DVD Vrbovsko

subota, 26.07.2008.

Požar stambenog objekta

Dana 26.7.2008. godine DVD Vrbovsko izašlo je na intervenciju gašenja požara u stambenom objektu. Oko 13 sati i 40 minuta, prilikom paljenja grana uz kuću, došlo je do širenja vatre na kuću, te su pozvani vatrogasci. DVD Vrbovsko dobilo je dojavu o požaru kuće u mjestu Gomirje u 13 sati i 50 minuta, te izlazi na intervenciju sa 8 vatrogasaca i dva vozila (navalno MAN i autocisterna Mercedes Actros) u 13 sati i 55 minuta. Dolaskom na mjesto intervencije, požar u krovištu kuće počinjemo gasiti sa jednim "C" mlazom unutarnje navale, i jednim "C" mlazom vanjske navale. Požar je stavljen pod kontrolu kroz petnaestak minuta, a u potpunosti je pogašen pomoću visokotlačnog vitla, bez daljnje opasnosti od ponovnog javljanja vatre, u 15 sati i 5 minuta.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 19:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.07.2008.

Manja intervencija

U ranim jutarnjim satima, 17.7. u 6 ujutro, DVD Vrbovsko dobilo je dojavu o istjecanju plina propan-butan iz vagona na željezničkoj stanici Moravice. Izašli smo sa dva vozila (navalno MAN i Nissan) i 4 vatrogasca. Dolaskom na mjesto incidenta, zajedno sa vatrogascima DVD-a Moravice, u kratkom roku zatvaramo ventil, te uspješno sprječavamo daljnje istjecanje plina iz vagona. Povratak u spremište u 07:10.
- 12:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 16.07.2008.

Požar gospodarskog objekta

Dana 15.7.2008. godine, u 20 sati i 10 minuta, DVD Vrbovsko primilo je dojavu o požaru gospodarskog objekta, "šajera", u zaseoku Tići u Moravicama. u 20:15 nakon odsvirane sirene izlazimo na intervenciju sa dva vozila (navalno MAN i autocisterna Mercedes Actros) te 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo objekt u potpunom plamenu, koji su započeli gasiti pripadnici DVD-a Moravice sa vozilom Iveco Daily. Kako hidranti nisu radili na mjestu požara, čekala se voda od DVD-a Vrbovsko. Razvlači se "B" pruga, te se pristupa gašenju sa 3 "C" mlaza. Pošto je objekt građen vrlo blizu stambene kuće, te ostalih gospodarskih građevina (svinjac, štala), prijetila je opasnost da se požar proširi na njih. Na kući su već stakla popucala od topline, te se započelo i sa hlađenjem ostalih objekata. Požar je lokaliziran ubrzo, no u šajeru se nalazilo mnogo sjena, koja nije izgorilo nego je gorjelo iznutra, popraćeno sa puno dima. Stoga, morali smo svo to sjeno razbacati te postupno dogašivati, da se požar ne bi ponovo aktivirao. Kao dodatno osiguranje, na požarištu su ostala dežurati dva vatrogasca DVD-a Moravice. Povratak u spremište u 3:20, 16.7.2008. godine.
U gašenju je sudjelovalo 3 vozila, te ukupno 12 vatrogasaca.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 03:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 11.07.2008.

Ljetne aktivnosti

Pošto se već duže vrijeme nismo javili, vrijeme je za jedan post.
Iako je ljeto, DVD Vrbovsko ovih dana nije imalo potrebe intervenirati. No, unatoč tome, posla i zanimacije ne fali. U prostoru DVD-a slaže se kuhinja, a tjedno se barem jednom prevozi voda autocisternama Magirus i Actros. Također, pošto nam dolazi natjecanje na kojem već tradicionalno sudjelujemo, u Novom Vindoloskom (memorijal Jasmina Filipovića), formira se natjecateljska ekipa te se uskoro počinje i sa vježbanjem.
Eto, toliko zasada od nas.
Puno pozdrava vatrogascima u Dalmaciji, te im želimo što manje požara u ovoj sezoni!
- 12:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>