srijeda, 06.02.2008.

The 2008 Sundance Film Festival Awards Winners

Prije nekoliko dana završio je jedan danas izuzetno bitan filmski festival, možda nekima ne kao dodjela nagrada Oscara, ali ovo je neslužbeni Oscar među nezavisnom distribucijom.

Nagrada žirija za dokumetarac ide filmu "Trouble the water" u režiji Tia Lessin i Carl Deal.

Nagraga žirija za najbolji igrani film ide filmu "Frozen river" u režiji Courtney Hunt.

Nagrada žirija nazvana World Cinema (filmove izvan američkog teritorija) za dokumetarac ide filmu "Man on wire" (iz Velike Britanije) u režiji James Marsh.

Nagrada žirija World Cinema za najbolji igrani film ide filmu "King of ping pong" (PING PONGKINGEN)/ Švedska) u režiji Jens Jonssona.

Nagrada publike za ponajbolji dokumetarac ide filmu ""Fields of fuel" u režiji Josh Tickella

Nagrada publike za najbolji igrani film ide filmu "The wackness" u režiji Jonathana Levinea.

Nagrada publike za najbolji dokumetarni film u kategoriji svjetskog filma ide filmu "Man on wire" u režiji Jamesa Marsha.

Nagrada publike za najbolji igrani film u kategoriji svjetskog filma ide filmu "Captain Abu Raed" (Jordan) u režiji Amina Matalqa. Zanimljivost vezana uz ovaj film koje nam ističu na stranicama festivala jest da je ovo prvi film

Nagrada za najbolju režiju dokumetarca ide Nanette Burstein za njen film "American teen".

Nagrada za najbolju režiju igranog filma ide Lance Hammeru za film "Ballast".

Nagrada za najbolju režiju nekog dokumentarca u kategoriji svjetskog filma ide Nini Kirtadzeu za režiju filma "Durakovo: village of fools".

Nagrada za ponajbolju režiju za neki igrani film u kategoriji svjetske kinematografije ide Anni Melikyan za njen film "Mermaid".

Nagrada Waldo Salt za posebna postignuća na nekom scenariju ide Alexu Riveri i Davidu Rikeru za njihov zajednički scenario za film "Sleep dealer".

Nagrada za najboljeg scenaristu u području svjetske kinematografije ide Samuelu Benchetritu za njegov scenario filma "Always wanted to be a gangster" (Francuska).

Nagrada za ponajbolju montažu na nekom dokumentarnom filmu ide Joe Bini za rad na filmu "Roman Polanski: wanted and desired".

Nagrada za najbolju montažu nekog dokumetarnog filma u kategoriji svjetske kinematografije ide Ireni Dol za rad na filmu "The star and sudanese twins" (Novi Zeland).

Najbolji filmski snimatelji u kategoriji nekog dokumentarca ide Phillipu Huntu i Stevenu Sebringu za njihov rad na filmu "Patti Smith: Dream of life".

Najbolji filmski snimatelji u kategoriji nekog igranog filma ide Lol Crawley za rad na filmu "Ballast".

Nagrada za najboljeg filmskog snimatelja nekog dokumentarca u području svjetske kinematografije ide Al Massadu za rad na filmu "Recycle" (Jordan).

Nagrada za najboljeg filmskog snimatelja nekog igranog filma u području svjetske kinematografije ide Askild Vik Edvardsenu za rad na filmu "King of ping pong".

I za kraj ove liste nagrade su posebne nagrade žirija i to :

... režiseru Ernestu Contrerasu ("Blue eyelids", igrani film u području svjetske kinematografije)
... režiserki Lisi F. Jackson za njen film "Greatest silence : rape in the Congo"(dokumentarac)
... režiseru Chusy Haney-Jardine je dodjeljena nagrada The Spirit of Independence za njegov film "Anywhere"
... za posebna dostignuća neke filmske ekipe na igranom filmu glumačkoj družini filma "Choke"
... nagrada žirija za ponajbolji kratki film je dodjeljena filmu "My olympic summer" u režiji Danijela Robina, te filmu "Sikumi" u režiji Andrew Okpeaha MacLeana.
... nagrada za ponajbolji kratki film u području svjetske kinematografije je dodijeljena filmu "Soft" Simona Ellisa.

- 23:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>