21.09.2007., petak

Ležeći policajci i kriza identiteta

Trese, lupa, udara. Nešto imam peh zadnjih dana pa sve češće vozim iza vozača kojima ubrzano lupa srce i znoje im se dlanovi kad naiđu na ležeće policajce. Onda gotovo stanu, ali ne baš sasvim, malo raščlanjuju situaciju, pa usplahireno krenu dalje. Taj pristup je zbunjujuć i štetan. Ja, u drugu ruku, već neko vrijeme imam neobične ideje o ležećim policajcima pa mi se sad čini da s tim treba na sunce da se vidi tko je tu u pravu, a tko nije.

Gledajte, meni se čini da vas ležeći policajci najviše zdrmaju kad gmizite preko njih nekih 25-30 km/h. Ako vozite malčice brže, efekt trešnje i lupanja mirakulozno počinje slabiti. Prođete li još malo brže …
Volio bih da se vidi koliko ima istine u tome pa bi bilo dobro da kolege fizičari izmisle kakav model koji bi vjerno opisao situaciju, bar u laboratorijskim uvjetima. Naravno, samo u Zagrebu ima nekoliko tipova ležećih policajaca što analizu otežava, ali za početak možemo promotriti jednog idealnog standardiziranog ležećeg policajca, model 2007.
Evo, da vam kažem kako bih ja započeo.
Označimo s f(x) funkciju lupanja (mjerna jedinica 1 CROcap) u varijabli x koja predstavlja brzinu prelaska preko ležećeg policajca u kilometrima na sat. Promatrat ćemo f(x) samo za vrijednosti x između 0 i c. Naime, nećemo se ovdje baviti vožnjom preko ležećih policajaca u rikverc (to bi zahtijevalo negativne x), niti ćemo dozvoliti kretanje brže od brzine svjetlosti c.
Očito, na limesu s obje strane auto se neće tresti niti će išta lupati. Jer ako je x=0 vi ste upravo parkirani na ležećem policajcu i točka. Ako je pak x=c …eh.

Za x između 0 i c vozite i mjerite i/ili računate. Meni se onako odokativno čini da bi funkcija f(x) mogla izgledati poput f(x)=(100 * x) /(x^2+625) [slovima: 100x kroz (x na kvadrat + 625)].
Ova funkcija ima maksimum za x=25 i taj maksimum iznosi 2 CROcapa. Za x veće od 25, f(x) lagano opada i sad sve ovisi o tome koliko brzo ste spremni ići.

Disklejmer. Molim ne ekperimentirati u blizini škola i vrtića. Ako baš inzistirate na ekperimentalnom pristupu nađite neku pustu ulicu u dane vikenda i još k tome u vrijeme kad je na TV bigbrother. Draže bi mi bilo da uzmete šestar, sekstant, olovku i papir i stvar riješite teorijski.

Je li to baš identično? Vidim prekjučer na TV da je sudac Marin Mrčela u procesu protiv Ademija i Norca odlučio zaštititi identitet novih svjedoka. Sudac Mrčela je to lijepo objasnio (i ja mislim da sve ima pravo), te je rekao da će poduzeti mjere u svrhu, citiram, "zaštite istovjetnosti svjedoka". Trebalo mi je par sekundi da skopčam da se radi o zaštiti/tajnosti identiteta tih svjedoka.
E sad. Ima matematičkih identiteta, ali tu je više manje standardno koristiti hrvatsku riječ. Ima i identičnih građevina, pogrešaka, pravila … svugdje se u tim frazama može identično zamijeniti s istovjetnim. Ali mi nekako ne štima fraza koju je upotrijebio sudac Mrčela. Možeš, npr. ispitivati ili komentirati istovjetnost braće Kaczynski ili istovjetnost štojaznamčega s nečim drugim.
Ovo ne znam, pa evo pitam kolege vične jeziku: jel se stvarno može reći kad provjeravaš ili tajiš nečiji identitet da provjeravaš ili tajiš nečiju istovjetnost?
Usput. Prepun nam je trikova materinji jezik. Jedan od trikova je i da ga zovemo materinji. Kako je to došlo?

Evo, drago čitateljstvo. Sad moram natrag na posao, a vama svima želim ugodan i lijep vikend. Posebno lijep vikend želim kolegama navijačima, simpatizerima i žrtvama nogometnog kluba Dinamo. Nekako mi se čini da smo mi najvitalniji dio našeg naroda. Optimistični smo, ustrajni, beskrajno vjerni svom klubu, navikli na batine i svejedno nepokolebljivi na svom putu u Europu, kad tad ćemo opet u toj Europi nekog pobijedit, da ne govorim da ćemo u prvom idućem susretu razbit Kamen Ingrad, i sigurno će bit bolje, do tada ugodan vikend svima.


- 10:19 - Komentari (13) - Isprintaj - #

20.09.2007., četvrtak

Prosvjed na matematici: studentima premalo ispita

Evo baš se vratio iz službe, gledanja turkmenistanskog kralja Leara, dovažanja ukućana doma i tek sam djelčić utakmice Barcelona-Lyon stigao vidjet. Tako da ne znam što je sve bilo u dnevnicima svih TV kuća i jel bilo što oko prosvjeda studenata matematike. Ali ako je bilo i ako nije (a snimali su svi: i TV i radio) pomislio sam da bi ipak bilo dobro da se kaže i ovo.

Meni stvarno od samog početka nije bilo jasno tko to točno prosvjeduje i protiv čega. Još nejasnije od toga je što bi prosvjednici zapravo željeli. Još ispita? Nešto spominju dodatne/dopunske ispitne rokove, ljute se na Bolognu i Primorca, govore da je na fakultetu kaos, da se sadržaj i izvedbeni program kolegija ne znaju unaprijed, da se niti obveze studenata na pojedinim kolegijima unaprijed ne znaju, da se datumi kolokvija i ispita unaprijed ne znaju … Ja sve čekam da me netko probudi ili da se barem uključim u neki uzbudljiviji san. Da mi netko pruži flašu Studene pa da me prosvijetli … Halo! Pa jel mi to govorimo o studiju matematike na istom sveučilištu?

Ovo jednostavno nije u redu. Za vašu informaciju: sve, baš sve o studiju matematike je na webu i sve se zna godinu dana unaprijed. Zgodno je za priču da je takav godinu-dana-unaprijed raspored ispitnih rokova (točan dan i sat!) uveden na PMF-MO već prije 25 godina. Nije samo to. Taj se raspored POŠTUJE, unazad ovih 25 godina. Otkad se uvela Bologna isto vrijedi i za kolokvije; imate li malo vremena pogledajte na www.math.hr .

Otprilike jednako toliko je stara praksa provođenja anonimne studentske ankete o kvaliteti nastave na PMF-MO. Anketa funkcionira sve ove godine; možda nije loše podsjetiti da je tek predlani nešto slično pokrenuto na nivou sveučilišta, kako se pak provodi na kojem fakultetu, neka svatko kaže za sebe. Anketa na PMF-MO je vjerodostojna i korektna, vjerujte.

Ništa o zahtjevima prosvjednika se nije moglo nazrijeti kroz anketu. Ništa se nije valjalo ni na web stranicama fakulteta niti na studenstkim stranicama i forumima. Bit će da se ovi prosvjednici bolje osjećaju na sfus.blog.hr nego na math.hr

Za sve kolegije postoji plan i sadržaj – lako je provjeriti i da je to točno.
Studenti prvih dviju godine studija u prošloj akademskoj godini studirali su po bolonjskom režimu; znali su to unaprijed. Ne najmanje važno, ogromni napori su uloženi da se na PMF-MO Bologna ne fejka. I zaista nije. Koliko se imalo prostora (tj. predavaonica) i ljudstva (nastavnika) toliko se pokušalo smanjiti turnuse i intezivirati nastavu. Završni ispiti su održani prije ferja, popravni u rujnu.
Sad bi prosvjednici htjeli još rokova, ne bi da padnu godinu (to s padanjem godine sad više nije dobro definirano, ali ajde), poručuju da je Bologna provedena nesolidno, i pred zgradom matematike (!) protestiraju protiv ministra Primorca.

E, ljudi! Pa jel niste mogli nać neku drugu zgradu u Zagrebu za protest protiv Bologne? Mislim, neki drugi fakultet koji maltretira studente, gdje se predavanja drže i ne drže, i gdje profesore nije briga? Nego, vi na matematiku. Namjerno tako pitam jer na matematici ima više od 1000 studenata (ne na PMF-u, nego baš na matematici) a broj prosvjednika varirao je između 20 i 40 i ni blizu svi oni nisu studenti matematike. (Usput, zgodna je epizoda u komentarima na predazdnji post na sfus.blog.hr gdje više komentatora, ogorčenih "studenata matematike" uopće ne prepoznaje ime svog,inače popularnog, nastavnika).

I onda ti novinari. Jasno mi je da je studentski prosvjed vijest. Još mogu i razumjeti da nije interesantno pisati da netko naprosto radi svoj posao, da ga radi uredno, da se trudi, itd. U redu. Možda stvarno nikog ne zanima da se piše o stvarima koje bi trebale biti normalne. Netko mora pokrenut i tu anketu i planiranje godišnjeg rasporeda ispita pa da cijelo sveučilište takve stvari prigrli 20 godina poslije. I u drugim poslovima je tako; uvijek netko vuče naprijed, rijetko za to dobije zadovoljštinu.
Ali je meni danas bilo tužno koliko se novinara sjatilo gore na Bijeničku, i koliko je puta dekan Muić bio tražen da nešto izjavi, koliko se površne pažnje pridalo nečem nesolidno obrazloženom, nečem što se možda solidno obrazložiti i ne da, i koliko je manjkalo žara i znatiželje da se stvar stvarno skuži, kad su već sve te kamere i mikrofoni stigli gore.

U međuvremenu su prosvjednici predali dokument sa svojim zahtjevima. Neki od njih, poput onog naknadno uvrštenog o cijeni školarine za ponavljače zaslužuju pažnju. Vjerujem da će se na sve zahtjeve pristojno odgovoriti. Odgovorilo bi se tako i tako na svako razumno pitanje koje se postavi. Tužno je da to znaju i oni prosvjednici koji matematiku zaista studiraju.

- 00:19 - Komentari (20) - Isprintaj - #

09.09.2007., nedjelja

Otvor' ženo Studenu, man' se očenaša

Nedjelja popodne, nogometni dan, zaboravio sam sat ….
Hodao sam pustim nasipom, bez plana i cilja. Onda sam, što nikad ne činim, poželio vidjeti što ima na mostu. Mostu Slobode.
Evo što ima.
Čim se popneš, nađeš se u podnožju ooogromnog mega plakata. Bože, što se čovjek osjeća malenim ispod tih mega mumbo jumbo plakata. Na plakatu Studena. U stvari, djevuška s ljupkim sramežljivim osmijehom smjerno gledajuć u bocu Studene koju joj pruža ruka u rukavu. Rukav se gubi u okviru plakata, ali pripada, tu sumnje nema, svećenićkoj halji. Pa piše: Studena. Za tijelo i dušu. Čisti vaš organizam.

To me baš obradovalo. Eto, Studena ne samo da je svjetski prvak u skoku u vis, nego i na duhovnom planu stremi najvišem. Još me dirnulo kako ovo strateško partnerstvo Studene i Crkve u svom središtu ima čovjeka i njegovo tijelo s pripadajućom dušom u kompletu.
Sad su mogućnosti neograničene. Sad i najteže grijehe možeš okajati lagano, lagano; samo ih u hodu isplahneš Studenom. Recimo, neka baba te izlaktari u tramvaju, ti nemaš drugog izlaza nego da joj nehotice staneš na kurje oko, a onda samo onako nehajno cugneš par gutljaja Studene. Baba je dobila što je tražila, a ti si pred Bogom čist.
Ili, npr. kolike se nebrojene mogućnosti otvaraju u komunikaciji s inkasatorima i predsjednikom kućnog savjeta, samo ako si snabdjeven jednoipollitrenkom mrzle Studene.
Mislim da je ovaj arnažman Studene i duhovnih vlasti vrlo vrijedna inovacija.

Istina, mali crvić sumnje mi je provirio u glavu: a što ako ovaj duhovni iskorak Studene nije approved by Crkvene vlasti? Što ako se Studena poigrava s našim najdubljim osjećajima? Ma ne, u to ipak ne mogu vjerovati. Pa kad bi tako bilo, već bi Kaptol odavno reagirao i energično protestirao. To me dovodi do zaključka kako je zbilja u redu i kršćanski piti Studenu.

Drugo su Cola i Fanta. Ili, Pipi! One neka se i dalje reklamiraju na svoj način.

Nadam se još jedino da će se u danima koji slijede pučanstvu obznaniti i što se pije u boljim obiteljima drugih vjeroispovijesti. Čime da gase žeđ pripadnici politeističkih religija, na čemu su scijentolozi? I jel se računa ako piješ bevandu sa Studenom? Čiji je pelinkovac? A među nama, načuo sam da agnostici naginju malvaziji – navodno ima par vidilica tako da vjerojatno ima nešto u tome.
Zato, dok se to ne sve ne razbistri, pažljivo s pićem. Živili!


- 21:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

08.09.2007., subota

Uvod u osnove medijske viktimologije

Malo je djelatnosti u nas čiji je početak ili nastanak jasno određen nekim događajem i precizno zabilježen u hrvatskoj povjesnici. U velikoj su većini one discipline čiji je nastanak djelo mnogih ruku, ili pak plod kreativnog kaosa ili, naprosto, slučaja. Zato Hrvati radosno čuvamo spomen na dan kad je balun donijet u Split, na prvi broj magazina Start, na prvog stranačkog prebjega, na prvu HDZ-ovu privatizaciju, na prvu pjesmu Tončija Huljića.
Medijska viktimologija je jedna od tih sretnih disciplina čiji datum rođenja je bjelodano jasan.

Bilo je to na Silvestrovo 1996. u 21.33 kad je službenim i zvonkim glasom iz telefonske slušalice bivši ministar Zvonimir Š. pozvan "da samo se još njega čeka i da zašto kasni te da se odmah pridruži novogodišnjoj proslavi u predsjedničkim dvorima". Smeteni Zvonimir Š promrljao je nešto u slušalicu, te se, zajedno sa suprugom smjesta otputio na Pantovčak. Onako zadihanom, malo mu je dulje trebalo da shvati dok su mu ljubazni stražari objašnjavali da tu nikakve proslave nema, te da je Predsjednik na derneku u Interkontiju …
Kasnije je dežurni operater u Vonsu koji je po neslužbenoj dužnosti prisluškivao onaj telefonski poziv u 21.33 rekao kako je odmah prepoznao da službeni i zvonki glas iz slušalice pripada Predragu R., te da ga čudi kako uvaženi ministar nije oćutio jasne naznake frivolnog trijumfa u Predragovu glasu.

Danas je medijska viktimologija dinamična i privlačna disciplina koja, poput manekenstva, kladioničarstva i bigbraderstva, sve više osvaja srca mladih ljudi. Ne čudi stoga što i sve veći broj kako afirmiranih autora, tako i nevježa, skreće našu pažnju na najnovije kejsove.
Evo dva friška.

Neki dan uvaženi kolega Miljenko Jergović piše o patnjama izvjesnog Dikana. Dikan je zgrožen najnovijom Raiffeisen reklamom za PEGLAY kartice u kojoj Vlatka puni ormare. Javio se i Dikanov odvjetnik i korporacijski Raiffeisen odjvetnik i Vlatka, uskoro će i HHO.
Kolega Miljenko je sve to lijepo objasnio, razoružao B.a.b.e., slistio Dikana i napisao, i ne hoteći, domaću zadaću Raiffeisenovog PR odjela. U svemu ja mislim da kolega Miljenko ima pravo, osim što netočno govori za Dikana da je sponzoruša. Skromno bih dometnuo da bi ovdje bolje pristajalo sponzorlija. I to je lijepa hrvatska riječ, precizna i moderna, i iako je nema u rječnicima, svi su čuli za enpeer Dadu Majolija, Michaela Douglasa, Matu Čuljka i druge pionire. Da se i ne spominje ona tušta i tma svih luftbremzera što se mota jučer oko Kurnikove i Franziske von Almsick, danas oko Šarapove, a sutra oko Silke Spiegelburg.

Nego ima druga medijska žrtva koja mene mnogo više tišti. A to vam je žrtva najnovije Citroenove reklame u kojoj se izruguju mom omiljenon animiranom junaku kojotu iz ptice trkačice. O ptici trkačici mislim sve najgore i s njom možete raditi što god hoćete, ali vi, gospodo iz Citroena, grdno ste pogriješili kad ste odlučili namagarčivati kojota. Vi ste svoje rekli, i nemate pravo biti iznenađeni ili zatečeni onim mirnim prosvjedima koje danas-sutra možete očekivati ispred Citroen salona i ovlaštenih agentura.
Kojotova je osobnost prepuna vrlina koje, čini se, samo Citroen ne uviđa: kojot je uporan i predan kao Gennaro Gatuso, inteligentan kao Sharon Stone, tehnički potkovan kao Thomas Edison, moderan kao David Beckham, prostodušan kao Šegrt Hlapić, entuzijastičan kao Jure Radić, optimističan kao Jasmin Repeša, lukav kao Vito Corleone, opasan kao Bruce Willis. Nema veze što nikad ne uspije, za to je kriva ona glupa ptica jer ona je naprosto preglupa da upadne u tako vješto smišljene zamke.
Taj i takav kojot je nedužna žrtva medijske kampanje Citroena, i ja ne mislim preko toga prijeći olako. Već nekoliko dana čitam adresar tražeći odvjetnika koji će Citroen PR department sravnit sa zemljom. U međuvremenu sam se s molbom obratio sucu Milanoviću da mi napiše certifikat o zulumu koji Citroen provodi već 550 godina. A upravo mi se i Luka Mišetić javio, kaže da će mi faksirat predstavku što ju je sročio a iz koje se vidi da sam još od adolescentske dobi bio proganjan od Stranke naravnog zakona.

I tako. Neka vas ne čudi kad uskoro pročitate u novinama da mi Citroen nudi nagodbu.
Do tada se još malo strpite, a jedino vas još molim da sitnoj djeci ne dozvolite gledanje te kvazireklame koja je štetna i nepravedna.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2007., nedjelja

Bravo, Blanka

Ovo je bilo u velikom stilu i zato sve čestitke.
Ne mislim ja da su sportaši posebno zaslužni heroji niti da su oni "najbolji ambasadori naše domovine". Nema šanse da nasjednem na te tlapnje.

Što ne znači da ne navijam za naše svim srcem i baš mi je super kad su oni super. Takva je danas bila Blanka, svaka čast.

Prije sam mislio da još dugo dugo nitko neće dostići Stefku. Jer Stefka je bila, ali najbolja. (I znala je da će bit najbolja. Ovo možda niste znali: na Olimpijadi u Moskvi Stefka je zauzela četvrto mjesto ali se prošvercala na ceremoniju proglašenja pobjednika. Poslije su je pitali da šta joj je bilo i zašto je došla tamo gdje joj nije mjesto. Našto je Stefka mrtva-hladna rekla da ona ima namjeru u bliskoj budućnosti često sudjelovati u proglašenju pobjednika pa je došla vidjet kako se to radi.)

Sad mi se čini da se Stefki približavamo na sasvim malu udaljenost. Ne samo zbog cijele sezone i ne samo zbog zlatne medalje. Nego i zato što je Blanka preskočila 205, što nije bilo nužno za pobjedu, baš kako to rade veliki šampioni.
Drugo zato jer, objektivno, Blanka je bila izraziti favorit, možda ne baš kao Jeremy Warimer ili Jelena Isibajeva, ali skoro totalni favorit je bila. Nemojmo sad o "lopta je okrugla" frazama i "svakoj medalji koja bi predstavljala uspjeh" (naravno da bi); objektivno, Blanka je trebala pobijediti i pobijedila je glatko. Što je opet, kažu, šampionska osobina.

Bravo, Blanka!
- 17:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Komentari On/Off

bok svima! najprije, hvala miri gavranu za naslov koji sam posudio. hvala i tehnickom osoblju bez kojega ovaj blog ne bi bio moguć. za sve ostalo krivite mene.sarli.euklid@gmail.com

aparatczyk, athenaair, bleki, bolimozak, 4pištolja, 2mama, jimbo, libertybell, nesvrstani, ribafish, svijetuboci, zdenkov kulturni kombi, zrinsko pismo, zvone

+obrati pažnju na reader's digest u lijevom stupcu atheninog bloga.


pollitika


CNN

boja: plava
grad: Zagreb
rijeka: Sava
more: Jadransko
deviza: svetsko, a naše
nogometni klub: LA Galaxy
uzori: Karl May, Christine Nöstlinger, Mato Lovrak
frustracija: torta od sira
atletičar: Luciano Sušanj
posao: Moj
legenda: Ćiro Blažević
nogometni klub: Dinamo, Zagreb
uzor: natporučnik Lukaš
boss: The Boss
simpatija: Ana Štefok
film: Sjever-sjeverozapad
plan: nemam
gdje nisam bio a želio bih otići: Japan
uzor: kojot iz ptice trkačice
tenis: McEnroe i Federer
hrana: pohani šnicli, ćevapi i sve
TV: Milka Babović
radio: muzičke špice od emisija "Po vašem izboru", "Sport-muzika-sport" (a.k.a."Sport i glazba"), "Dogodilo se na današnji dan", "Siesta latina". Jednom ću ih postat. Ako mi pomognete da ih nađem, blagodarim.
novine: Plavi vjesnik, Šator koji se trese, Polet, St. Louis Post Dispatch
stajling: Trifon Ivanov
političar: nema
moto: keksi
moto: It's OK!

Free Hit Counters
Free Hit Counters

Društvo
Ovaj grad ima previše novca
Bože, èuvaj Hrvatsku!
What We Talk About When We Talk About ...
Vozaèka
Nature i društvo
Gdje zapinje sa zakonima?
Jutarnji 1 i 2
Stoj! Tko ide?
8. mart
To su najbolji navijaèi na svijetu
1. maj
Hitna služba
Okabe, Thompson, Primorac, Di Canio, Židak
Živo blato
Ime i prezime
Million euro baby
Platiti, molim!
RH protiv Mehe A.
Neæe on meni u naslov, ni sluèajno!
Schladming? Pih.
Ovo ne smije proæi nekažnjeno!
Elitno pitanje
Gordana Lukaè Koritnik
Slobodni tjednik Nacional
Marisol u Dubravi
Nazovi B. radi ... procjene
Policija na ispitu
Policija na ispitu
Tko to tamo šuti
Otvoreno pismo vozaèu vozila marke Audi, registracijskih oznaka ZG 9009 IJ
Kino Hrvatska
CSI Zagreb
Utakmica u nogama
Hitler u našem sokaku

Škola
Kamo na maturalac - Katmandu, Cancun ili Ognjena Zemlja
Novi kineski duæan
Apparent rari nantes in gurgite vasto
Štrajk
De nautis
Bolonja
Pogled u susjedovo dvorište: doktorice i medicinska braæa
Tko želi biti znanstveni novak
Školarine
Novi udžbenici za novo doba
Prosvjed na matematici: studentima premalo ispita
Škola
Državna matura putuje na fakultet
Instruktori negativne matematike
MZOŠ
Bolonja, revisited
Kaznena prijava protiv neimenovanih poèinitelja


Politika
Pitanje za poreznike
Portfelj bez ministra
Glavaš spašen, sudbina ostalih još uvijek neizvjesna
Mirovine, Vol I. Tko je kriv?
Nije sukob interesa
Mirovine, Vol II. Problem novih umirovljenika
Kad biste znali koliko vas volim, plakali biste od sreæe
Struènjaci stižu
Mirovine, Vol. III. Mirovinska strategija SDP-a
Kako sam kupio novi auto
Hebrangizacija krenula
Ordonans na izborima
Natrag u garažu
D'Hondt
Holdingu ima tko da piše
ZERP
ZERP je opijum za narod
Referendum
Good morning America, how are you!
John McCain


Sport
Ledene staze
Dinamo - Hajduk 27:27
1. poluvrijeme
Slalomski junaci dana
Pet rukometnih želja
Prvenstvo svijeta u konspiraciji
Francuzi zaustavili favorite
Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu: nema predaje
Zaslužni majstori sporta
Mala zemlja za veliku maturu
Sportske novosti
Bravo, Blanka
Ajax
Bend it like Beckham
Reykjavik, 18.1.08. Zbogom, Bobby!
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol. I
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol II
Olimpijski
Kretanje u neprijateljskoj pozadini
Kradljivci sporta
Stefan Holm
Sportski pregled


Glazba
Hi fi
The Wild, the Innocent and the E Street Dream
A sada ...
Dylan
Bruce Springsteen na San Siru

Razno
Znanstveni pristup èekanju u redovima
Sutra æu baciti radio kroz prozor
2007.
2007. ctd.
IBM
E, moj Olivere, to je niz!
Me, myself, Irene i velike crne škare
Garmisch
Limete
Da Vincijev codex
Moguæe je!
Domaæa zadaæa
Puding od narandže
Brkovi: update
Zloèin u vrtiæu
Vrlo pouèan vikend
Grand Plavac Modri
Zaustavna traka
Poslovièno zbunjen
Èestitka ZET-u
Uvod u nostalgiènu kombinatoriku
Muški genitiv
Dogodilo se na današnji dan
Sva sreæa da je tjedan pri kraju
Stankoviæu, sjedni, 1!
Što se èeka?
Svijet oko nas
ZAN2240
Ponekad treba izgubiti novèanik
Sapore di sale
Što te nema
Koje boje su makedonski vatrogasci?
Uvod u osnove medijske viktimologije
Otvor' ženo Studenu, man' se oèenaša
Ležeæi policajci i kriza identiteta
Nestala adresa
Bagaža
2007., tjedan 42
Kakofonija
HRTV uništa
Da sam ja netko
Male tajne malih od kužine
2008
Èestitka
Simca
Skrivena kamera
Poluvremenske reklame
Samo za odrasle
Ovo je kraj
Drvosjeèa da sam ja
Šarli u nevoljama
Višedimenzionalni Einstein
Doèek
Istinite prièe
Isprika
For the Record
0:0
Prvomajska èestitka
Život u zoni
Nisi sam
Bunch of things that happened
Nije lako, ali je lijepo i korisno ...
Akcija
Cabaret
North by Northeast
Pyongyang Calling
Domaæica može u mirovinu
Život je toèno ovdje