DVD Turopolje

08.06.2019., subota

Povelja o prijateljskoj suradnji

07. lipnja 2019. godine, na svečanoj Sjednici povodom 90 godina Prostovoljnog gasilskog društva Brezje, potpisana je Povelja o prijateljskoj suradnji između PGD-a Brezje i DVD-a Turopolje.

Ovom Poveljom izražavamo želju i volju da zajedno razvijamo iskrene i prijateljske veze, koje će obogatiti i oplemeniti život i rad vatrogaskinja i vatrogasaca. Da razvijamo ideju suživota i međusobne suradnje. Da stvaramo povoljne prilike za razvoj vatrogasne kulture i razmjene stručnoga znanja u vatrogastvu. Da sudjelujemo u zajedničkom radu i edukaciji vatrogasne mladeži, kako bi osigurali dostojne nasljednike, koji će nastaviti započetu tradiciju vatrogastva i prijateljske suradnje.

Ovu Povelju prihvaćamo u uvjerenju da smo dodatno ojačali prijateljsku suradnju vatrogaskinja i vatrogasaca Prostovoljnog gasilkog društva Brezje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje.

Moramo spomenuti da je uz sve uvažene goste, svečanu Sjednicu uveličao i naš predsjednik Vijeća mjesnog odbora Turopolje gosp. Zlatko Mihanić, kojem se i ovim putem zahvaljujemo na pomoći i suradnji koju imamo.

VATROGASCI NE POZNAJU GRANICE

Da vatrogastvo ne poznaje granice niti naciju, dokazala su naša dva društva. Prostovoljno gasilsko društvo Brezje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje, druže se i surađuju još od 2015. godine, kada smo u Brezje uputili poziv za pomoć. Brezje se naravno odazvalo, jer nama vatrogascima u krvi je pomoći bratu u nevolji. Naravno, prvi nam se tu javio predsjednik Anton Blažič i priča je krenula.

Stara, istrošena ili nikakva vozila i oprema, kroz godine je zamijenjena novijom i boljom. Operativna sposobnost Turopolja sada je na zavidnoj razini, ali naravno niti jedni, niti drugi ne stajemo na tome, jer iz godine u godinu dogovaraju se i ostvaruju neki novi planovi i neki novi projekti.

Osim toga, svake godine održavamo i zajedničke međunarodne pokazne vatrogasne vježbe, na kojima se iz generacije na generaciju, prenosi stečeno znanje. Učimo jedni od drugih i zajedno napredujemo u znanju i vještinama.

No priča se tu ne završava, jer zajednička druženja čine nas onim što jesmo. Kao istinski prijatelji, jedni drugima dolazimo u posjete. Na skupštine, proslave, obljetnice, a na kraju godine i na božićna druženja, kako bi zaključili godinu i napravili plan za novu. Uz ta druženja međusobno upoznajemo zavičaj i kulturu življenja.

Tijekom svih ovih godina, u Brezju smo pronašli prijatelje, braću, ali i uzor, motivaciju i cilj. BGD Brezje najbolji je primjer dobrovoljnog vatrogasnog društva, kakvo bi naše željelo postati.

Dugogodišnji ogroman trud, rad, zalaganje i rezultati, svih njihovih članica i članova, čine ih velikim društvom i sa razlogom i zadovoljstvom, im u ime DVD-a Turopolje, želim čestitati na uspješnih 90 godina postojanja. Želimo vam još puno uspješnih godina i neka vam se ostvare sve vaše želje, a mi ćemo kroz njih i dalje ići sa vama, u dobru i u zlu. PGD Brezje, hvala vam na svemu !

Uz vatrogasne pozdrave,

NA POMOČ !
VATRU GASI, BRATA SPASI !

Zapovjednik DVD-a Turopolje:
Patrik Čunčić

(Odlomak iz Monografije tiskane povodom 90 godina PGD-a Brezje)





- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO