folklorni

< prosinac, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



20.12.2012., četvrtak

Dani repušničke kulture

Dani repušničke kulture u organizaciji KUD-a Repušnica održani su u Repušnici. „U vrijeme blagdana jednostavno smo htjeli okupiti sve mještane, zabaviti se, pokazati što sve znamo i radimo i jedni drugima zaželjeti Sretan Božić i novu godinu!“, rekla je Sanja Durbek, predsjednica KUD-a Repušnica.


U Pučkom domu bilo je postavljeno nekoliko izložbi. Branka Vrbanić predstavila se svojim slikama. Valentina Masten i Miroslav Herendić izložili su svoje fotografije Lonjskog polja.
Josipa Vukadin i Maja Dobranić postavile su svoje prigodne božićne izložbe kao i OPG Srčeko te učenici i učiteljica Područne škole Repušnica. Vrijedne domaćice iz Repušnice postavile su i izložbu kolača.
U programu uz sekcije KUD-a Repušnica nastupili su i gosti. Dragutin Pasarić, autor himne KUD-a uz stihove duhovito se osvrnu i na aktualnosti u Repušnici.
Katarina Brkić, kuma barjaka KUD-a o Repušnici i Repušnjacima govorila je kroz priče o svom stricu kroničaru sela i roditeljima, posebno majci koja je bila među posljednjim tkaljama u selu.
Ante Juretić, dobitnik Nagrade Grada Kutine za životno djelo za što ga je predložio KUD i MO Repušnica u pjesničkom je zanosu govorio svoj pisma roditeljima koja je pisao u mladosti. Njegova promišljanja sebe i svijeta oko sebe repušnički šjor Ante poslao je Božićnu poruku svojim Repušnjacima.
U programu Dana repušničke kulture nastupila je i talentirana pjevačica Klara Lešković.
Dani repušničke kulture završili su u blagdanskom raspoloženju uz pjesme KUD i druženju mještana uz kuhano vino

Kutina
- 11:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.12.2012., utorak

U Popovači održan božićni koncert KUD-a Jelenčanka




Iskrenim oduševljenjem zavidnog broja posjetitelja zračila je sinoć kino dvorana Doma kulture u Popovači gdje je održan cjelovečernji božićni koncert KUD-a Jelenčanka iz Gornje Jelenske.
Odrasla skupina KUD-a Jelenčanka predstavila se pjesmama i plesovima brodskog Posavlja te južne i sjeverne Moslavine uz koreografije voditeljice folklora Katice Tomac pod čijim stručnim voditeljstvom zapaženo djeluje i pjevačka skupina društva koja je na ovom koncertu izvela četiri skladbe. Posebne ovacije publike izazvao je i nastup dječje skupine KUD-a 'Jelenčanka'.
Iznimni rezultati rada KUD-a Jelenčanka dobivaju još posebnije značenje uzme li se u obzir činjenica da društvo djeluje tek nepune tri godine. Kao gosti njihova božićna koncerta nastupili su KUD 'Moslavec' koji je izveo koreografiju pod nazivom 'Negdašnji Badnjak' te KUD Potočanka uz pjesme i plesove Posavine.
Završnicu ovog folklornog susreta koji je, sudeći po reakcijama publike, predblagdansko raspoloženje i duh Božića uspio prenijeti svakom od posjetitelja, obilježilo je okupljanje svih sudionika programa uz nekoliko izvedbi božićnih pjesama. Na pozornici su im se pridružili i zamjenici općinskog načelnika Dragan Šarčević i Kristina Ričković- Rusan koji su u ime Općine od predsjednice KUD-a Jelenčanka Ksenije Tomac primili prigodnu zahvalnicu za potporu radu i razvoju gornjojelenskog kulturno- umjetničkog društva.

Popovača
- 12:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2012., subota

BOŽIĆNE PJESME U KAZALIŠTU VIROVITICA




Jučer je u Kazalištu Virovitica održana kulturno – zabavna manifestacija, večer folklora, pjesme i običaja, koju je svojom božićnom pjesmom otvorila Vera Pavelić, članica Kulturno – umjetničkog društva Virovitica. Na pozornici su se redom izmjenjivali plesovi, a sve je započelo plesovima Splita, u izvedbi Kulturno – umjetničkog društva Virovitica uz vodstvo koreografa Igora Jurana, a koji su zapravo bili pozdrav umirovljenoj koreografkinji Veroniki Brabec. Potom je nastupila Kulturno – umjetnička udruga Suhopolje također uz vodstvo koreografa Igora Jurana, a posebno su bile dojmljive njihove bogato ukrašene nošnje. Tamburaška sekcija „Seljačka sloga“ iz Špišić Bukovice sve je dodatno začinila svojim instrumentima i glasovima, a na repertoaru su bile klasične božićne pjesme.

Prošlo je nepunih mjesec dana otkako je Kulturno – umjetničko društvo Virovitica prošli put nastupilo na ovim daskama. Povod za njihovo okupljanje, uz bogat program bila je proslava 50 obljetnica umjetničkog rada Veronike i Vladimira Brabeca, umirovljene koreografkinje i glazbenika KUD- a Virovitica koji su i ovaj put iz publike vjerno bodrili svoje prijatelje.

(www.icv.hr, Fotografije: Martina Hećimović)


- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2012., petak

Božićni koncert HKD-a Lisinski


Članovi HKD-a “Lisinski” pozivaju vas da i ove godine s njima podijelite radost Božića. U četvrtak, 27. prosinca, dođite na tradicionalni Božićni koncert u kojemu će vam glazbenu Božićnu čestitku uputiti članovi Male škole folklora, A i B sastava Folklorne sekcije i članice Pjevačke skupine uz pratnju dva tamburaška sastava te članovi Mješovitog pjevačkog zbora. Koncert će biti održan u našičkom Domu kulture, a počet će u 19 sati. Ulaznice možete kupiti radnim danom od 18 do 22 sata u prostorijama Društva, a na dan koncerta od 18 sati na blagajni Doma kulture. Dio prihoda od prodanih ulaznica bit će doniran za liječenje bolesnog sugrađanina.

Radio Našice
- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.