DVD Turopolje

18.10.2015., nedjelja

Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

OTVORILI VRATA DRUŠTVA

17. listopada 2015. godine (subota), po drugi smo puta otvorili vrata našeg društva. Bila je to prezentacija našeg društva, gdje se uz program pokaznih vježbi, moglo razgledati i probati vatrogasnu opremu kojom naše društvo raspolaže, ali i opremu koja se nekada koristila, jer smo za posjetitelje pripremili i izložbu starih fotografija i opreme društva.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

MEĐUNARODNA POKAZNA VATROGASNA VJEŽBA

Program koji smo osmislili za naše posjetitelje počeo je u 15:00 sati, na terenima Nogometnog kluba Turopolje, gdje smo zajedno sa dragim prijateljima iz Prostovoljnog gasilskog društva Brezje (Maribor, Slovenija) izveli Međunarodnu pokaznu vatrogasnu vježbu. Na vježbi smo prikazali evakuaciju ljudi, spašavanje unesrećenih osoba, gašenje objekta unutarnjom i vanjskom navalom, odimljavanje itd. Vježba je izvedena kako bi široj javnosti prikazali operativnu spremnost i obučenost DVD-a Turopolje, a isto tako kako bi prikazali kako to rade dobrovoljni vatrogasci iz susjedne nam Slovenije. Na vježbi su sudjelovala 22 operativna člana sa 4 interventna vatrogasna vozila, te članovi Nogometnog kluba Turopolje. Između ostalih, vježbi su kao promatrači prisustvovali i vatrogasci iz prijateljskog nam društva PGD Pekre (Maribor, Slovenija).

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

POSVETA VOZILA

U 16:00 sati, program smo nastavili ispred društveno - vatrogasnog doma, gdje smo izvršili posvetu našeg novokupljenog vatrogasnog putničkog kombija Peugeot Boxer, koje smo vlastitim i sredstvima prijatelja društva kupili u Sloveniji od PGD-a Pekre. U prigodnoj ceremoniji, ključeve kombija našem je predsjedniku Čedomiru Krizamiću uručio zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, a posvetu je izvršio kapelan župe Vukovina Tomislav Krajačić. Kumovi vozila bili su naši prijatelji iz PGD-a Brezje, prilikom čega je njihov predsjednik Anton Blažić održao prigodan govor i poklonio prigodan poklon. Okupljenima se obratio i predsjednik PGD-a Pekre Jože Žohar, a našem je društvu također poklonio i prigodan poklon. Ova su nam dva društva mnogo pomogla u kupnji našeg kombija, a u više su nam navrata donirala i rabljenu vatrogasnu opremu. Veliku podršku i velike riječi dobili smo od našeg Zlatka Mihanića, predsjednika Vijeća mjesnog odbora Turopolje i vijećnika Grada Velike Gorice. Na naše veliko zadovoljstvo ovu je našu manifestaciju uveličala i naša draga kuma, saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

DEMONSTRACIJE VATROGASNIH VOZILA / SPAŠAVANJA OSOBA IZ AUTOMOBILA

Profesionalni vatrogasci naše Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, izveli su demonstraciju svojeg vozila za tehničke intervencije, odnosno izveli su pokaznu vježbu rezanja osobnog automobila / spašavanje unesrećenih osoba u prometnim nesrećama. Posjetitelji su također mogli razgledati i probati opremu sa njihovog tehničkog vozila, kao i navalnog vozila PGD-a Brezje te ostale opreme i vozila DVD-a Turopolje.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

PREZENTACIJA VATROGASNE OPREME TVRTKE VATROPROMET

Naši dragi prijatelji i suradnici iz tvrtke VATROPROMET napravili su prezentaciju vatrogasne opreme iz njihovog asortimana. Na prezentaciji je pokazan veliki interes za opremom, a kako je loše i kišno vrijeme, odnosno vrijeme poplava, najviše je upita bilo za ribarskim čizmama "Waders". Vatropromet ni ovaj puta nije došao praznih ruku, pa smo tako na poklon dobili majice i kape za naše natjecateljske ekipe.
Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015


PREZENTACIJA MLADEŽI DRUŠTVA

U prostorijama društveno - vatrogasnog doma žensko odjeljenje mladeži izvelo je dio vježbe na natjecateljskim spravama. Zbog lošeg vremena (blata) nismo bili u mogućnosti prikazati vježbu u cjelosti, ali svakako ćemo to probati ispraviti na trećim otvorenim vratima 2016. godine.
Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015


IZLOŽBA STARE OPREME I FOTOGRAFIJA

U prostorijama društveno - vatrogasnog doma posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli pogledati staru vatrogasnu opremu koji smo nekada koristili, kao i fotografije društva, kako one nastale nedavno, tako i one iz samih početaka vatrogastva u Turopolju od 1941. godine kada je društvo osnovano u sklopu drvne industrije u Turopolju.
Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015


ZAHVALA

Ovim putem još jednom bi se htjeli zahvaliti svim uvaženim gostima i dragim prijateljima što su nas posjetili !

VESNA ŠKARE OŽBOLT - Naša draga kuma i Saborska zastupnica
RUDOLF VUJEVIĆ - Dožupan Zagrebačke županije
ZLATKO MIHANIĆ - Predsjednik VMO Turopolje i vijećnik Grada Velike Gorice
TOMISLAV KRAJAČIĆ - Kapelan župe Vukovina
DALIBOR MRAKOVČIĆ - Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica
BORISLAV TURAN - Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i VZG VG
ZVONIMIR ŠAFAR - naš dragi prijatelj i djelatnik Hitne medicinske pomoći Velika Gorica
ŠRK RIBOMANIJA - Predsjedniku SINIŠI KOSU
NOGOMETNOM KLUBU TUROPOLJE - Predsjedniku ILIJI KUKORU
TVRTKI WOLF D&D - Turopolje - Vl. DAVOR DRUŽIJANIĆ
TVRTKI VATROPROMET - Vatrogasna i zaštitna oprema
JAVNA VATROGASNA POSTROJBA VELIKA GORICA
PGD BREZJE - Maribor, Slovenija
PGD PEKRE - Maribor, Slovenija

Poseban pozdrav i zahvala svim prijateljskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima te svim ostalim posjetiteljima koji su ovaj dan proveli sa nama !

Zahvaljujemo našim medijskim pokroviteljima:
KRONIKE VELIKE GORICE
CITY RADIO
VG DANAS
VATROGASNI PORTAL
VATRENE VIJESTI

HVALA VAM SVIMA I VIDIMO SE DOGODINE !

FOTO: KRONIKE VELIKE GORICE, CITY PORTAL, VATROPROMET, PGD BREZJE, DVD TUROPOLJE.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2015

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.10.2015., srijeda

Pozivamo Vas na "Dan otvorenih vrata 2015"


- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO