Mitologija https://blog.dnevnik.hr/enhu

nedjelja, 26.06.2005.

Tajnoviti crteži Nasce

Zagonetne ruke

Zagonetni lik kod kojeg se ističu ruke nalazi se među zagonetnim crtežima u dolini Nasce. Ako sada krenemo nekim redom, možda otkrijemo što su nam to željeli poručiti drevni autori ovog zagonetnog crteža. Idemo redom. Iznad desne ruke nalazi se kut izrađen pod točno 90 stupnjeva, zagonetni crtež pokazuje ukupno 9 prstiju, 4 na desnoj i 5 na lijevoj ruci. Ako sada pozovemo u pomoć matematičke radnje onda ćemo pomnožiti (90 x 9 x 5 x 4 = 16 200) i dobiti broj 16 200. Ako pozovemo u pomoć precizni vojnički topografski zemljovid područja Nasce lako ćemo pronaći mjesto s kojeg se može vidjeti cijeli zagonetni crtež. To je kameno uzvišenje, a na slici je to središte kružića unutar crteža, a onda se lagano pročitaju i koordinate, odnosno zemljopisna širina i dužina tog crteža. Krenimo opet redom. Vidimo da je to mjesto na sjecištu paralele koja ima 14 stupnjeva 41 minutu i 28 sekundi južne zemljopisne širine i meridijana koji ima 75 stupnjeva 06 minuta i 43 sekundi zapadne zemljopisne dužine (zapadno od nultog meridijana). Sada opet malo matematike (16 200 : 14 stupnjeva : 41 sekunda = 28, 223) i zanimljivo dobivamo broj 28, 223 koji odgovara 28 sekundi. Potražimo sada najveću piramidu u Gizi (Egipat), pa uz pomoć zemljovida pročitamo njezinu zemljopisnu širinu, vidimo da piramidu sječe meridijan koji ima 31 stupanj 08 minuta 00 sekundi istočne zemljopisne dužine (istočno od nultog meridijana). Onda opet trebamo pomnožiti 16 200 s brojem 4 (dvije ruke i dva uha zagonetnog lika na crtežu), pa ćemo dobiti broj 64 800. Ako sada zbrojimo vrijednosti zemljopisne dužine (75 stupnjeva 06 minuta i 43 sekunde zapadno plus 31 stupanj 08 minuta i 00 sekundi istočno dobit ćemo 106 stupnjeva 14 minuta i 43 sekundi). Sada ako opet to uradimo ovako (64 800 : 106 stupnjeva : 14 minuta = 43, 66) i opet zanimljivo dobivamo broj 43, 665 koji odgovara onim 43 sekundama. Možda je to bila drevna poruka drevnog zapisa u dolini Nasca, a možda i nije, ali Athumanunhu je bilo interesantno, pa Vam je to malo računao.

26.06.2005. u 20:35 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




www.hitwebcounter.com



Zapisi, crtice, crteži, skice, sheme iz raznih mitologija i legendi

Linkovi

actyalan@gmail.com (Athumanunhovo 'mjesto na kojem plaču ptice')

Photobucket




Mitologija - čudnovato sjeme iz kojeg su kasnije niknule filozofija i religija.

Svijet se boji vremena, a vrijeme se boji piarmida.

Vrijeme je najmudrije, ono zna sve odgovore.

Legenda - priča o neobičnom događaju

Photobucket

wizard Pictures, Images and Photos


Tražeći genijalnost i mudrost nudio je milost i ljubav, a zauzvrat našao je glupost i dobio mržnju. Stvorio je svoj Svijet arbitra plemenitog mira, a postao je bakljonoša koji prenosi vjekovni plamen smrti i uništenja.

Dječak je on u kojem se čovjek budi, ili je možda već čovjek u kojem još uvijek dječak živi.

Photobucket


Zna On tajne prije stvaranja Svijeta iz doba kada su Zvijezde još spavale, Vitez je On jedan od najboljih, a namjere su Njegove uvijek dobro skrivene, kaže malo, a govori nejasno kada priča o najplemenitijoj skupini ljudi koji su ikada Zemljom koračali ...

Lovački krik enhu ptice je: keee - ar! a krik alandske (polarne) enhu ptice puno je prodorniji: kee - aarrmm!

Legatus - kod starih Rimljana izaslanik, namjesnik u provinciji, pomoćnik vojskovođe, a možda onaj koji zapisuje (legator), onaj koji nešto nekome ostavi zapisano.

Tamo negdje daleko gdje topla mora zapljuskuju obale Ledene zemlje Alandije, tamo gdje se kiša i vjetar oduvijek dodiruju, ali se nikada ne razumiju, tamo gdje rastu i mirišu najljepše šume srebrenog bora, tamo gdje počinje tajnovita dolina Sylenca... Pojavili su se iznenada i niotkuda, ni najstariji među najstarijima više se ne sjećaju odakle su stigli i zašto su danima i noćima nešto grozničavo tražili. To Strašno i Nezamislivo Vrijeme zapamtilo ih je kao ratnike lutalice i napadače, teško naoružane i oklopljene koji su mirno jahali svoje plemenite konje i svi odreda bili spremni da se bore i da izginu od reda ... Onda pak u tajnovitom Vremenu Bijelih Snjegova, u tajnovitom dobu noći Hawalandha, pronašli su Ono što su tražili. Našli su Njega okruženog njihovim vlastitim Sjenama. Velika je bila snaga i mudrost koju su Mu poklonili bogovi u sam Osvit Vremena. Legenda je bila konačno živa i za Njih je sve moglo početi... i počelo je!

Jedino tamo, a nigdje ne postoji nešto ljudskije, čovječnije, lete žive ptice praznim nebom iznad plime zlatne zore prema krošnjama srebrenog bora...