DVD Vrbovsko

ponedjeljak, 30.07.2007.

Požar stambenog objekta

Na dojavu od PP Vrbovsko u 09:30 da gori kuća u Moravicama, na znak sirene izašli smo sa navalnim vozilom MAN i Nissanom sa 7 vatrogasaca na intervenciju, te je također bila spremna i autocisterna sa 1 vatrogascem. Dolaskom na intervenciju, vidjeli smo da su pripadnici DVD-a Moravice već lokalizirali manji požar koji je nastao uslijed kvara na električnim instalacijama u krovištu kuće, a ubrzo je i u potpunosti pogašen. Sreća u nesreći je bila da je vlasnik kuće bio doma u vrijeme nastanka požara pa su vatrogasci brzo obaviješteni te je spriječena veća šteta.
- 12:06 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 27.07.2007.

Požar trave i raslinja

Na dojavu u 16:23 od PP Vrbovsko da je u mjestu Zdihovo došlo do požara suhe trave i raslinja, na intervenciju smo izašli bez znaka sirene, sa dva vozila i 6 vatrogasaca. Pošto je put do požara bio neprohodan i uzak, sa terenskim vozilom Nissanom smo po šumskom putu nastavili prema požarištu. Dolaskom na mjesto prvog požara male površine, pristupili smo gašenju viskotlačnim mlazom iz Nissana te sa dvije naptrnjače. No, Zapovjednik je ubrzo došao za nama i rekao da to nije glavni požar te nakon što smo brzo pogasili prvi požar krenuli na glavni. Nakon nekoliko minuta hoda došli smo do glavnog požara, gdje je gorilo nekih 300x300 metara trave i raslinja uz puno dima. Brzom intervencijom požar smo u potpunosti pogasili u 17:30, te smo također ostavili pripadnike DVD-a Severin na Kupi da ostanu dežurati zbog mogućeg ponovnog aktiviranja požara. Ukupno je gorilo oko 500x500 trave i raslinja.
Također evo i jedne snimke koju je prijatelj uspio snimiti.
- 19:46 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.07.2007.

Manja intervencija

Dana 24.07.2007. godine došlo je do dvije manje intervencije, gašenja suhe trave i tehničke intervencije kada je trebalo ukloniti granu koja je prijetila dalekovodu.
Također pošto se bliži natjecanje, muška i ženska ekipa i dalje vježbaju te se pripremaju za natjecanje, koje je uvod u županijsko natjecanje.
- 11:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.07.2007.

Prometna nesreća

Na dojavu u 19:50 da je na dionici AC Zagreb-Rijeka došlo do prometne nesreće, DVD Vrbovsko nakon znaka sirene izašlo je na intervenciju sa 2 vozila (MAN i Nissan) i 8 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto nesreće, uvidjeli smo da je tamo već prisutna ekipa JVP Karlovac te vatrogasci ARZ, te da naša intervencija nije potrebna. Teško povrijeđenih niti poginulih, iako je bilo teško za povjerovat, na svu sreću nije bilo. Povratak u spremište u 20:50.
Također u poslijepodnevnim satima došlo je i do manjega požara suhe trave, na koji su izašla 2 vatrogasca bez znaka sirene. Opožarena površina bila je 50x50 te je požar brzo pogašen.







Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 2007-07-15
- 00:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.07.2007.

Novosti...

...nema. Ništa se previše zanimljivog ovdje ne događa vezano uz vatrogasni život. Jedino smo se počeli pripremati za nadolazeće natjecanje u Novom Vinodolskom, te za županijsko natjecanje. Okupila se čak i ženska ekipa, šta je jako pohvalno. Vozi se i voda, pošto ne pada puno kiše, ali intervencija nema. Svi čekamo to natjecanje memorijalno u Novom, da testiramo naše sposobnosti i mogućnosti, za predstojeće Županijsko koje je i izlučno za Državno natjecanje. Pozdrav!
- 12:34 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>