BU!

subota, 24.02.2024.






MG-5175






MG-5176





naughtynaughtynaughty



Nisam jučer radila fritule, al' zato je danas bio burek. To ipak nekako bolje podnosim, a i trbuhu mi draže :O
Zapravo, i nije to baš burek, nego burek-k(o)rumpiruša.
Takvu najviše volim.
I ovo je bila instant burek-k(o)rumpiruša, od gotovih kora kakvu moja mama teško da bi priznala rofl A istina - ovo je po zahtjevnosti više u rangu mazanja kruha paštetom nego nekakvog ozbiljnog kuhanja, pa i ja više volim sama razvući onu plahtu od tijesta (O.K., na stranu što to jaako rijetko radim :O) nego samo zarolati ovih nekoliko suhih listova, ali kad je u hladnjaku vječito nekakva gužva pa moram paziti da mi namirnice ne propadaju (znate da to baš nikako ne volim :I)... a sestra ima naviku donositi te gotove kore.
No, ispadne neloše ako se dobro pripremi. Jako je bitno da se listovi dobro navlaže - vodom i uljem u omjeru 2:1 (pripremite odmah 2 dl vode i jedan ulja, pa koliko iskoristite (premažete i s gornje strane kad sve listove posložite u lim)), i da se brzo nadjenu i zarolaju kako se ne bi raspali.
Krumpir koji je u nadjevu pomiješan s mesom, osim što je jako dobrog okusa također pridonosi vlažnosti potrebnoj ovim korama.
Njihov omjer je negdje 50:50 (500 i 500 grama je u redu)... i još samo malo nasjeckanog luka (ili malo/puno više ako volite), soli i papra... puuuno papra, jer ako se ne zapapri onda to nije to, i ... voila - burek-k(o)rumpiruša je gotova!
Za manje od pola sata.
Aj... kad bolje razmislim, i nije da mi toliko smeta kad za nešto potrošim pet puta manje vremena nego inače, s nevelikom razlikom u rezultatu :O

Trebali ste samo vidjeti mladog macana kako je, s okicama k'o fildžanima, sa strahom pratio hoću li slučajno njega izostaviti u dijeljenju plijena... u trenu je slistio svoj dio rofl







UNDERWORLD (2003)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.