Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Bravo, Blanka

Ovo je bilo u velikom stilu i zato sve čestitke.
Ne mislim ja da su sportaši posebno zaslužni heroji niti da su oni "najbolji ambasadori naše domovine". Nema šanse da nasjednem na te tlapnje.

Što ne znači da ne navijam za naše svim srcem i baš mi je super kad su oni super. Takva je danas bila Blanka, svaka čast.

Prije sam mislio da još dugo dugo nitko neće dostići Stefku. Jer Stefka je bila, ali najbolja. (I znala je da će bit najbolja. Ovo možda niste znali: na Olimpijadi u Moskvi Stefka je zauzela četvrto mjesto ali se prošvercala na ceremoniju proglašenja pobjednika. Poslije su je pitali da šta joj je bilo i zašto je došla tamo gdje joj nije mjesto. Našto je Stefka mrtva-hladna rekla da ona ima namjeru u bliskoj budućnosti često sudjelovati u proglašenju pobjednika pa je došla vidjet kako se to radi.)

Sad mi se čini da se Stefki približavamo na sasvim malu udaljenost. Ne samo zbog cijele sezone i ne samo zbog zlatne medalje. Nego i zato što je Blanka preskočila 205, što nije bilo nužno za pobjedu, baš kako to rade veliki šampioni.
Drugo zato jer, objektivno, Blanka je bila izraziti favorit, možda ne baš kao Jeremy Warimer ili Jelena Isibajeva, ali skoro totalni favorit je bila. Nemojmo sad o "lopta je okrugla" frazama i "svakoj medalji koja bi predstavljala uspjeh" (naravno da bi); objektivno, Blanka je trebala pobijediti i pobijedila je glatko. Što je opet, kažu, šampionska osobina.

Bravo, Blanka!





Post je objavljen 02.09.2007. u 17:32 sati.