folklorni

< ožujak, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



08.03.2012., četvrtak

GODIŠNJA SKUPŠTINA KUD-a 'LIPA'


Od dočeka Nove, 2011. godine, pa sve do Božićnih koncerata, u drugoj polovici prosinca prošle godine, u Lipovljanima i Kutini, protegnuo se vrlo bogat i zanimljiv rad KUD-a 'Lipa' iz Lipovljana u 2011. godini. Čak 34 nastupa imali su članovi 'Lipe' tijekom prošle godine, a na desetak poziva nisu se mogli ni odazvati, moglo se čuti na godišnjoj Skupštini KUD-a, održanoj u subotu, 3. ožujka u Lipovljanima.

KUD 'Lipa' nositelj je kulturnih događaja na području općine Lipovljani, još od svog osnivanja daleke 1921. godine, a u zadnjih nekoliko godina običaje i tradiciju ove sredine pronose po Hrvatskoj, ali i po inozemstvu. Za takvu bogatu aktivnost, od nazočnih gostiju, dobili su puno čestitki i pohvala, a posebno Marica Tisaj, predsjednica KUD-a koja velik dio svog slobodnog vremena dijeli s članovima Društva za pripremu nastupa, ali i vođenje KUD-a.

Posebne pohvale dobili su i članovi tamburaške skupine bez koje ne bi rad 'Lipe' bio moguć. Zato je prijelomna odluka, od prije nekoliko godina bila ona da stariji plesači krenu u uvježbavanje glazbene skupine, a mlađima prepuste mjesto u plesnim točkama. To je dalo novi zamah KUD-u koji svaki svoj nastup može temeljiti na vlastitim glazbenicima, što im daje sigurnost nastupa.
Ovogodišnju Skupštinu KUD-a 'Lipa' vodila je Nevenka Zorić, a članice radnog predsjedništva bile su Gordana Tisaj, Marija Nađ i Marica Tisaj. Izvješće o prošlogodišnjem bogatom radu podnijela je Marica Tisaj, a financijski izvještaj Martina Jurić.
U protekloj godini KUD 'Lipa' imao je 34 nastupa. Organizirao je dvije manifestacije, Dječje susreta i Dan KUD-a, suorganizator je obnovljenih 'Lipovljanskih susreta', a prošle godine zabilježili su čak 4 nastupa u Piljenicama. Sudjelovali su i na pjevačkim i plesačkim smotrama sa slovačkim folklorom za Maticu slovačku iz Lipovljana i nastupali u Slovačkoj, u Hrvatskom Grobu i Djevinskoj Novoj Vesi. U jesenskom razdoblju nastupili su u 10-tak gradova središnje i istočne Hrvatske.
- Na kraju iscrpnog izvješća o radu moram istaknuti veliku zahvalnost svim članovima KUD-a Lipa na velikom trudu i zalaganju, naravno velika hvala i njihovim obiteljima jer bez zajedničkog odricanja i suradnje ne bi bilo lijepih putovanja i nastupa. Hvala roditeljima dječje skupine koji svoju djecu tako usmjeravaju u rad KUD-a, te na taj način doprinose razvoju naše kulturne baštine – rekla je, među ostalim, Marica Tisaj u izvješću o radu Društva u 2011. godini.
Protekle godine ukupni prihod KUD-a 'Lipa' bio je 78.378 kuna, a ukupni rashod 72.601 kunu. Najviše sredstava dala im je općina Lipovljani, ali prihod su ostvarili i od Sisačko-moslavačke županije, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma i Matice slovačke Lipovljani.
Prošlogodišnje nastupe i rad pohvalili su gosti na Skupštini: Mirjana Faltis, Melita Lenička, Mirko Fedak, Mirko Knjižek, Josip Krajči, Ivanka Slota, Miroslav Horvat, Nada Toš, Olivera Letvenčuk i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.
Ovogodišnja Skupština KUD-a 'Lipa' završila je podjelom priznanja zaslužnim članovima i donatorima, te zajedničkim druženjem. (Damir SMETKO)

Lipovljani
- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.