Popeye quiche
petak, 01.03.2024.
- I yam what I yam and that's all what I yam - pjevao je Popaj u tamo nekom crtiću, gluho (ne)bilo.
(joj, ovo s gluhoćom vam ja već dugo hoću iskoristit - znam da je to nešto s reći/čuti ili ne, nisam baš sigurna što točno pa sam i zagradicu upotrijebila)
O.K., Popaj možda jede stalno špinat, al' ne jedem ja stalno grisine, tj. nije uvijek sve kruh sa sedam kora :D, nego se također nekad (i) špinata dohvatim.
A quiche/tart sa špinatom je jako dobra opcija. Lako i brzo se spravlja, a kako ja imam naviku povremeno zamijesiti nešto više tijesta za quicheve pa ga spremiti u zamrzivač, onda to obično stvarno bude jako, jako brzo.
I još sam si ovakva pametna i vrijedna i špinat spremila u zamrzivač, tak' da sve, sve, sve imam...!
Aj, nemam baš uvijek sve, a i špinat imam zaato što ga je moja vrijedna susjeda uzgojila, nabrala (e, meni je to branje stvarno naporno i dosadno, pa ne znam kako se njoj da... i to još za nekog drugog, a ne za sebe?!?!?) i meni donijela, al' dobro, valjda se meni nešto računa (za ljepotu barem? :P) to što sam ga spremila. I to sam ga tako fino blanširala i onda ušokirala ledenom vodom tako da je ostao zelen k'o da je sad ubran.
Et', pa recimo ak' trebaju doći nekakvi gosti...
O, B(l)ože, kak' sam ja jedna praktična žena.