20.12.2006., srijeda

2007. ctd.

Srpanj
i Na konferenciji za tisak Jens Nowotny je obznanio kako će i iduće godine nositi časni Zg-u-srcu dres. Nowotny je odlučio i iduću sezonu provesti u Zagrebu, unatoč primamljivim ponudama Trabzonspora, ManUniteda, Segeste i Radničkog; presudila je ljubav prema najdražem klubu.

ii Iz ureda premijera Sanadera je objavljeno kako će jedina kulturna manifestacija koju će premijer pohoditi ovog ljeta biti Vinkovačke jeseni. Premijer je izrazio osobito žaljenje zbog toga što ga brojne obveze onemogućuju posjetiti operni festival u Veroni.

iii U šturom pripćenju za javnost Rektorat Sveučilišta u Zagrebu je obznanio kako se odustaje od Bolonjske reforme te su fakulteti pozvani da se vrate tradicionalnim nastavnim metodama i proizvoljnim upisnim pravilima. Gostujući na HRT u emisiji "Otvoreno" rektor, prof. dr. Aleksa Bjeliš odlučno je demantirao glasine o raspadu zagrebačkog sveučilišta.

iv Crni četvrtak na blog.hr. Pao je blogposlužitelj i nitko ne zna stvarne razloge ovog kraha. Pokazat će se da će krpanje sustava potrajati do listopada.

Kolovoz
i Kolovoz je započeo senzacijom iz Milana: Marco Materazzi, antijunak lanjskog Weltmeisterschafta, objavio je na presici da prekida nogometnu karijeru. Razlog je grizodušje koje Marca razjeda svakodnevno još od nesretne finalne utakmice. Iduće dvije godine Marco namjerava provesti kao misionar u Africi.

ii Očaj i nevjerica u Travnom. Prekinuta je gradnja crkve u Travnom zbog, kako je službeno objavljeno, nedostatka sredstava. I gradonačelnik Bandić koji je boravio na dvodnevnom godišnjem odmoru u Rogoznici oglasio se o ovom nemilom događaju. Bandić je ponudio financijsku pomoć te zadužio svoje suradnike u gradskom holdingu da operacionaliziraju tu plemenitu inicijativu. Pokazat će se u idućim mjesecima da je crkva sama uspjela naći izlaz iz ovog financijskog rašomona: vjernici su na poziv crkvenih vlasti deponirali tisuće boca u specijalne kontejnere postavljene pred svim župnim uredima. Akciji su se pridružili i Konzum i Lidl koji su ovako skupljene boce otkupljivali po cijenama dvostruko većim od propisanih. Time je osigurano potrebnih 66 milijuna kuna za nastavak gradnje travnjanske crkve.

iii U Stubičkim Toplicama je u sklopu borbe protiv izgradnje posljemenskog tunela osnovana udruga zagorskih općina pod znakovitim nazivom "Alijansa Matija Gubec". Programski ciljevi Alijanse su: (1) spriječiti gradnju tunela, (2) razno.


Rujan
i Rujan je donio senzacionalnu novost. Sveučilište u Zagrebu se dezintegriralo pod pritiskom različitih silnica koje su već dulje vrijeme prijetile ovoj našoj najstarijoj akademskoj instituciji. Sveučilište se podijelilo na 4 manja sveučilišta: humanističko, prirodoslovno, tehničko i nedisciplinarno. Zanimljivo je da su studenti ovaj događaj popratili s posvemašnjom apatijom. Oni slabije informirani imaju doduše stanovitih problema koji bi se zajedničkim nazivom mogli opisati kao kriza identiteta.

ii Zdravko Mamić je posjetio Silvia Berlusconia, svog uzora i idola, koji se nalazi na liječenju u jednoj privatnoj milanskoj klinici. U posebnoj izjavi za euklid.blog.hr Mamić je naglasio kako se sprema posjetiti Silvia još 6 do 9 puta kako bi mu Silvio prenio sva svoja dragocjena iskustva iz politike, medija i nogometa. Po Mamićevim riječima, malo je takvih giganata slobodnog poduzetništva, ljubavi prema nogometu i nesebičnog političkog djelovanja, kakav je Berlusconi Silvio.

iii Roger Federer je, pobijedivši na US openu, postao prvi tenisač moderne ere kojemu je uspjelo osvojiti Grand Slam. Čestitamo!

iv Godišnja skupština Udruge javnih bilježnika Hrvatske ove je godine, nakon Kine, Meksika i Argentine, održana u Japanu i to od 18. do 24. rujna. Čestitamo!

v Udruga "Hlapić" pokrenula je inicijativu za vraćanje obrazovnog programa na HRT. U prvom danu potpisivanja peticije/podrške ovoj inicijativi (koja se do konca rujna mogla potpisati u svim većim hrvatskim gradovima) svoju potporu akciji je dalo više od 120 000 građana.

Listopad
i Raspisani su izbori! Redoviti parlamentarni izbori održat će se 2.12. 2007.

ii Zagrebačka banka je pred visokim međunarodnim privrednim sudom u Bernu digla tužbu protiv tvrtke "Nike" zbog kopiranja korporacijskog logotipa. Visokopozicionirani službenik banke izjavio je kako se u Zagrebu još uvijek nadaju izvansudskoj nagodbi. Saznaje se također da je bančin odvjetnik A.N. umjereni pesimist.

iii U Zagrebu je proradila brza prigradska željeznička linija Velika Gorica - Zagreb. Već nakon samo dva tjedna operacije, jasno je kako je ovaj potez pun pogodak. Velikogorčani su istovremeno oduševljeni i zbunjeni; gotovo nikome nije jasno zbog čega ova linija nije uvedena već davno ranije.

Studeni
i Počela je, po svemu sudeći, najprljavija izborna kampanja u slobodnoj RH.

ii Božićnica je sletjela u penzionerske džepove čak dva mjeseca ranije nego lani i k tome dvostruko veća. Izbori čine čuda.

iii Iz mora predizbornih TV-sučeljavanja neke bisere ćemo sačuvati i za buduća pokoljenja . U jednom od zadnjih predizbornih sukoba pod ravnateljskom palicom Mislava B. došlo je i do nemilog incidenta. Predstavnici opozicijskih stranaka tijekom cijele su emisije nemilice kidisali na dvoje predstavnika HDZ-a: J. Kosor i A. Hebranga. Uzalud je Hebrang opetovano molio voditelja da ga uzme u zaštitu. Skandal je kulminirao u drugom satu emisije kad je R. Čačić gledateljstvu priopćio kako u žargonu HNS Hebrang ima nadimak Pinochio. Ova nečuvena uvreda je bila kap koja je "prelila čašu". Hebrang i Kosor su se digli iz svojih sjedalica, spontano zapjevali "Bože, čuvaj Hrvatsku" i u znak prosvjeda napustili studio.

iv Iznenađenje ove predizborne kampanje je i uskrsnuće Stranke naravnog zakona na našoj političkoj sceni. Upravo je uz SNZ vezan i jedini predizborni spor čije rješenje se još uvijek ne nazire. Kako je poznato široj javnosti, SNZ propovijeda kako će se dobrobit i blagostanje RH postići istom onda kad se istovremeno za ruke primi drugi-korijen-iz-jedan-posto-ukupnog-broja-stanovnika-RH i time odemitira potrebnu pozitivnu energiju u eter i dalje izvan etera. U pokušaju organizacije takve pozitivne akcije SNZ je zamolila Državni zavod za statistiku da izračuna spomenuti populacijski parametar. Istovremeno, MUP je organizaciju te akcije prepoznao kao predizborni skup te je naložio SNZ ishoditi potrebne dokumente. Na žalost, narečeni skup se nije održao. Državni zavod za statistiku se proglasio mjesno nenadležnim te se otputio na kolektivni godišnji odmor. SNZ je u nemogućnosti provođenja svog predizbornog programa podnio ustavnu tužbu protiv MUP-a i DZS.

Prosinac
i Pobjeda SDP-a! Po svemu sudeći novi premijer će ponovo postati Ivica Račan. Ne vidi se kako bi Radimir Čačić mogao ostvariti svoju ambiciju i postati devetim premijerom neovisne RH.

ii Niti izdaleka se ne nazire sastav nove vlade. Dvorske kombinacije (koje neki nazivaju spletkama) potrajat će do konca godine.

iii Janica se vratila, a kako bi drugačije, nego pobjedom. U Vailu je Janica bila najbrža u obje (!) vožnje slaloma i ostavila drugoplasiranu M. Schield za sekundu i 14 stotinki.

iv Hrvatski mobilni operateri su povukli vrijedan marketinški potez: zajednički su od hrvatskih medija kupili "dan bez reklama". Ostat će zabilježeno da je na Badnjak 2007 hrvatski medijski prostor bio slobodan od propagandne kakofonije.

v Na žalost, godina je završila, pogađate, skandalom. Sredinom prosinca, glavni zagrebački trg je osvanuo urešen veličanstvenom božićnom jelkom. Početni ushit ubrzo je ustuknuo pred ogorčenjem kad je novinar Hrvatskog slova A. K. saznao i objavio kako spomenuta jelka potječe iz Bosne. Zagrebačka javnost je s ogorčenjem primila ovu vijest. Osobito bolno je odjeknulo rušenje tradicije po kojoj božićno drvce na Jelačić placu ima biti iz Austrije. Uzalud je glasnogovornik holdinga N. Ivanković objavio priopćenje u kojem se iznosi da je naša bosanska jelka hrvatske provenijencije te kako je takvu atribuciju potvrdio i don Anđelko [ANGELO] Kaćunko. Protesti su svoju kulminaciju dosegli 23.12. kad su BBB srušili nepodobnu jelku. Stvar je, pogađate, riješio gradonačelnik. Refleksom i instinktom rasnog političara, Bandić se domislio kako u traženju izlaza iz ove mučne situacije može pomoći njegov stari prijatelj i kolega, gradonačelnik Ljubljane, Zoran Janković. U posjedu smo transkripta telefonskog razgovora kojeg su Bandić i Janković vodili 23. 12. u 17:15.
- Zorane, pomozi, ubiše me ovi moji!
- Milane, sve znam. Jelka je na putu.
- Zorane, hvala! Uvijek znam tko mi je prijatelj i potpora. Ali pazi, jelka mi treba od barem 15, možda i 20 m i još da je silber obavezno!
-Milane, kažem ti da sve znam. Dvadeset dva m je na putu u Zagreb i to ne silber, nego zlatni bor. Jel ti jasno! Nego, sad si natoči jednu mineralnu pa se opusti.
- Zorane, ah.

Dva sata kasnije ….

- Zorane, moji ljudi jelku već podigli na trgu, veličanstvena je. Već se i građani ushićeno okupljaju. Nemam riječi …
- Sitnica!
- Nego, Zorane, sad će mi presica za pet minuta. Kako si ono rekao da se zove: zlatni? Jel to baš, onako, pravo ime? I otkud je jelka, pitat će me garant.
- Da. Zlatibor!
- Dobro, nego, otkud je?
- Pa kažem ti, Zlatibor. Dobili neku kompenzaciju, pa sam mislio ...
- Ajoooj! Svetinasvijetujebem ….Ivankoviću! Zovite mi Ivankovića! Aaaaaargh … Jebemtisvedatijebem…Aaaaarghhhh …

- 00:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Komentari On/Off

bok svima! najprije, hvala miri gavranu za naslov koji sam posudio. hvala i tehnickom osoblju bez kojega ovaj blog ne bi bio moguć. za sve ostalo krivite mene.sarli.euklid@gmail.com

aparatczyk, athenaair, bleki, bolimozak, 4pištolja, 2mama, jimbo, libertybell, nesvrstani, ribafish, svijetuboci, zdenkov kulturni kombi, zrinsko pismo, zvone

+obrati pažnju na reader's digest u lijevom stupcu atheninog bloga.


pollitika


CNN

boja: plava
grad: Zagreb
rijeka: Sava
more: Jadransko
deviza: svetsko, a naše
nogometni klub: LA Galaxy
uzori: Karl May, Christine Nöstlinger, Mato Lovrak
frustracija: torta od sira
atletičar: Luciano Sušanj
posao: Moj
legenda: Ćiro Blažević
nogometni klub: Dinamo, Zagreb
uzor: natporučnik Lukaš
boss: The Boss
simpatija: Ana Štefok
film: Sjever-sjeverozapad
plan: nemam
gdje nisam bio a želio bih otići: Japan
uzor: kojot iz ptice trkačice
tenis: McEnroe i Federer
hrana: pohani šnicli, ćevapi i sve
TV: Milka Babović
radio: muzičke špice od emisija "Po vašem izboru", "Sport-muzika-sport" (a.k.a."Sport i glazba"), "Dogodilo se na današnji dan", "Siesta latina". Jednom ću ih postat. Ako mi pomognete da ih nađem, blagodarim.
novine: Plavi vjesnik, Šator koji se trese, Polet, St. Louis Post Dispatch
stajling: Trifon Ivanov
političar: nema
moto: keksi
moto: It's OK!

Free Hit Counters
Free Hit Counters

Društvo
Ovaj grad ima previše novca
Bože, èuvaj Hrvatsku!
What We Talk About When We Talk About ...
Vozaèka
Nature i društvo
Gdje zapinje sa zakonima?
Jutarnji 1 i 2
Stoj! Tko ide?
8. mart
To su najbolji navijaèi na svijetu
1. maj
Hitna služba
Okabe, Thompson, Primorac, Di Canio, Židak
Živo blato
Ime i prezime
Million euro baby
Platiti, molim!
RH protiv Mehe A.
Neæe on meni u naslov, ni sluèajno!
Schladming? Pih.
Ovo ne smije proæi nekažnjeno!
Elitno pitanje
Gordana Lukaè Koritnik
Slobodni tjednik Nacional
Marisol u Dubravi
Nazovi B. radi ... procjene
Policija na ispitu
Policija na ispitu
Tko to tamo šuti
Otvoreno pismo vozaèu vozila marke Audi, registracijskih oznaka ZG 9009 IJ
Kino Hrvatska
CSI Zagreb
Utakmica u nogama
Hitler u našem sokaku

Škola
Kamo na maturalac - Katmandu, Cancun ili Ognjena Zemlja
Novi kineski duæan
Apparent rari nantes in gurgite vasto
Štrajk
De nautis
Bolonja
Pogled u susjedovo dvorište: doktorice i medicinska braæa
Tko želi biti znanstveni novak
Školarine
Novi udžbenici za novo doba
Prosvjed na matematici: studentima premalo ispita
Škola
Državna matura putuje na fakultet
Instruktori negativne matematike
MZOŠ
Bolonja, revisited
Kaznena prijava protiv neimenovanih poèinitelja


Politika
Pitanje za poreznike
Portfelj bez ministra
Glavaš spašen, sudbina ostalih još uvijek neizvjesna
Mirovine, Vol I. Tko je kriv?
Nije sukob interesa
Mirovine, Vol II. Problem novih umirovljenika
Kad biste znali koliko vas volim, plakali biste od sreæe
Struènjaci stižu
Mirovine, Vol. III. Mirovinska strategija SDP-a
Kako sam kupio novi auto
Hebrangizacija krenula
Ordonans na izborima
Natrag u garažu
D'Hondt
Holdingu ima tko da piše
ZERP
ZERP je opijum za narod
Referendum
Good morning America, how are you!
John McCain


Sport
Ledene staze
Dinamo - Hajduk 27:27
1. poluvrijeme
Slalomski junaci dana
Pet rukometnih želja
Prvenstvo svijeta u konspiraciji
Francuzi zaustavili favorite
Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu: nema predaje
Zaslužni majstori sporta
Mala zemlja za veliku maturu
Sportske novosti
Bravo, Blanka
Ajax
Bend it like Beckham
Reykjavik, 18.1.08. Zbogom, Bobby!
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol. I
Euro 2008: Odabrana poglavlja, Vol II
Olimpijski
Kretanje u neprijateljskoj pozadini
Kradljivci sporta
Stefan Holm
Sportski pregled


Glazba
Hi fi
The Wild, the Innocent and the E Street Dream
A sada ...
Dylan
Bruce Springsteen na San Siru

Razno
Znanstveni pristup èekanju u redovima
Sutra æu baciti radio kroz prozor
2007.
2007. ctd.
IBM
E, moj Olivere, to je niz!
Me, myself, Irene i velike crne škare
Garmisch
Limete
Da Vincijev codex
Moguæe je!
Domaæa zadaæa
Puding od narandže
Brkovi: update
Zloèin u vrtiæu
Vrlo pouèan vikend
Grand Plavac Modri
Zaustavna traka
Poslovièno zbunjen
Èestitka ZET-u
Uvod u nostalgiènu kombinatoriku
Muški genitiv
Dogodilo se na današnji dan
Sva sreæa da je tjedan pri kraju
Stankoviæu, sjedni, 1!
Što se èeka?
Svijet oko nas
ZAN2240
Ponekad treba izgubiti novèanik
Sapore di sale
Što te nema
Koje boje su makedonski vatrogasci?
Uvod u osnove medijske viktimologije
Otvor' ženo Studenu, man' se oèenaša
Ležeæi policajci i kriza identiteta
Nestala adresa
Bagaža
2007., tjedan 42
Kakofonija
HRTV uništa
Da sam ja netko
Male tajne malih od kužine
2008
Èestitka
Simca
Skrivena kamera
Poluvremenske reklame
Samo za odrasle
Ovo je kraj
Drvosjeèa da sam ja
Šarli u nevoljama
Višedimenzionalni Einstein
Doèek
Istinite prièe
Isprika
For the Record
0:0
Prvomajska èestitka
Život u zoni
Nisi sam
Bunch of things that happened
Nije lako, ali je lijepo i korisno ...
Akcija
Cabaret
North by Northeast
Pyongyang Calling
Domaæica može u mirovinu
Život je toèno ovdje