svijet po funnylittlefrogu

16.01.2008., srijeda

Carolina Carol Bela

Ljeto je i sunce zalazi baš kao na turističkim prospektima. Vjetar ne puše, nema valova, a i tri otočića (kojih je zapravo pet, ali da vidite ostale morate promijeniti poziciju - samo tada prizor više nije tako savršen) su posve mirna. Jedan lik sjedi na stijeni. Možda je to romantik koji čezne za srodnom dušom s kojom bi u nekim dalekim nepoznatim krajevima trčkarao po zelenim proplancima i uzgajao ovce merino? Je li vrlo produhovljen i upravo meditira o zadnjem pogledanom porno filmu? Ili ipak samo čeka da se malo otrijezni da može pronaći put kući?

Njeno ime je tek djelomično odražavalo njenu ljepotu. More joj je dobro pristajalo, a valovi su je činili još uzbudljivijom. Danas su valovi posebno veliki i turisti se ne usuđuju približiti vodi. Carolini je smiješan strah od mora. Svjesno i bez jadanja se predaje moru i dugo pleše s valovima. Na plaži među turistima je već drugačije. Carolina čita Murakamijevu knjigu, ali ubrzo je okružuju dvije Njemačke obitelji koje vode žučnu raspravu o tek pojedenom ručku i Carolina uzima svoj mp3 player. Dok joj Polly pjeva o žudnji dopiru do nje glasovi - …es schmeckt sehr gut aber…
- Aber, aber..aber dojde dunkel – pomislila je Carolina sa zločastim smiješkom, izvadila slušalice iz ušiju i osvrnula se oko sebe.
Momci na plaži su pjevali:
Carolina Carol Bela

Dok je maestral blago ljuljao more Carolina je rekla momku na plaži - Hajdemo.
- Kuda?
- Ne znam, ali ipak hajdemo.
- Ok, hajdemo.
A momci na plaži će zauvijek pjevati:
Carolina Carol Bela


Mrak je pao, a najmračniji mrak je uvijek padao u zloglasnoj šumi (možete se slobodno zapitati zašto je zloglasna šuma bila na zlu glasu i "zašto žene u našoj unutrašnjosti još uvijek nose crne marame"), a njenim stanovnicima je to uvijek bio pouzdan znak da su napokon sigurni. Strašni Petao je kao i uvijek prvi iskočio. Slijedio ga je Muflon, koji već tjednima uspješno bježi pred organima reda jer su tulum koji je priredio sa stadom ovaca proglasili nećudorednim i čoban ga je optužio da ih je zlostavljao. Jasno je do su organi reda odlučili da nije u redu da se bilo tko zabavlja sa ovcama osim njihovog čobana. Zeko koji je davno još izgubio potočić, pa ga je našao, pa ga opet izgubio…u šumi je bio na glasu kao veliki vjernik, gotovo svetac i uvijek je bio spreman ponovo pokušati naći put. I nabrajao bih ja dalje sve te zvjerke koje su se okupljale u zloglasnoj šumi, ali prvi stanovnici su već došli do njenog ruba, do mora gdje je Mjesečina žuta kao žuto lišće ljubavi obasjavala Arku, čvrstu široku, spremnu da pruži utočište svima, svima osim malim letećim medvjedićima dobrog srca.

- 18:21 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

svijet po funnylittlefrogu

OVDJE SVRAČAM