Još jedan lažnjak
subota, 27.07.2024.
Oslić ala bakalar... i kaj se mene tiče, bakalar se ne mora ni pojavljivati u mojem tanjuru. Doduše, ja pravi bakalar nisam nikada ni jela... al' kažu da čak i oni koji su s njime odrastali nisu uvijek sigurni da su za Badnjak nabavili onaj pravi :O
A meni je ovaj lažni (s kojim barem znam na čemu sam :O) baš fini - to vam je bila ljubav na prvo kušanje, i traje sad veeć... pa godina dosta. Ne kažem da bih ja onaj pravi odbila kad bi se pojavio, al' di je on bio do sada dok je ovaj cijelo vrijeme bdio uz mene...
Pa ne možeš ni samo tako izdati prijatelja, je li :O
Alzo... al' stvarno krasno jelo. I pravo je vrijeme za njega. Ljeto je baš nekako kao stvoreno za ovakva lagana i nezahtjevna jela.
Ja sam ovo skuhala jučer - pola sata i gotovo. No, nisam ga jučer i jela jer sam se naknadno sjetila da bi, kako mi je namjera bila ići na groblje, ona gomila češnjak koju sam utrpala u lonac mogla na ljude koje ću usput sretati djelovati kao nekakav zabranjeni bojni otrov, pa sam onda, šmrc, sve strpala u hladnjak. Kad sam se vratila s groblja onda više nisam ni bila gladna... al' nema veze - i danas je odlično :O
I bilo je sve kako B(l)og zapovida - ribica je triput plivala. U moru, ulju i vinu. Zapravo, za more samo pretpostavljam, vidjela nisam, a ulja nisam skoro ništa stavila. Imam mali problem s onim djevičanstvom; takvoga, naime, imam samo nešto malo, i u jednom su sušene rajčice a u drugome masline... al' zato je u vinu plivala barem 2-3 puta....
Za to sam se osobno pobrinula
Inače, koliko se ja razumijem, razlika između ovog mog tanjura i gregadebi bila samo u crvenom luku kojeg ovdje nema, ne?