DVD Vrbovsko

ponedjeljak, 13.04.2009.

Kontrolirano spaljivanje suhe trave i korova 11.4.

U subotu, 11.4., DVD Vrbovsko obavilo je kontrolirano spaljivanje korova i suhe trave na dvije lokacije u Gradu Vrbovskom. Pošto je preko tjedna bilo teško osigurati dovoljan broj ljudi za akciju ovolike širine, koja je zbog zahtjevnosti terena zahtjevala veći broj ljudi, bili smo primorani spaljivanje obaviti u subotu. Kretanje u 08:00 sati, kada smo se podijelili u grupe, i izvršili postrojavanje i smotru ispred DVD-a, te poslušali par riječi zapovjednika :) Na oba spaljivanja prvo smo napravili pojas oko borova, i pojas do kuda se vatra smije proširiti, a zatim smo spalili površinu koju je trebalo spaliti. Akcija je završena u 13:00 sati.
Usput, sa malim zakašnjenjem, želim svima koja ga slave sretan i blagoslovljen Uskrs!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 11:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 07.04.2009.

Požar otvorenog prostora 7.4.2009.

Na dojavu u 17:18 da gori suha trava u Moravicama (Mlinari), DVD "Željezničar" Moravice upućuje se na požarište. Prilikom dolaska na mjesto požara, DVD Moravice zbog zahtjevnog terena i brzog širenja požara traži pomoć od DVD-a Vrbovsko, te izlazimo sa dva (MAN i Nissan) vozila i 9 vatrogasaca. Odmah po dolasku pristupamo gašenju požara pomoću naprtnjača i sa VT vitlom iz vozila Nissan, pošto ostala vozila nisu mogla prići mjestu samog požara. Velikim naporima vatrogasaca uspjevamo kroz pola sata lokalizirati požar, te ga u potpunosti ugasiti. Izgorjelo je 100x300 metara suhe trave i šume (šmrike). Povratak u DVD u 19:24.

Image and video hosting by TinyPic
- 20:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.04.2009.

Požar osobnog automobila

Dana 6.4.2009. godine DVD Vrbovsko izlazi na požar osobnog automobila. Na dojavu da na bezinskoj crpki u Severinu na Kupi gori automobil, izlazimo sa 3 vozila (MAN, Mercedes Actros i Nissan) i 7 vatrogasaca na intervenciju. Pribranosti vozača i mještana, koji su auto odgurali na drugu stranu ceste, spriječena je veća možebitna tragedija. Dolaskom na mjesto interevencije uviđamo da su vozač i nazočni već ugasili požar aparatima za gašenje, te osiguravamo mjesto požara i vršimo sanaciju kolnika.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 22:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>