Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

2007. ctd.

Srpanj
i Na konferenciji za tisak Jens Nowotny je obznanio kako će i iduće godine nositi časni Zg-u-srcu dres. Nowotny je odlučio i iduću sezonu provesti u Zagrebu, unatoč primamljivim ponudama Trabzonspora, ManUniteda, Segeste i Radničkog; presudila je ljubav prema najdražem klubu.

ii Iz ureda premijera Sanadera je objavljeno kako će jedina kulturna manifestacija koju će premijer pohoditi ovog ljeta biti Vinkovačke jeseni. Premijer je izrazio osobito žaljenje zbog toga što ga brojne obveze onemogućuju posjetiti operni festival u Veroni.

iii U šturom pripćenju za javnost Rektorat Sveučilišta u Zagrebu je obznanio kako se odustaje od Bolonjske reforme te su fakulteti pozvani da se vrate tradicionalnim nastavnim metodama i proizvoljnim upisnim pravilima. Gostujući na HRT u emisiji "Otvoreno" rektor, prof. dr. Aleksa Bjeliš odlučno je demantirao glasine o raspadu zagrebačkog sveučilišta.

iv Crni četvrtak na blog.hr. Pao je blogposlužitelj i nitko ne zna stvarne razloge ovog kraha. Pokazat će se da će krpanje sustava potrajati do listopada.

Kolovoz
i Kolovoz je započeo senzacijom iz Milana: Marco Materazzi, antijunak lanjskog Weltmeisterschafta, objavio je na presici da prekida nogometnu karijeru. Razlog je grizodušje koje Marca razjeda svakodnevno još od nesretne finalne utakmice. Iduće dvije godine Marco namjerava provesti kao misionar u Africi.

ii Očaj i nevjerica u Travnom. Prekinuta je gradnja crkve u Travnom zbog, kako je službeno objavljeno, nedostatka sredstava. I gradonačelnik Bandić koji je boravio na dvodnevnom godišnjem odmoru u Rogoznici oglasio se o ovom nemilom događaju. Bandić je ponudio financijsku pomoć te zadužio svoje suradnike u gradskom holdingu da operacionaliziraju tu plemenitu inicijativu. Pokazat će se u idućim mjesecima da je crkva sama uspjela naći izlaz iz ovog financijskog rašomona: vjernici su na poziv crkvenih vlasti deponirali tisuće boca u specijalne kontejnere postavljene pred svim župnim uredima. Akciji su se pridružili i Konzum i Lidl koji su ovako skupljene boce otkupljivali po cijenama dvostruko većim od propisanih. Time je osigurano potrebnih 66 milijuna kuna za nastavak gradnje travnjanske crkve.

iii U Stubičkim Toplicama je u sklopu borbe protiv izgradnje posljemenskog tunela osnovana udruga zagorskih općina pod znakovitim nazivom "Alijansa Matija Gubec". Programski ciljevi Alijanse su: (1) spriječiti gradnju tunela, (2) razno.


Rujan
i Rujan je donio senzacionalnu novost. Sveučilište u Zagrebu se dezintegriralo pod pritiskom različitih silnica koje su već dulje vrijeme prijetile ovoj našoj najstarijoj akademskoj instituciji. Sveučilište se podijelilo na 4 manja sveučilišta: humanističko, prirodoslovno, tehničko i nedisciplinarno. Zanimljivo je da su studenti ovaj događaj popratili s posvemašnjom apatijom. Oni slabije informirani imaju doduše stanovitih problema koji bi se zajedničkim nazivom mogli opisati kao kriza identiteta.

ii Zdravko Mamić je posjetio Silvia Berlusconia, svog uzora i idola, koji se nalazi na liječenju u jednoj privatnoj milanskoj klinici. U posebnoj izjavi za euklid.blog.hr Mamić je naglasio kako se sprema posjetiti Silvia još 6 do 9 puta kako bi mu Silvio prenio sva svoja dragocjena iskustva iz politike, medija i nogometa. Po Mamićevim riječima, malo je takvih giganata slobodnog poduzetništva, ljubavi prema nogometu i nesebičnog političkog djelovanja, kakav je Berlusconi Silvio.

iii Roger Federer je, pobijedivši na US openu, postao prvi tenisač moderne ere kojemu je uspjelo osvojiti Grand Slam. Čestitamo!

iv Godišnja skupština Udruge javnih bilježnika Hrvatske ove je godine, nakon Kine, Meksika i Argentine, održana u Japanu i to od 18. do 24. rujna. Čestitamo!

v Udruga "Hlapić" pokrenula je inicijativu za vraćanje obrazovnog programa na HRT. U prvom danu potpisivanja peticije/podrške ovoj inicijativi (koja se do konca rujna mogla potpisati u svim većim hrvatskim gradovima) svoju potporu akciji je dalo više od 120 000 građana.

Listopad
i Raspisani su izbori! Redoviti parlamentarni izbori održat će se 2.12. 2007.

ii Zagrebačka banka je pred visokim međunarodnim privrednim sudom u Bernu digla tužbu protiv tvrtke "Nike" zbog kopiranja korporacijskog logotipa. Visokopozicionirani službenik banke izjavio je kako se u Zagrebu još uvijek nadaju izvansudskoj nagodbi. Saznaje se također da je bančin odvjetnik A.N. umjereni pesimist.

iii U Zagrebu je proradila brza prigradska željeznička linija Velika Gorica - Zagreb. Već nakon samo dva tjedna operacije, jasno je kako je ovaj potez pun pogodak. Velikogorčani su istovremeno oduševljeni i zbunjeni; gotovo nikome nije jasno zbog čega ova linija nije uvedena već davno ranije.

Studeni
i Počela je, po svemu sudeći, najprljavija izborna kampanja u slobodnoj RH.

ii Božićnica je sletjela u penzionerske džepove čak dva mjeseca ranije nego lani i k tome dvostruko veća. Izbori čine čuda.

iii Iz mora predizbornih TV-sučeljavanja neke bisere ćemo sačuvati i za buduća pokoljenja . U jednom od zadnjih predizbornih sukoba pod ravnateljskom palicom Mislava B. došlo je i do nemilog incidenta. Predstavnici opozicijskih stranaka tijekom cijele su emisije nemilice kidisali na dvoje predstavnika HDZ-a: J. Kosor i A. Hebranga. Uzalud je Hebrang opetovano molio voditelja da ga uzme u zaštitu. Skandal je kulminirao u drugom satu emisije kad je R. Čačić gledateljstvu priopćio kako u žargonu HNS Hebrang ima nadimak Pinochio. Ova nečuvena uvreda je bila kap koja je "prelila čašu". Hebrang i Kosor su se digli iz svojih sjedalica, spontano zapjevali "Bože, čuvaj Hrvatsku" i u znak prosvjeda napustili studio.

iv Iznenađenje ove predizborne kampanje je i uskrsnuće Stranke naravnog zakona na našoj političkoj sceni. Upravo je uz SNZ vezan i jedini predizborni spor čije rješenje se još uvijek ne nazire. Kako je poznato široj javnosti, SNZ propovijeda kako će se dobrobit i blagostanje RH postići istom onda kad se istovremeno za ruke primi drugi-korijen-iz-jedan-posto-ukupnog-broja-stanovnika-RH i time odemitira potrebnu pozitivnu energiju u eter i dalje izvan etera. U pokušaju organizacije takve pozitivne akcije SNZ je zamolila Državni zavod za statistiku da izračuna spomenuti populacijski parametar. Istovremeno, MUP je organizaciju te akcije prepoznao kao predizborni skup te je naložio SNZ ishoditi potrebne dokumente. Na žalost, narečeni skup se nije održao. Državni zavod za statistiku se proglasio mjesno nenadležnim te se otputio na kolektivni godišnji odmor. SNZ je u nemogućnosti provođenja svog predizbornog programa podnio ustavnu tužbu protiv MUP-a i DZS.

Prosinac
i Pobjeda SDP-a! Po svemu sudeći novi premijer će ponovo postati Ivica Račan. Ne vidi se kako bi Radimir Čačić mogao ostvariti svoju ambiciju i postati devetim premijerom neovisne RH.

ii Niti izdaleka se ne nazire sastav nove vlade. Dvorske kombinacije (koje neki nazivaju spletkama) potrajat će do konca godine.

iii Janica se vratila, a kako bi drugačije, nego pobjedom. U Vailu je Janica bila najbrža u obje (!) vožnje slaloma i ostavila drugoplasiranu M. Schield za sekundu i 14 stotinki.

iv Hrvatski mobilni operateri su povukli vrijedan marketinški potez: zajednički su od hrvatskih medija kupili "dan bez reklama". Ostat će zabilježeno da je na Badnjak 2007 hrvatski medijski prostor bio slobodan od propagandne kakofonije.

v Na žalost, godina je završila, pogađate, skandalom. Sredinom prosinca, glavni zagrebački trg je osvanuo urešen veličanstvenom božićnom jelkom. Početni ushit ubrzo je ustuknuo pred ogorčenjem kad je novinar Hrvatskog slova A. K. saznao i objavio kako spomenuta jelka potječe iz Bosne. Zagrebačka javnost je s ogorčenjem primila ovu vijest. Osobito bolno je odjeknulo rušenje tradicije po kojoj božićno drvce na Jelačić placu ima biti iz Austrije. Uzalud je glasnogovornik holdinga N. Ivanković objavio priopćenje u kojem se iznosi da je naša bosanska jelka hrvatske provenijencije te kako je takvu atribuciju potvrdio i don Anđelko [ANGELO] Kaćunko. Protesti su svoju kulminaciju dosegli 23.12. kad su BBB srušili nepodobnu jelku. Stvar je, pogađate, riješio gradonačelnik. Refleksom i instinktom rasnog političara, Bandić se domislio kako u traženju izlaza iz ove mučne situacije može pomoći njegov stari prijatelj i kolega, gradonačelnik Ljubljane, Zoran Janković. U posjedu smo transkripta telefonskog razgovora kojeg su Bandić i Janković vodili 23. 12. u 17:15.
- Zorane, pomozi, ubiše me ovi moji!
- Milane, sve znam. Jelka je na putu.
- Zorane, hvala! Uvijek znam tko mi je prijatelj i potpora. Ali pazi, jelka mi treba od barem 15, možda i 20 m i još da je silber obavezno!
-Milane, kažem ti da sve znam. Dvadeset dva m je na putu u Zagreb i to ne silber, nego zlatni bor. Jel ti jasno! Nego, sad si natoči jednu mineralnu pa se opusti.
- Zorane, ah.

Dva sata kasnije ….

- Zorane, moji ljudi jelku već podigli na trgu, veličanstvena je. Već se i građani ushićeno okupljaju. Nemam riječi …
- Sitnica!
- Nego, Zorane, sad će mi presica za pet minuta. Kako si ono rekao da se zove: zlatni? Jel to baš, onako, pravo ime? I otkud je jelka, pitat će me garant.
- Da. Zlatibor!
- Dobro, nego, otkud je?
- Pa kažem ti, Zlatibor. Dobili neku kompenzaciju, pa sam mislio ...
- Ajoooj! Svetinasvijetujebem ….Ivankoviću! Zovite mi Ivankovića! Aaaaaargh … Jebemtisvedatijebem…Aaaaarghhhh …


Post je objavljen 20.12.2006. u 00:42 sati.