DVD Turopolje

26.05.2014., ponedjeljak

Protecta 2014.

Na vatrogasnom natjecanju koje je održano u Velikoj Gorici, 25.svibnja 2014. godine, nastupili smo sa dva natjecateljska odjeljenja. Ženska ekipa djece (6 - 12 god.) zauzela je 4. dok je ženska B ekipa osvojila 3. mjesto.

Čestitamo ekipama !

Poslije natjecanja ženska B ekipa navratila je do Nogometnog kluba Turopolje. Momčad seniora slavila je pobjedu u gostima nad trećeplasiranoj momčadi NK Kupa iz Pokupskog. Ovom pobjedom ostali su u igri za prvo mjesto u II. Županijske nogometne lige istok – skupina A. Velika derbi utakmica, između NK Turopolje i NK Turopoljac iz Kuča, igrati će se u nedjelju, 01.lipnja 2014. godine, s početkom u 17:30 sati, na igralištu "Leštant" - Turopolje, pa pozivamo sve mještane, navijače i oni koji će to tek postati, da dođu, navijaju i podrže buduće prvake!

I da ne zaboravimo: Čestitamo nogometašima NK Turopolje na uspješnoj sezoni koja je iza njih i zahvaljujemo se na ugodnom prijemu, čestitkama i lijepom druženju. Kotlovina je bila odlična! Vidimo se u nedjelju na derbiju !

Od Protecta 2014.

Od Protecta 2014.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Protecta 2014.

- 12:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2014., nedjelja

Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

U sklopu „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“ te sukladno "Planu vježbi za 2014. godinu", dobrovoljna vatrogasna društva Požarnog područja Donjeg Turopolja i DVD Buševec kao domaćin, 23. svibnja 2014. godine (petak), s početkom u 20:30 sati, organizirali su i izveli združenu vatrogasnu vježbu "Buševec 2014". Vježba je održana u Domu kulture u Buševcu. Cilj vježbe bila je provjera koordiniranog rada DVD - ova Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija, provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova. Na samoj vježbi sudjelovalo je 9 dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina, sa 12 vatrogasnih vozila i 44 vatrogasaca, Policijska postaja Velika Gorica i Ogranak seljačke sloge Buševec.

Tema vježbe bila je spašavanje unesrećenog, evakuacija osoba, gašenje objekta te uklanjanje srušenih stabala.

Nakon uspješno izvedene vježbe zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić izvršio je postrojavanje pripadnika. Nakon toga krenulo se u vatrogasni dom Buševec gdje je uslijedila analiza same vježbe. Analizi su prisustvovali svi zapovjednici vježbe. Između ostalih vježbu je popratio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, odnosno zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica g. Borislav Turan. Nakon službenog dijela uslijedio je skroman domjenak. Još jednom pohvale svim sudionicima združene vježbe DVD-ova Donjeg Turopolja. Za one koji ne znaju navedena društva u sastavu su Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica.

Od Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

Od Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

Od Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

Od Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Združena vatrogasna vježba "Buševec 2014"

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2014., četvrtak

Štakor izazvao kratki spoj

Dana 22.svibnja 2014. godine, u 16:20 sati izlazimo sa kombi vozilom i posadom od četiri vatrogasca, u Radničku ulicu br. 5, na požar električnog ormarića. Do dolaska djelatnika elektre, u dva stana, od kojih su se u el. ormariću nalazila brojila, isključili smo el. energiju i provjerili el. instalacije. Djelatnici elektre ubrzo su nakon dolaska otkrili i riješili problem. Štakor je iz tko zna kojih razloga ušao u el. ormarić i napravio kratki spoj.

Od Štakor izazvao kratki spoj

Od Štakor izazvao kratki spoj


Više fotografija pogledajte na web albumu:
Štakor izazvao kratki spoj

- 23:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2014., nedjelja

7. Kup DVD-a Deanovec / Posjet JVP Zagreb

17. svibnja 2014. godine, DVD Turopolje je sa svojom ženskom ekipom djece (6-12 god.), na 7. Kupu DVD-a Deanovec, osvojila izvrsno 2. mjesto. Odmah poslije natjecanja posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Zagreb - VP Centar. Kažu: "Bilo je super !"

Čestitamo djeci i trenerima !

Od 7. Kup DVD-a Deanovec / Posjet JVP Zagreb

Od 7. Kup DVD-a Deanovec / Posjet JVP Zagreb

Od 7. Kup DVD-a Deanovec / Posjet JVP Zagreb


Više fotografija pogledajte na web albumu:
7. Kup DVD-a Deanovec / Posjet JVP Zagreb

- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2014., utorak

Posjet DVD-u Antin

10. svibnja 2014. bili smo pozvani u Antin, na memorijalno vatrogasno natjecanje "Martin Antinac - Veka", no zbog obaveza (pričest, smotra vatrogastva...), nismo bili u mogućnosti nastupiti na istom. No ipak, odazvali smo se, u nešto manjem sastavu, na poziv dragih nam prijatelja iz DVD-a Antin. Uz memorijalno natjecanje, koje se održava u spomen na vatrogasnog zapovjednika poginulog u domovinskom ratu, prisustvovali smo i polaganju vijenaca za sve poginule vatrogasce i branitelje poginule u domovinskom ratu. Dvodnevni posjet iskoristili smo i za posjet Vukovaru i Ovčari. I ovim putem se još jednom zahvaljujemo domaćinima i prijateljima na ugodnom druženju !

Od Posjet DVD-u Antin

Od Posjet DVD-u Antin

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Posjet DVD-u Antin

- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2014., ponedjeljak

1. Smotra vatrogastva Velike Gorice

Povodom Mjeseca zaštite od požara Grad Velika Gorica i Vatrogasna zajednica Velike Gorice organizirali su Smotru vatrogasaca. Velikom Goricom prošlo je 55 vatrogasnih vozila, a ispred Muzeja Turopolja postrojilo se 600 vatrogasaca... DVD Turopolje sudjelovalo je se navalnim vozilom, kombi - putničkim vozilom i 21-im članom.





FOTOGRAFIJE SMOTRE - VG DANAS
VIDEO SMOTRE - YOU TUBE
ČLANAK - VG DANAS
- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2014., utorak

Proslava blagdana Sv. Florijana - Kuče, 2014.

04. su svibnja 2014. godine, u Kučama, dobrovoljna vatrogasna društva vukovinske župe (Buševec,Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina) obilježili i proslavili dan nebeskog zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana. Uz mimohod kroz mjesto u crkvi sv. Florijana i Sebastijana održana je i sv. Misa. Druženje je nastavljeno u društvenom domu u Kuče.

Od Proslava blagdana Sv. Florijana - Kuče, 2014.

Od Proslava blagdana Sv. Florijana - Kuče, 2014.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Proslava blagdana Sv. Florijana - Kuče, 2014.




Sveti Florijan, mučenik (oko 250. - † 304)

Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija, kršćanski svetac i mučenik. Slavi se kao svetac zaštitnik Poljske, Linza i vatrogasaca.

Kao mladić pridružuje se rimskoj vojsci u kojoj zahvaljujući teškom radu i odlučnosti napreduje do mjesta časnika. Postavljen je na visoke dužnosti u Noricumu, jednoj od pokrajina Rimskog carstva (danas dio Austrije). Tadašnji vladari, rimski carevi Dioklecijan i Maksimijan voljeli su Florijana zbog njegovih sposobnosti rješavanja problema i rada sa ljudima. Vidjeli su Florijana kao čovjeka koji se lako suočava sa teškim problemima. No u to vrijeme, Florijan je mnogo trpio zbog svoje vjere. Iako je bio časnik u vojsci, nije se držao politike "ne pitaj, ne govori", nego je otvoreno priznavao svoje kršćanstvo u to izrazito nekršćansko vrijeme. Stoga rimski car šalje pomoćnika Aquilisa da pobije sve kršćane u području koje kontrolira Florijan, ali i da dozna zašto se Florijan ne pridržava zapovijedi. Kada se napokon Aquilius susreće sa njim, pita ga zašto odbija progoniti kršćane, na što mu Florijan odgovara "poručite caru da sam i ja kršćanin i da sam spreman doživjeti sudbinu namijenjenu drugim kršćanima". Aquilius mu tada nudi napredovanje u službi i povišicu ako promijeni mišljenje, ali ga Florijan odbija.

Aquilius je bio uvrijeđen te naređuje svojim vojnicima da ga bičuju dok ne promijeni mišljenje. No Florijan mu odgovara da je pretrpio mnogo ozljeda zbog cara - zašto ne bi i nekoliko ogrebotina zbog svojih uvjerenja? Njegova hrabrost zaprepastila je Aquiliusa koji se bojao da bi Florijan mogao druge povesti na pobunu. Kada je car čuo što se događa, odlučio je kazniti sve kršćane u tom području. Naredio je da se zapale kršćanske crkve i knjige, kršćane je protjerao iz domova i slao u zatvor te ih naposljetku prisiljavao da se klanjaju i prinose žrtve rimskim bogovima. Pošto Florijan nije poslušao naređenja cara da progoni kršćane, bio je osuđen na smrt spaljivanjem. Aquilinusovim vojnicima predaje se kod Lorcha. Stojeći na lomači, Florijan navodno potiče rimske vojnike da zapale vatru, govoreći im "ako je zapalite, na plamenim jezicima ću vam pobjeći u nebo". Uplašen njegovim riječima, umjesto da ga spali, Aquilinus naređuje da se Florijanu stavi kamen oko vrata i baca ga u rijeku Enns. Florijanovo tijelo kasnije je pronašla pobožna žena, te je on naposljetku dostojno pokopan.

Šesto godina kasnije, negdje između 900. i 955. godine, nedaleko Florijanovog groba sagrađen je samostan Sv. Florijan, a ubrzo oko samostana izgrađeno je i istoimeno mjesto. Njegovo tijelo premješta se na groblje u to mjesto Sveti Florijan, koje i danas postoji nedaleko Linza (Gornja Austrija). Nakon što 1138. godine papa Lucije III., odobrava zahtjev poljskog kralja Kazimira i biskupa Krakova, da se relikvije svetog Florijana pošalju u tu zemlju, Sveti Florijan postaje zaštitnik Poljske, a njegove se relikvije i danas čuvaju u crkvi u poljskom gradu Krakowu.

Također Sveti Florijan se štuje i kao zaštitnik grada Linza, Gornje Austrije te vatrogasaca. Dan sv. Florijana, ujedno i dan hrvatskih vatrogasaca, obilježava se 4. svibnja.


- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2014., petak

Održan 2. Kup Svetog Josipa Radnika

01. svibnja 2014, na Dan mjesta Turopolje i Međunarodni praznik rada, održan je "2. Kup Svetog Josipa Radnika", vatrogasno natjecanje za djecu od 6 do 12 godina starosti. Ove je godine u Turopolju nastupilo ukupno 28 natjecateljskih ekipa, od toga 10 ženskih i 18 muških. Najbolja ekipa natjecanja, po ukupnim brojem bodova, koja je osvojila i prijelazni pehar, bila je muška ekipa DVD-a Ježevo. Ukupno je od dobrovoljnih vatrogasnih društava najbolji rezultat ostvarilo DVD Ribnica, koje je sa ženskom ekipom osvojilo 1., dok je sa muškom osvojilo 2. mjesto.

Zahvaljujemo se i čestitamo svima natjecateljskim ekipama,
a zahvaljujemo se i svima koji su pomogli da se ovo natjecanje održi !

REZULTATI:

- Djeca - ženska:

1. DVD RIBNICA
2. DVD SUNJA GREDA
3. DVD KUČE
4. DVD VELIKA BUNA
5. DVD DRAGONOŽEC
6. DVD TUROPOLJE
7. DVD MRACLIN
8. DVD NOVO ČIČE
9. DVD STRMEC BUKEVSKI
10. DVD KURILOVEC

- Djeca - muška:

1. DVD JEŽEVO
2. DVD RIBNICA
3. DVD RAKITOVEC 1
4. DVD RAKITOVEC 2
5. DVD ČIČKA POLJANA
6. DVD DEANOVEC 1
7. DVD BUŠEVEC
8. DVD OSTRNA
9. DVD ZAPREŠIĆ
10. DVD MRACLIN
11. DVD DEANOVEC 2
12. DVD BREZOVICA
13. DVD STARO ČIČE
14. DVD TUROPOLJE
15. DVD TREBOVEC
16. DVD KUČE
17. DVD KURILOVEC
18. DVD NOVO ČIČE

Od 2. Kup sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje 2014.

Od 2. Kup sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje 2014.

Od 2. Kup sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje 2014.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
2. Kup sv. Josipa Radnika - Dan mjesta Turopolje 2014.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO