Image Hosted by ImageShack.us
f1croamateur

f1croamateur

nedjelja, 23.03.2008.

VN MALEZIJE

Na klalifikacijama u subotu Ferrari je bio u prvom redu i to Massa na prvom mjestu, a Raikonen na drugom. McLareni su bili na trećem mjestu Kovalainen i Hamilton na četvrtom mjestu, ali su bili kažnjeni sa 5 mjesta zbog toga što su smetali Haifeldu i Alonsu u letećem krugu, stoga su startali sa osmog i devetog mjesta.Pravo iznenađenje bio je Truli na trećem mjestu, Kubica je startao četvrti,pa Haifeld, Webber, Alonso.
Image Hosted by ImageShack.us


U nedjelju na startu vodeći dojac je odjurio daleko naprijed čvrsto su držali svoje vodstvo sve dok Massa nije izletio sa staze, na kraju je Raikonen osvojio prvo mjesto. Mclarenovi vozači su puno napredovali na startu, na prvoj promjeni guma Mclarenovi mehaničari imali su problema sa skidanjem prednje desne gume kod Hamiltona pa je izgubio dosta vremena. Kovalainen je utrku završio na 3. mjestu a Hamilton na 5.mjestu. BMW-ovi vozaći opet su bili na postolju i to Kubica na 2., a Haidfeld je bio na 6.mjestu. Truli je držao čvrsto 4.mjesto, to je najbolji rezultat Toyote u zadnje dvije godine.Red bull je imao dobar vikend i osvojili su Webber 7. a Coultard 9.mjesto. Alonso i dalje vjerno skuplja bodove za Renault. Sve u svemu bila je to dobra utrka, unatoć prognozi za kišu nije padala, šteta izgleda da ćemo morati još ćekati kišu pa da vidimo kako će se bolidi ponašati na kiši.
Image Hosted by ImageShack.us
- 17:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 21.03.2008.

UVOD U VN MALEZIJE

Prvi put se je vozila 1999.g. i bila je to predposlijednja utrka u sezoni. Prvi pobjednik na VN Malezije bio je E.Irvin. Najbrži krug ostavio je J.P.Montoya 2004 (1:34:223) . Staza je duga 5543m.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


2006. Renaultovi vozači Alonso i Fisicella bili su na prva dva mjesta, 2007. Alonso je opet pobijedio, ali ovaj put u McLarenu, njegov tadašnji suvozać Hamilton bio je drugi, a treći je bio Raikonen.
Image Hosted by ImageShack.us


Što očekivati ove godine? Biti će to dvoboj dvojice divova Hamiltona i Raikonena, iako je Hamilton bio bolji na 2.slobodnom treningu , vjerujem da će Kimi odgovoriti sutra na klalifikacijama. Biti će interesantno vidjeti hoće tko će biti bolji. BMW i Williams su vrlo dobri bili na 2.slobodnom treningu, a izenađenja ne nedostaje J.Batton je bio 4. iza njega S.Vettel, 6. je bio J.Truli. Toro Rosso potvđuje dobru formu, izgleda da su i u Toyoti i Hondi pronašli naćina da se približe Renaultu i BMW, utrka će biti jako interesantno u nedjelju na konačnom obračunu u MALEZIJI!!!!!
- 21:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.03.2008.

VN AUSTRALIJE

U subotu na klalifikacijama Kimi Raikonen imao je problema sa bolidom i završio na 16 startnoj poziciji, tijekom utrke u nedjelju u utrci na startu nadoknadio je 8 pozicija zatim je dva puta izletio sa staze i to prvi put u dvoboju sa Kovalainenom, a drugi put u djoboju sa Glockom, pet krugova prije kraja je odustao no zbog disklalifikacije Barichella završio je na 8. mjestu i osvojio 1 bod. Massa je nakon sudara sa Coultardom odustao. Hamilton i Kovalainen bili su uvjerljivi cijelu utrku i na kraju su završili na 1. i 5. mjestu. Heidfeld u BMW odradio je fantastićnu utrku i osvojio je 2. mjesto što je naznaka da Bmw savršeno funkcionira. Pravo je iznenađenje vidjeti Rosberga na 3.mjestu to je dokaz da Wiliams je opet u formi te N.Haidfeld i R.Kubica morati će biti na oprezu.Nakajima drugi vozać Williamsa završio je na 6. mjestu. F.Alonso bio je 4. tu poziciju je preoteo Kovalainenu nakon druge izmjene guma. Najveće iznenađenje je Burdais iz Toro Rossa koji je zavšio 7. Bila je ovo vrlo zanimljiva utrka i pokazaje je da vožnja bez elektroničkih pomagala nije jednostavna. Od ukupno 22 vozača koji su startali utrku je završilo samo 7. Slijedi VN Malezije, nadam se da će ta utka biti jednako zanimljiva.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.