Erotic Front Zabok

nedjelja, 27.05.2007.

POVIJESNI USPJEH: ZABOK ZABOKY U PRVU LIGU

Nakon što su tricom Ljube Prgometa u zadnjoj sekundi u 9. kolu došli u gostima do pobjede u Crikvenici, košarkaši Zabok Zabokya uspjeli su u zadnjem kolu Kvalifikacija u prekrasnoj atmosferi svladati kod kuće Dubravu s 98:90 i tako, bez obzira na rezultat utakmice u Dardi, osigurati svoje drugo mjesto, koje ih vodi u prvu ligu.

KK Zabok Zaboky time je postao prvi zagorski klub koji je ikad nastupao u prvoj ligi, a do pobjede nad Dubravom večeras su domaćine predvodili Robert Lež s 25 poena, Ivica Puljak i Luka Lekić s po 16 te Igor Peklarić s 10.

Što se pak tiče gostiju, tu je Boris Gnjidić upisao 24 koša, Domagoj Norac ubacio je jedan poen manje, a posljednji dvoznamenkasti bio je Filip Bašljan s 13 koševa.

Ljubo Prgomet i Domagoj Norac

Domaćini su sjajno ušli u utakmicu i slobodnim bacanjima Ivice Puljaka poveli su s 12:1, tako da se u početku činilo da bi Zagrepčani mogli biti slomljeni već u prvoj četvrtini. No, kako je zabočka prednost došla, tako je i prošla, a sjajnom serijom 14-2, u kojoj je Boris Gnjidić postigao pet poena, Dubrava je uspjela napraviti preokret i povesti s 14:15. Ipak, prvih 10 minuta s vodstvom su završili domaćini, koji su na niz Dubrave odgovorili serijom 6-0 i slobodnim bacanjima Leža došli na 20:15, da bi prvi period naposljetku završio s 23:17.

Doista se ne može reći da se gosti nisu trudili. Pokušavali su u drugoj četvrtini napraviti preokret, a najbliže su došli kad ih je Igor Marić približio na 29:28. Zabočani pak s druge strane kao da već automatski kad zagusti rade serije, pa su tako na koš Marića odgovorili s 9-0 i 2:55 min. do kraja prvog poluvremena došli do dvoznamenkaste prednosti (38:28). Trener gostiju, Ivica Burić, na to je pozvao timeout poslije kojeg njegov tim prilazi na –5, da bi prvih 20 minuta naposljetku završilo s 42:33 za Zabok Zaboky.

Kraj utakmice

U drugom poluvremenu Zagorci su održavali svoje vodstvo. Posebno su, općenito u cijelom susretu, bili dobri kad je u pitanju razigravanje vlastitih suigrača, tako da su utakmicu doista završili s nekoliko prekrasnih akcija. Nakon što su se Zabočani odvojili nešto više Dubrava je slobodnim bacanjem Bašljana na manje od tri minute do završetka treće četvrtine došla na –10 (63:53), no Darko Boro zatim na tri metra od koša krade loptu mladom Karlu Vragoviću i poentira za 65:53, a kapetan Robert Lež pogađa još četiri poena u nizu za dotad najveću prednost Zaboka od 69:53.

U zadnji period ušlo se sa 72:56, a poslije skoka u napadu i koša Bore te polaganja Lekića u ulazu novi prvoligaš otišao je na +20 (76:56). Svi su tada već počeli slaviti i bilo je izvjesno da će Zabok doći do pobjede. Zagrepčani su se u preostalom dijelu trudili smanjiti razliku, no domaćinima je dostatna bila i pobjeda s konačnih +8 (98:90).

Zabok Zaboky – Dubrava 98:80 (23:17, 19:16, 30:23, 26:34)
Suci: Davorin Nakić, Loriano Legović i Andrej Sušanj
Zabok Zaboky: Boro 6, Lekić 16, Skelić 8, R. Lež 25, Peklarić 10, D. Lež, Kopić 4, Prgomet 5, Roginić 2, Puljak 16, Baričević 6, Veverec 2
Dubrava: Marić 2, Vragović 4, Bašljan 13, Dolić, Čuljak, Biško 3, Previšić 3, Krunić 5, Štefanac 5, Gnjidić 24, Norac 23, Pušić 8

- 17:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ZABOČANI U TRANSU - SAN NAPOKON POSTAO JAVA

Zabok Zaboky upravo u godini kad se slavi 30. godišnjica osnutka kluba ostvario je nešto što dosad nijedan zagorski klub nije. Naime, zabočki košarkaši ušli su u povijest kao prvi zagorski prvoligaš. Bilo da je riječ o košarci, nogometu, rukometu ili nekom drugom popularnijem sportu.

Igor Peklarić, koji je u kvalifikacijama pružio svestrane partije, pri čemu se u napadu pokraj njega malo tko naigrao, kaže da su se u Zaboku uoči sezone nadali plasmanu u A-1 ligu: “Vjerovali smo da možemo ući u prvu ligu, nadali se da je to ova sezona i napokon je. Što se tiče mojih igara, ja sam takav tip igrača. Tako treniram i takav sam otkad sam počeo igrati.”

Klub iz malog grada, koji nema ni dvoranu koja zadovoljava uvjete za A-1 ligu te će sljedeće sezone najvjerojatnije igrati u susjednoj Bedekovčini, iznenadio je mnoge. Uoči početka kvalifikacija Zagorci su svrstavani u autsajdere, a u borbu za A-1 ligu krenuli su bez dodatnih pojačanja u odnosu na igrački kadar s kojim su nastupali u A-2 ligi Centar.

“Nismo se pojačali iz razloga što nismo znali hoćemo li biti prvi u A-2 ligi Centar. Ali ja sam vjerovao u svoje igrače i mislim da su mi to oni vratili na najbolji mogući način. U ovom ritmu srijeda - subota oni su pokazali zaista puno i pokazali su da su fizički spremni. Nadigrali smo direktne konkurente te na ovaj način ušli u povijest i nadamo se da ćemo u prvoj ligi biti ne samo jednu godinu, nego da ćemo ondje ostati i duže”, izjavio je trener Zabok Zabokya Dragutin Črnjević.

Dvorana u Zaboku u žutom

Ljubo Prgomet u ovim je kvalifikacijama imao više utakmica kad mu je šut iz igre bio prilično slab. No, trener mu je svejedno davao veliku minutažu, a ovaj mu se iskupio tricom u zadnjoj sekundi u Crikvenici za drugu (nakon Darde) pobjedu u gostima. Pobjedu koja se pokazala ključnom za ulazak Zaboka u A-1 ligu. Iako, sada ispada da bi zbog poraza Međimurja u Dardi u zadnjem kolu Zabok i bez slavlja u Crikvenici završio kao drugi. No, mnogi vjeruju da bi u takvoj situaciji (da je Vajda uoči zadnjeg kola držala 2. mjesto) Međimurci ipak u Slavoniji odigrali čvršće. “Ja sam vjerovao u njega, on je jedan od najboljih šutera u našoj momčadi, i on je to vratio u Crikvenici. Rekao sam maloprije, mi funkcioniramo kao momčad, mojih 10, odnosno 12, igrača spremni su u svakom trenutku zamijeniti jedan drugoga i dati svoj maksimum.”

Ne prođu li vas trnci kad pomislite da je zapravo jedan šut odlučivao o vašem plasmanu u A-1 ligu? Da je Prgometova lopta u Crikvenici otišla samo malo lijevo ili desno vi danas vjerojatno ne bi prošli u viši rang. “To je još jedan dokaz da igramo košarku i u toj utakmici koju smo dobili pobijedila je košarka”, zaključio je strateg Zaboka.

Prgomet je po dolasku iz Hermes Analitice u Zaboku primljen odlično. Trener, suigrači i navijači odmah su ga prihvatili kao svojeg, a nakon trice u Crikvenici u Zagorju si je osigurao vječiti status legende: “Ja mogu samo reći da sam presretan i da je ovo nešto nevjerojatno. Nešto takvo u životu nisam doživio i svaka čast ovoj publici i svim ljudima. Ovo je stvarno nešto posebno. Sad idemo uživat.”

Nakon pobjede u zadnjem kolu nad Dubravom kod kuće i definitivnog osiguranja plasmana u prvu ligu (bez obzira na ishod susreta Darda – Vajda) dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, u kojoj je većina navijača nosila žute majice (boja dresa Zaboka), je poludjela. Slavili su navijači, slavili su košarkaši, konfete su letjele na sve strane, pjevalo se i pilo pjenušac…

Predsjednik kluba Božidar Tkalčević, kao i svi ostali, bio je opijen povijesnim podvigom: “Moj san se ostvario, iako je u Crikvenici bilo teško. Dobili smo utakmicu u zadnjoj sekundi i sada smo ušli u prvu ligu. Ja još uvijek kao da sanjam i kao da nisam siguran jesmo li ušli, ali evo ušli smo. Ova divna publika, trener, svi oko kluba, svi smo mi prvoligaši.”

Zna predsjednik dobro, a znaju i svi ostali, da on ne sanja. San zagorskih košarkaških fanova postao je java i od danas Zagorje ima svojeg prvog prvoligaša.

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.05.2007.

ZABOK SA SIRENOM DO PREOKRETA U CRIKVENICI

Košarkaši Zaboka napravili su ogroman korak prema prvoj ligi. U susretu pretposljednjeg kola A-1 kvalifikacija Zabočani su slavili u Crikvenici 76:77 (16:19, 17:15, 20:7, 23:36) preokrenuvši 14 poena zaostatka koliko su imali u drugom poluvremenu.

U posljednju četvrtinu Zabočani su ušli sa 12 poena minusa, no serijom koševa Ljube Prgometa vratili su se u egal. U samoj završnici viđena je velika drama.

Samo 25 sekundi prije kraja bilo je 74:74 i Crikvenica je imala loptu. Dva bacanja iznudio je Fran Pilepić i pogodio je oba za vodstvo domaćina. Zaboku je ostalo osam sekundi za posljednji napad, što je bilo dovoljno da Prgomet tricom iz kuta sa sirenom donese veliku pobjedu.

"U zadnje tri utakmice smo krenuli od "nule". Nakon Vajde smo bili na 33.3, a sada smo na 66.6 posto puta. Ostaje nam još Dubrava, ali napravili smo veliki korak", slikovito se izrazio vrlo zadovoljni trener Zaboka Dragutin Črnjević.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Poredak nakon 9. kola

1. Dubrava (+105) 17
2. Zabok Zaboky ( +68) 15
3. Međimurje Vajda ( +52) 14
4. Crikvenica ( -26) 13
5. Mislav Europlin ( -53) 12
6. Vrijednosnice Osijek Darda (-146) 10

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.05.2007.

poruka od cocera........

Bus za Crikvu ide u utorak u 16:00 sati.
Cijena je 30 kn, a klub ostatak plaća.
Svi koji žele ići neka se jave do sutra meni il Zajecu jer se mora rezervirati bus s odgovarajućim kapacitetom!
Hvala!

- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TABLICA (UKUPNO) na dan: 22.5.2007.

Poz Klub Uta Pob Poz Koš razlika Bod
1. Dubrava 8 7 1 664 : 591 (+73) 15
2. Zabok-Zaboky 8 5 3 642 : 575 (+67) 13
3. Međimurje Vajda 8 4 4 609 : 568 (+41) 12
4. Crkvenica 8 4 4 646 : 671 (-25) 12
5. Mislav Europlin 8 3 5 604 : 646 (-42) 11
6. Vrijednosnice OS Darda 8 1 7 578 : 692 (114) 9

- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.05.2007.

DUBRAVA U ČAKOVCU PRETRPJELA PRVI PORAZ



Neporažena momčad kvalifikacija za A-1 ligu, zagrebačka Dubrava, večeras je uvjerljivo poražena na gostovanju kod Međimurje Vajde (87:75). Domaći teren po svemu odgovara Čakovčanima koji su u prepunoj dvorani pokazali igru kojom se mogu mjeriti, eto, i s najboljima od najboljih.

Tijekom cijele utakmice domaćini su vodili s desetak koševa razlike te na kraju pobijedili sa sigurnih 12 razlike. Osim poentiranjem Međimurje Vajda bila je bolja i u skokovima u kojima su se isticali Dejan Vugrinec, Boris Zaspan i Ivan Šimunić, ali i Tomislav Čuljak i Martin Previšić u gostujućoj Dubravi.

Prva četvrtina zaključena je rezultatom 29:18, a druga 47:37. Druga polovica utakmice donijela je otprilike istovjetnu borbu za koš kao i prva pa je tako treća četvrtina završila istom koš razlikom kao i druga - 65:55. Najbolji strijelac utakmice svakako je bio Čuljak s 25 koševa, a slijedio ga je Šimunić s 19.

Bila je to velika večer za igrače Međimurje Vajde koji su očekivali pobjedu nad Dubravom obzirom su u Zagrebu pokazali igru s kojom se mogu mjeriti sa svima u ligi, no nedostajala im je podrška publike koja domaći teren čini upravo veličanstvenim. Slijedeća tri kola isfiltrirat će poziciju Međimurje Vajde i, čini se, njegova najvećeg takmaca za drugo mjesto zabočkog Zabokya.

Međimurje Vajda – Dubrava 87:75 (29:18, 18:19, 18:18, 22:20)
Suci: Davorin Nikić (Varaždin), Želimir Tresoglavić (Osijek) i Igor Vidić (Đakovo)
Međimurje Vajda: Žunić 8, Smiljanić 18, Novak, Vugrinec 11, Šimunić 19, Zaspan 14, Samac 7, Horvat 5, Đukić 3, Vranjić 2, Gaćeša
Dubrava: Marić, Vragović 10, Bašljan 7, Dolić, Čuljak 25, Biško, Previšić 11, Krunić 5, Štefanac, Gnjidić 9, Norac 7, Pušić

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KVALIFIKACIJE
1. Dubrava 6 - 0 (+70)
2. Zabok Zaboky 4 - 3 (+52)
3. Mislav Europlin 3 - 4 (-33)
4. Međimurje Vajda 3 - 3 (+44)
5. Crikvenica 3 - 3 (-16)
6. Vrijednosnice OS Darda 0 - 6 (-117)

- 14:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.05.2007.

Tablica trenutna

Tablica Rezultata Trenutna


1. Dubrava 5 - 0 (+62)
2. Međimurje Vajda 3 _ 2 (+55)
3. Zabok Zaboky 3 _ 2 (+52)
4. Crkvenica 2 _ 3 (-27)
5. Mislav Europlin 2 _ 3 (-39)
6. Vrijednosnice OS Darda 0 - 5 (-103)

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 12.05.2007.

Odlazak navijača

Danas u 10.00 sati otišli su navijači EFZ u Osijek na utakmicu između kkdarde iz Osijeka i igrače kkZaboka nadamo se pobjedi naših igrača. Kasnije sljedi još i anliza utakmice.

- 12:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.05.2007.

navijači erotic front zabok

evo ljudi moji pa pišite o navijačima bit će i slika nama problema

- 23:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • O navijačima Erotic Front Zaboka i utakmicama KK Zaboka.

Linkovi