Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Otvor' ženo Studenu, man' se očenaša

Nedjelja popodne, nogometni dan, zaboravio sam sat ….
Hodao sam pustim nasipom, bez plana i cilja. Onda sam, što nikad ne činim, poželio vidjeti što ima na mostu. Mostu Slobode.
Evo što ima.
Čim se popneš, nađeš se u podnožju ooogromnog mega plakata. Bože, što se čovjek osjeća malenim ispod tih mega mumbo jumbo plakata. Na plakatu Studena. U stvari, djevuška s ljupkim sramežljivim osmijehom smjerno gledajuć u bocu Studene koju joj pruža ruka u rukavu. Rukav se gubi u okviru plakata, ali pripada, tu sumnje nema, svećenićkoj halji. Pa piše: Studena. Za tijelo i dušu. Čisti vaš organizam.

To me baš obradovalo. Eto, Studena ne samo da je svjetski prvak u skoku u vis, nego i na duhovnom planu stremi najvišem. Još me dirnulo kako ovo strateško partnerstvo Studene i Crkve u svom središtu ima čovjeka i njegovo tijelo s pripadajućom dušom u kompletu.
Sad su mogućnosti neograničene. Sad i najteže grijehe možeš okajati lagano, lagano; samo ih u hodu isplahneš Studenom. Recimo, neka baba te izlaktari u tramvaju, ti nemaš drugog izlaza nego da joj nehotice staneš na kurje oko, a onda samo onako nehajno cugneš par gutljaja Studene. Baba je dobila što je tražila, a ti si pred Bogom čist.
Ili, npr. kolike se nebrojene mogućnosti otvaraju u komunikaciji s inkasatorima i predsjednikom kućnog savjeta, samo ako si snabdjeven jednoipollitrenkom mrzle Studene.
Mislim da je ovaj arnažman Studene i duhovnih vlasti vrlo vrijedna inovacija.

Istina, mali crvić sumnje mi je provirio u glavu: a što ako ovaj duhovni iskorak Studene nije approved by Crkvene vlasti? Što ako se Studena poigrava s našim najdubljim osjećajima? Ma ne, u to ipak ne mogu vjerovati. Pa kad bi tako bilo, već bi Kaptol odavno reagirao i energično protestirao. To me dovodi do zaključka kako je zbilja u redu i kršćanski piti Studenu.

Drugo su Cola i Fanta. Ili, Pipi! One neka se i dalje reklamiraju na svoj način.

Nadam se još jedino da će se u danima koji slijede pučanstvu obznaniti i što se pije u boljim obiteljima drugih vjeroispovijesti. Čime da gase žeđ pripadnici politeističkih religija, na čemu su scijentolozi? I jel se računa ako piješ bevandu sa Studenom? Čiji je pelinkovac? A među nama, načuo sam da agnostici naginju malvaziji – navodno ima par vidilica tako da vjerojatno ima nešto u tome.
Zato, dok se to ne sve ne razbistri, pažljivo s pićem. Živili!



Post je objavljen 09.09.2007. u 21:26 sati.