Mitologija https://blog.dnevnik.hr/enhu

utorak, 15.03.2016.

Nebeski rat 3

Božanska Lady – 'prva feministkinja' ili 'bludnica pakla'

'Zašto me budite iz slatkog sna?! Odlazite i ostavite me na miru!' Još uvijek snena, ali odlučnim glasom odgovori Lilith. Moramo razgovarati s tobom. Poslao nas je Stvoritelj i imamo poruku za tebe. Lilith nije mogla dokučiti da li to u jedan glas govore sva tri krilata bića, ali ih je dobro poznavala po glasu, te je bila sigurna da su to Sanevio, Sanesiviu, Samenigolofu, ali tko je četvrti 'čudak' koji se drži po strani?

Lilith pozove svu četvoricu u svoju spilju (pećinu), ponudi im da sjednu i upita ih da li žele popiti kavu s njom. Dok su se tri anđela u čudu gledala i pogledavala, jer nisu baš bili sigurni kakav im to crni napitak nudi Lilith, četvrti (Athumanunh) spremno je prihvatio ponudu i dodao – 's malo mlijeka molim!' Sada se pogledi Athumanunha i Lilith po prvi put sretnu.

Athumanunh je vidio mnoge prekrasne žene na svojim lutanjima i koračanjima, ali Lilith obdarena ženskim oblinama, brončane puti, svijetle duge kose i dubinsko plavih tamnih očiju čiji pogled bi 'sledio' i samog Anubisa, Athumanunh do sada još nije vidio. Athumanunh, taj stari heroj bez imena, zaključio je da je to pogled koji odmah očara muškarce, a one koje pak ne uspije očarati lako nadmudri. Sve u svemu predivna, ali i fatalna žena istodobno.

Athumanunh prođe brzo svojim strjelovitim, znalačkim i ispitivačkim pogledom po unutrašnjosti pećine koja je u njemu budila ona čula koja su kazivala o opasnosti, a ovdje je sve bilo opasno, čak i svežanj svježih bijelih ljiljana koji su se nalazili u vazi. Athumanunh zaključi – ovdje je netom prije nas bio netko, a po svježem cvijeću netko tko je želio naklonost predivne Lilith. Raščupana kosa i razmazana šminka oko očnih kapaka Lilith Athumanunha je pomalo zbunjivalo, ali miris vruće kave smiri njegova čula za opasnost.

 photo Athu i tri A.jpg

'Dakle, što naš otac Stvoritelj želi, zašto vas je poslao svu trojicu odjednom u pratnji ovog nepoznatog mi čovjeka?' Sanevio kao najstariji među nama odgovori vrlo smirenim glasom Lilith: 'Mir među svojom djecom. Mir na Nebu i na Zemlji ...' Lilith bijesna prekine Senoya: 'Gluposti! Govoriš gluposti dragi moj Sanevio, ja znam da On želi samo udovoljiti svom miljeniku Adamu, a ja bih se trebala sada vratiti tom zločestom i sebičnom biću kako bi on mogao ispuniti naum Njegov ... Ne dolazi u obzir!'

Sada se umiješa Sanesiviu: 'Smiri se Lilith, Stvoritelj voli svoju djecu, a Njegova ljubav podjednaka je za tebe i Adama.' Lilith je ta Sanesiviueva opaska izgleda još više iritirala pa je ona nešto ružno promrmljala, a Athumanunh nije mogao sa sigurnošću to prevesti na svoj jezik. Potom se u razgovor uključio i Samenigolofu: 'Daj Lilith, budi razumna i ozbiljna Stvoritelj traži da se vratiš i riješiš svoje nesuglasice s Adamom. Jadnik je shrvan i slomljen tvojim odlaskom, nije mu uopće jasno što je učinio krivo.'

Lilith se iznenada histerično nasmije, a Athumanunh kao da je vidio na trenutak suze u njezinim očima ... ali odjednom njezine oči zadobile su strašan i prijeteći oblik. Pogled u njima bio je 'mačkast', napola odlučan, napola nesiguran, Athumanunh je sada bio sasvim siguran da je to pogled zbog kojeg se upada u nevolju. Da, oči Lilith upravo su tako izgledale, izduživale su se prema profinjenim, elegantnim obrvama, smještenim samo nekoliko centimetara od padajućeg pramena svijetle raščupane kose.

'Dobro, hajde, molim Te, onda nam Ti Lilith ispričaj svoju priču zašto si napustila Eden i Adama!' Napokon se umiješao i sam Athumanunh ...


15.03.2016. u 22:03 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




www.hitwebcounter.com



Zapisi, crtice, crteži, skice, sheme iz raznih mitologija i legendi

Linkovi

actyalan@gmail.com (Athumanunhovo 'mjesto na kojem plaču ptice')

Photobucket




Mitologija - čudnovato sjeme iz kojeg su kasnije niknule filozofija i religija.

Svijet se boji vremena, a vrijeme se boji piarmida.

Vrijeme je najmudrije, ono zna sve odgovore.

Legenda - priča o neobičnom događaju

Photobucket

wizard Pictures, Images and Photos


Tražeći genijalnost i mudrost nudio je milost i ljubav, a zauzvrat našao je glupost i dobio mržnju. Stvorio je svoj Svijet arbitra plemenitog mira, a postao je bakljonoša koji prenosi vjekovni plamen smrti i uništenja.

Dječak je on u kojem se čovjek budi, ili je možda već čovjek u kojem još uvijek dječak živi.

Photobucket


Zna On tajne prije stvaranja Svijeta iz doba kada su Zvijezde još spavale, Vitez je On jedan od najboljih, a namjere su Njegove uvijek dobro skrivene, kaže malo, a govori nejasno kada priča o najplemenitijoj skupini ljudi koji su ikada Zemljom koračali ...

Lovački krik enhu ptice je: keee - ar! a krik alandske (polarne) enhu ptice puno je prodorniji: kee - aarrmm!

Legatus - kod starih Rimljana izaslanik, namjesnik u provinciji, pomoćnik vojskovođe, a možda onaj koji zapisuje (legator), onaj koji nešto nekome ostavi zapisano.

Tamo negdje daleko gdje topla mora zapljuskuju obale Ledene zemlje Alandije, tamo gdje se kiša i vjetar oduvijek dodiruju, ali se nikada ne razumiju, tamo gdje rastu i mirišu najljepše šume srebrenog bora, tamo gdje počinje tajnovita dolina Sylenca... Pojavili su se iznenada i niotkuda, ni najstariji među najstarijima više se ne sjećaju odakle su stigli i zašto su danima i noćima nešto grozničavo tražili. To Strašno i Nezamislivo Vrijeme zapamtilo ih je kao ratnike lutalice i napadače, teško naoružane i oklopljene koji su mirno jahali svoje plemenite konje i svi odreda bili spremni da se bore i da izginu od reda ... Onda pak u tajnovitom Vremenu Bijelih Snjegova, u tajnovitom dobu noći Hawalandha, pronašli su Ono što su tražili. Našli su Njega okruženog njihovim vlastitim Sjenama. Velika je bila snaga i mudrost koju su Mu poklonili bogovi u sam Osvit Vremena. Legenda je bila konačno živa i za Njih je sve moglo početi... i počelo je!

Jedino tamo, a nigdje ne postoji nešto ljudskije, čovječnije, lete žive ptice praznim nebom iznad plime zlatne zore prema krošnjama srebrenog bora...