Sportski novosti

Kreatin: kako prepoznati lažnjak (nekvalitetan)

Zbog naglog razvoja biotehnologije i farmaceutske industrije, postoji veliki broj proizođača sportskih suplemenata. Među njima se nalaze i oni ,koji ne proizvode kvalitetne i originalne proizvode. U takvim slučajevima se koriste nekvalitetna sirovina, takođe umesto glavnih, aktivnih sastojaka mogu se izmešati različiti zabranjeni sastojci, štetni i beskorisni dodaci, koji nemaju nikakvu korisnu ulogu. Zato je veoma važno da znate da prepoznate razliku između kvalitetnih i nekvalitetnih (lažnjaka) suplemenata.


Kreatin je azotna kiselina, koja može da se proizvede i u samom organizmu. U proizvodnji sportske ishrane, ovaj aditiv je dostupan u različitim oblicima soli, a najrasprostanjena je kreatin monohidrat. Ovaj proizvod je veoma popularan kod sportista bodibildera, sadrži brojne neosporne prednosti koje će pomoći svakom sportisti u postizanju rezultata.Njegove osnovne funkcionalne sposobnosti su razvoj dodatne energije potrebne za intenzivne treninge, dobijanje snage i izdržljivosti. Prilikom odabira ovog suplementa, veoma je važno biti siguran u kvalitet proizvoda, neophodno je da zapamtite ova pravila i upozorenja:
1. Prvo morate da izaberete pouzdanog proizvođača. Ukoliko birate po prvi put, trebalo bi da se konsultujete sa trenerom, drugih sportista ili se informisati na internetu. Kada odaberete proizvođača, morate pažljivo proučiti etiketu na kojoj je bilo potrebno da se nalazi patentirani logotipi, naziv i sastav. Posebno treba da se obrti pažnja na neželjena sredstva, mogućih neželjenih reakcija. Kreatin treba da se sastoji iz 95% osnovnog sastojaka i minimalno drugih.
2. Sadržaj sastava na etiketi uvek možete uporediti sa sastavom prikazanim na sajtu proizvođača.
3. Važan aspekat je rok upotrebe. Proizođač ne bi trebao da prodaje robu sa isteklim rokom upotrebe.
4. Kada procenjujete kvalitet kreatina, obratite pažnju na sam izgled. Trebalo bi da ima izgled boje konzstencije kristala čisto bele boje bez prisustva drugih nijansi boja.
5. Kreatin ima nisku stopu rastvorljivosti u vodi, na osnovu toga je veoma lako razlikovati originalni proizvod i lažnjak. Ako se u običnoj vodi ne rastvara, a dodavanjem nekoliko kapi kiseline rastvara, to znači da je originalni kreatin.
6. Takođe bi trebalo da se obrati pažnja na cenu kreatina, nizka cena u poređenju sa drugim proizvođačima može izazvati sumnju. Bolje uporedite cene od više različitih proizvođača i tako ćete ići u dobrom smeru da izabrate kvalitetan kreatin.
7. Redovna upotreba kreatina, čak i posle dve nedelje, biće za Vas to prvi test za ispravnost kreatina. Moraćete da osetite primetan dobitak snage i energije.
8. Svakako, jedan od najpouzdanijih načina provere jeste testiranje kreatina u laboratoriji. Nakon hemijskih analiza, možete da saznate koliki je kvalitet kreatina koji ste kupili. Ova procedura će biti najskuplja ali i najefikasnija.
Birajte samo kvalitetne i proverene suplemente. To ne samo da će Vam pomoći da postignete željene rezultate, već će Vam pomoći i da sačuvate Vaše zdravlje.

17.04.2018. u 12:02 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< travanj, 2018  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2018 (3)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (3)

Opis bloga