj nož dva-tri puta pod rebra i pusti krv da isteče preko noža kojeg se spremala iscijediti nad Oltarom Buđenja!
Jose-Antonio je uspio zbaciti jadnog Pepu sa sebe i kad je vidio što se dogodilo nemoćno je zastao i skamenio se na mjestu, mogavši samo tiho izustiti: ''Da sam barem imao više vremena. Prokleta papiga.''
Odjednom neka neobična svijetla prilika pojavila se između plamenova koji se počeli gladno gutati stropne grede.
Jose-Antonio je protrljao oči i zagledao se u priliku koja je imala oblik dikobraza.
To je bio dikobraz! Maleni dikobraz kojeg je Enrique Iglesias uz sav mentalni napor uspio poslati da pomogne Jose-Antoniu.
Iz nekog razloga, dikobraz je govorio engleskim jezikom sa snažnim britanskim akcentom.
''Hello mate, it's bloody hot in here! Listen, use the nunčake and smash that artifact you see on that table. Did you understand? Jolly good.''
Reče dikobraz i nestane ostavivši iza sebe samo blijedu maglicu.
''Artifact!'' odjednom se sjeti Enriqueovih riječi i zafitilji nunčake prema tom predmetu koji je zapravo bio jedna obična lampa. Lampa je pukla na tisuću malih komadića i Brujeria stane ukopana na mjestu sa krvavim nožem u ruci, tek par metara od Oltara Buđenja.
Cijeli podrum se zatresao i na stropu se pojavila pukotina kroz koju je uletio nitko drugi nego Enrique Iglesias.
''TI!?'' preneraženo je viknula Brujeria.
''Baš ja!''
Enrique upotrijebi tractor beam foru i izvuče joj bodež iz ruke te se okrene Joseu i Pepi.
''Dečki, začepite uši!''
Ovi ga poslušaše i podrumom odjekne Enriqueov glas u svom punom latino-američkom sjaju.
''Tres de la manana y no me puedo dormir. Ojala te tuviera aqui junto a mi.
Una voz por dentro me dice ten cuidado, esta chica es peligrosa cuando esta a tu lado, si. PARA DE JUGAR CON MI CORAZOOON!!''
Brujeria zavrišti neljudskim glasom i njezino meso se počne raspadati, a zla duša joj izleti iz pukotina na tijelu i završi pravo u staklenci uvoznih feferona koju je Enrique Iglesias odmah pažljivo zatvorio. Drvena noga joj ostade ležati na podu.
Jose-Antonio se nagne nad mrtvo Marijino tijelo i iako mu je bez ikakvog razloga kroz glavu proletjeo izraz 'nekrofilija – bolest najmilija', uzme njezino tijelo u naručje, pažljivo joj naslonivši glavu na svoje ruke.
''Ah…mi amor…''
Pored njega je stajao Pepo, igravši se s nečim što je našao na podu.
Jose-Antonio se zagleda u to što je Pepo držao u rukama i tada mu sine.
''Moje bočice health potiona! Pa tako je, daj to mi Pepo, vamos!''
Pepo mu nevoljko predade svoju novi igračku i Jose izlije sav health potion među Marijine ljepuškaste usne.
Nakon par sekundi njezine oči su se slabašno otvorile i uz jedno glasno 'HURA' Jose-Antonio ju podigne na rame, a Pepa po običaju zgrabi ispod ruke.
''Brzo, vatra će se uskoro proširiti kućom, nemamo vremena za gubljenje!''
Obrati mu se Enrique i povede ih do stubišta odbacivši goreću gredu golim rukama a bez da se imalo spržio. Kakav muškarac, taj Enrique!
Izletili su napolje trenutak nakon što je kuću progutala vatrena stihija.
Brujerijina drvena noga zauvijek je nestala u plamenovima, a mali goblin se izvukao bez kazne i zarekao se da više nikada neće pušiti.
- 22:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (3)
Veljača 2007 (11)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog je evoluirao

Linkovi