Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

U Popovači održan božićni koncert KUD-a Jelenčanka




Iskrenim oduševljenjem zavidnog broja posjetitelja zračila je sinoć kino dvorana Doma kulture u Popovači gdje je održan cjelovečernji božićni koncert KUD-a Jelenčanka iz Gornje Jelenske.
Odrasla skupina KUD-a Jelenčanka predstavila se pjesmama i plesovima brodskog Posavlja te južne i sjeverne Moslavine uz koreografije voditeljice folklora Katice Tomac pod čijim stručnim voditeljstvom zapaženo djeluje i pjevačka skupina društva koja je na ovom koncertu izvela četiri skladbe. Posebne ovacije publike izazvao je i nastup dječje skupine KUD-a 'Jelenčanka'.
Iznimni rezultati rada KUD-a Jelenčanka dobivaju još posebnije značenje uzme li se u obzir činjenica da društvo djeluje tek nepune tri godine. Kao gosti njihova božićna koncerta nastupili su KUD 'Moslavec' koji je izveo koreografiju pod nazivom 'Negdašnji Badnjak' te KUD Potočanka uz pjesme i plesove Posavine.
Završnicu ovog folklornog susreta koji je, sudeći po reakcijama publike, predblagdansko raspoloženje i duh Božića uspio prenijeti svakom od posjetitelja, obilježilo je okupljanje svih sudionika programa uz nekoliko izvedbi božićnih pjesama. Na pozornici su im se pridružili i zamjenici općinskog načelnika Dragan Šarčević i Kristina Ričković- Rusan koji su u ime Općine od predsjednice KUD-a Jelenčanka Ksenije Tomac primili prigodnu zahvalnicu za potporu radu i razvoju gornjojelenskog kulturno- umjetničkog društva.

Popovača

Post je objavljen 18.12.2012. u 12:57 sati.