subota, 14.02.2009.

HororFilm Valentinovo: Najbolji ljubavni parovi...

Evo kako je danas dan za komercijalu tj. dan zaljubljenih iliti Valentinovo (zašto me ovaj dan odmah podsjeti na Al Caponea? hehe) smišljao sam kako da ukoponiram novi post baš za ovaj dan.
I baš kao profesor Baltazar sam na poslu smišljao i smišljao i dosjetio se...zašto ne bih napravio top listu najboljih parova u horor, SF i fantasy žanru. Kako je jednom Grunf iz grupe TNT rekao manje priče više rada, tako ću odmah krenuti na odbrojavanje:



20) Fox Mulder i Dana Scully iz serije "X-Files"

Photobucket

- možda i najbolji TV par svih vremena (uz ja bih dodao Joela Haima Fleischmana i Maggie O'Connell). No, ipak ih stavljam na začelje zbog toga jer su završili u krevetu u 7 sezoni serije (17 nastavak) i to samo zato jer scenaristi više nisu znali što dalje a da serija bude zanimljiva. Oboje imaju karizmu, no nekako su nedorečeni i bogati previše kompliciraju sami sebi život sa tim samo prijatelji odnosom....



19) Buffy Summers i Angel iz serije "Buffy the Vampire Slayer", 1997 - 2003)

Photobucket

- što reći nego da je ovo par snova generacije 90-tih. Simbioza između njih dvoje je jaka i međusobno se dopunjuju kako na fizičkom tako i na onom dubljem duhovnom stanju. Mislim da Buffy zbog svoje karizme niti ne može naći ništa ispod vampira velikog kalibra kao što je to vampir sa dušom tj. Angel.



18) Roy Batty i Pris iz filma "Blade Runner" (1982)

Photobucket

- meni osobno drugi najdraži par iz žanra naučne fantastike. Iako su njih dvoje specifična vrsta biorobotičkih bića zvanih replikanti (tipa Nexus 6) u ono jako malo minuta što su zajedno na ekranu uspijeli su prikazati zajedništvo i ljubav veću kod nekih drugih 'svemirskih' parova. Šteta što im nije dano malo više prostora (što ćeš kad su Rachael i Deckard odnijeli svu slavu). Smrtonosni su po ljude, ali su par koji podupire jedno drugo u onome što rade...a što je najfascinantnije znaju što je to ljubav, pa unatoč tome što neki misle da su samo obični roboti.



17) Blade i Nyssa iz filma "Blade II" (2002)

Photobucket

- kratko je trajalo, no zato ih je još i slađe bilo gledati. Od početka kad su se njih dvoje sreli između njih kola neka animalna privlačnost (slična onoj J Lo i Georgea Clooneya u "Out of Sight", 1998). Ne znam za vas koliko god sam uživao gledajući sam film, još sam više uživao u interkaciji između njih dvoje.



16) Spiderman i Black Cat iz stripova "The Amazing Spider-Man"

Photobucket

- zaboravim na čas Mary Jane Watson (pogotovo onu filmsku) i prepustimo se Paukovoj najboljoj djevojci koju je imao (doduše tko zna što bi bilo sa slatkom Gwen Stacy da ju nije ubio Green Goblin), no isto tako pomalo kompliciranoj personi (izgleda da su u Spidermana svi komplicirani karakteri).
Mala je slatka, okretna i vješta...ali ima samo dvije mane - voli krasti i voli Spidermana, ali ne i Petera Parkera (zajebane li komplikacije ha?), sve ostalo kod nje je iznenađujuće dobro za samog Pauka, jer bolje se boriti protiv mnogo jakih protivnika u tandemu (zato je F4 tako uspiješna u riješavanju problema). Bili su odličan par dok su trajali...



15) Legs Weaver i May Frayn iz Nathan Never Univerzuma

Photobucket

- Legs (na slici desno) i May su mi najslađi lezbo par u stripu. Odlično karakterizirani iz stripa u strip (bilo da su sporedni likovi u Nathan Neveru ili u samostalnoj Legs Weaver ediciji) i to ne samo u onoj lijepoj crtačkoj formi nego i onoj scenarističkoj. Iako, je njihov odnos sve ne samo jednostavan, važno je napomenuti da se vole i to na onoj ljudskoj i iskrenoj bazi. No, kako sve velike ljubavi kratko traju tako je i sa ovom...
p.s. - ovdje je lako mogla završiti Xena, no ipak mi je ovaj gornji par mnogo draži zbog dublje ljudske karakterizcijie likova



14) Superman i Lois Lane is filmova i stripova o Supermanu

Photobucket

- mislim da ako i niste čitali stripove da ste barem pogledali film ili dva ili ste veliki fan serije "Smallville", jer što reći nego najveća Love Story stripa je upravo pred vama....



13) Silver Surfer (Norrin Radd) i Shalla-Bal iz strpi serijala "The Silver Surfer"

Photobucket

- iako ovaj par ne parodira u stripu jedno uz drugo često, po meni su jedan od najboljih ljubavnih parova ikad stvorenih u stripu. Takva prednost jedno drugome iako su nesretno odvojeni jedno od drugoga nekoliko svjetlosnih godina. Jednostavno predivno, a sam odnos između najtragičnijeg lika stripa izmučenog Srebrnog Letača i njegove životne ljubavi Shalle-Bal govori mi da snaga ljubavi ne poznaje nikakve granice i ograničenja...



12) Marie i Joe Gennaro iz filma "Innocent Blood" (1992)

Photobucket

- evo para koji mi je prvi upao u oči kao najbolji koji sam do tada ugledao (imah tek 13 godina). Ugodni oko, pa iako je Joe dosta zbunjen (Marie je ta koja nosi gaće u obitelji) ne mogu a da niti danas ne podpadnem pod šarm lijepe vampirice Marie. Sve u svemu gledajući njih dvoje...pa dobro su se našli. Prvi pravi ljubavni zanos smrtnog čovjeka i vampira, a da mi se u potpunosti svidio... (a možda sam samo slab na Marie...hehehe)



11) Ana i Michael iz filma "Dawn of the Dead" (2004)

Photobucket

- nisu proveli mnogo vremena zajedno, no uspijeli su tu svoju seksulanu privlačnost okruniti intimnim odnosom, ali ne na onaj način hajde da se puknom prije nego sve ode dovraga (nije li ovako nešto već rekao Jim Morrison?) nego na mnogo dublji i čovječniji način. Oboje su jake osobe, praktične i skladne. Moj naj par ovog desetljeća...



10) Han Solo i princeza Leia Organa iz serijala "Star Wars"

Photobucket

- najbolji par 80-tih i treći svih vremena što se tiče SF-a po mom osobnom sudu. iskreno na ovoj listi su se trebali naći i preslatka Padme i mrgudni Anakin, no mislim da bi to ipak bilo pretjerivanje, jer je samo jedan par No. 1 u SW svemiru.
Han Solo zajebant i neozbiljan dječarac je baš prava protuteža za prozbiljnu i pomalo utegnutu princezu Organu (a prezimena...skoro zvuči kao princeza organa...). Par za sve zabave...



9) Dracula i Mina Murray iz filma "Bram Stoker's Dracula" (1992)

Photobucket

- "Love Never Dies": kaže reklamni slogan filma. Odličan film, odličan par i nezaboravna tragična ljubavna priča. Gotički par svih vremena.



8) Arwen i Aragorn i serijala "The Lord of the Rings"

Photobucket

- najpotpuniji i najodaniji ljubani par u fantasy svijetu (barem u filmskom, a u književnom nešto manje, jer Arwen tu ima manju ulogu). Ma kakvi Sarumani, Sauroni, krilate nemani, demoni i Nazguli...ljubav je jača i od samog pakla. A što jest jest, no ljepšeg kralja i kraljice ja na filmu ne vidjeh.... Današnji momci i cure mogu mnogo naučiti od ovog fiktivnog i bajkovitog para, a najviše što je odanost jednom drugom, potpora i povjerenje, te ponavjše razumijevanje jedno drugog.



7) Worf i Jadzia Dax iz serijala "Star Trek: DS9"

Photobucket

- najdraža dva lika iz ST serijala. Odličnih karakteristika, a bogme je bilo i vrijeme da vanzemaljci dobiju svoj trenutak slave. Za mene je u ST vremeplovu 2374 jedna od najvažnijih, jerbo je tad naš najdraži Klingonac zaprosio najslađeg ST trilla kojeg su moje oči vidjele




6) Korben Dallas i Leeloo iz filma "The Fifth Element" (1997)

Photobucket

- Bruce i Mila su odradili odličan posao, te interpretirali po meni najzanimljiviji SF par svih vremena. Ma što najzanimljiviji...i najbolji par. osobnosti tako različte (isto tako i kulturno) ipak pronađu zajednički put i jezik. Još jedan dokaz da ljubav ne poznaje nikakve granice niti kulturološke niti rasne. Par iz snova kakav samo znanstveno fantastični žanr može poželjeti (usudio bih se reći modernizirana verzija Flasha Gordona i Dale Arden, još jednog nezaboravnog para koji ovaj put nije spomenut...ali hoće ako ikad bude duže top ljestvice najboljih parova).



5) Selena i Jim iz filma "28 Days Later" (2002)

Photobucket

- ponekad su mješoviti parovi i najbolji, a odlučna i jaka Selan i njen Jim su stvarno najbolji mješoviti par svih vremena. Njihov odnos na početku je grub i bez nekakvih osjećaja, no kad se dvije prave osobe bolje upoznaju...onda osjećaji frcaju na sve strane. Definitivno moj Numero Uno par što se tiče i zombi i kvazi zombi filmova...


4) Eli i Oskar iz filma "Lat den rätte komma in" (2008)

Photobucket

- iako su djeca imaju bolji odnos i razumijevanje nego odrasle osobe. Teško je to malo skužiti, no definitivno najbolji vampirsko-ljudski par svih vremena. Kao da gledam vampiricu Marie u dječijem izdanju.



3) Lionel Cosgrove i Paquita Maria Sanchez iz filma "BrainDead" (1992)

Photobucket

- Ovaj par je pravi primjer one: "...I u dobrom i u lošem." Vedri i topli likovi kojeg ništa neće zaustaviti u ljubavnom zanosu, pogotovo tvrdoglavu Paquitu...pa bila to i zombi infestacija.



2) Conan Cimmerian i Belit Piratska Kraljica iz serijala Marvel stripova i knjiga o Conanu

Photobucket

- nisam vjerovao da će se vječiti lutalica Conan ikad istinski zaljubiti u neku od pustih žena sa kojim je bio prijatelji ili imao intiman odnos, ali i to se događa. Conanova najveća (i prva ozbiljnija) ljubav jeste Šemitka Belit, koja upotpunjuje i obogaćuje Simerijančev život. Oni su pravi par za divlje Hyboriansko doba. Koliko je Conan vješt sa mačem toliko je i Belit (skoro kao Red Sonja). Prvi i jedini istinski par mača i mafije.




1) poručnica Ellen Ripley i vodnik Dwayne Hicks iz filma "Aliens" (1986)

Photobucket

- mislim da poručnica Ripley zaslužuje biti na ovom počasnom mjestu ako se gleda kroz kakav je pakao sve prošla kroz četiri film o najopakijem svemirskom čudovištu. Iako, nije imala mnogo vremena za romantiku baš u ovom filmu (drugom po redu) je uspijela uz pomoć vodnika Hicksa iskazati svoju privlačnost i ženstvenost a njihov dijalog: "- I wanna introduce you to a personal friend of mine..." smatram kao jedan od najboljih primjera privlačnosti među likovima.
Oboje su si više rekli u tih 3-4 minute, nego neki ljubići u svih 90 minuta.

06:53 • Komentari ( 7 ) • Print#

<< Arhiva >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.