DVD Turopolje

23.02.2014., nedjelja

72. redovna godišnja Skupština DVD-a Turopolje

Iz 2013. godine možemo izdvojiti:

- U 2013. godini nastupili smo, sa 4 natjecateljske ekipe, na 15 jakih vatrogasnih natjecanja. Naše ekipe ostvarile su izvrsne rezultate. Sudionice Državnog vatrogasnog natjecanja Republike Hrvatske održanog u Zadru 2012. godine i doprvakinje Zagrebačke županije - ženska B ekipa DVD-a Turopolje, široj javnosti poznatije kao ŠPANJOLKE, treću su godinu za redom osvojile 1. mjesto na Gradskom natjecanju VZG VG. To je izniman i veliki uspjeh za njih, za DVD Turopolje, za Grad Veliku Goricu i cijeli naš kraj. Moramo pohvaliti i rezultate koje su prošle godine ostvarila djeca 6 – 12 godina. Prošle godine oformili smo mušku B ekipu, a okupljati i vježbati (ne još u punom sastavu, počela je i muška A ekipa.
- povećan je broj vatrogasnih intervencija. Ukupno je odrađeno 6 osiguranja i 17 intervencija, od toga 14 tehničkih i 3 požara. Od tih intervencija moramo izdvojiti požar krova parketare 28.05.2013. godine, u tvrtki PANA d.o.o. Brzom reakcijom djelatnika tvrtke i vatrogasaca požar je brzo lokaliziran i ugašen. Spašen je objekt parketare, a time su sačuvana i radna mjesta, koja život znače našem mjestu i cijelome kraju. Bila je to zajednička akcija gašenja DVD-a Turopolje i JVP-e Velika Gorica, koji su još jednom potvrdili dobru međusobnu suradnju.
- i prošle je godine vlastitim sredstvima i donacijama nabavljeno dosta vatrogasne opreme, no to nije ni blizu onome što bi po minimumu, prema Planu zaštite od požara, kao društvo trebali imati.
- naravno nastavili smo i sa svim drugim aktivnostima - radne akcije, sastanci, vježbe, natjecanja, pregledi i kontrole vozila i opreme, pregled hidranata, edukacija stanovništva, obuka za nove vatrogasce, koju je uspješno položilo 5. polaznika, osiguranja i intervencije...

U prošloj godini napravili smo mnogo i zato veliko HVALA svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu i aktivnostima našega društva. Uostalom pogledajte arhivu naše blog stranice.

22.02.2014. održana je 72. redovna godišnja izvještajna Skupština DVD-a Turopolje

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Čedomir Krizmanić,a nakon državne i vatrogasne himne, minute šutnje za sve preminule članove našega društva, uvodne, te pozdravne riječi gostima, prešlo se na izbor radnog predsjedništva, koje je prihvačeno, te je kao takvo započelo sa vođenjem službenog dijela skupštine, koji je kao predsjednik radnog predsjedništva vodio Čedomir Krizmanić, uz članove Habibu Golubić i Luciju Kukor, te zapisničara Jasminu Dolački, prema sljedećem dnevnom redu:

1.Izbor radnih tijela Skupštine
-zapisničara
-verifikacijskog povjerenstva
-ovjerovitelja zapisnika.

2.Podnošenje izvješća
Izvješće o radu Društva za proteklu 2013. godinu:
-Verifikacijske komisije podnijela je Vanda Kos
-Upravnog odbora podnio je tajnik Jasmina Dolački
-Zapovjednika podnio je zapovjednik Patrik Čunčić
-Blagajnika podnio je blagajnik DVD-a Ivan Krizmanić, a pročitao ga je Ivan Maričić
-Nadzornog odbora podnio je predsjednik Nadzornog odbora Marko Jukić

3.Rasprava po izvješćima i njihovo prihvaćanje
Izvješća su jednoglasno prihvaćena.

4.Prijedlog Programa po izvješćima i njihovo prihvaćanje
Tajnik DVD-a Jasmina Dolački predstavila je Plan rada za 2014. godinu. Blagajnik DVD-a, Ivan Krizmanić, prestavio je Financijski plan za 2014. godinu, a pročitao ga je Ivan Maričić

5. Rasprava o Programu rada i financijskom planu za 2014. godinu te njihovo prihvaćanje
Plan Rada i Financijski plan za 2014. godinu jednoglasno su prihvaćeni.

6. Kadrovske izmjene
Na Skupštini je izabran, zbog ukazane potrebe na intervencijama, još jedan dozapovjednik - Danijel Kukor. U Nadzorni odbor odbor primljen je, umjesto Rajka Drakulića, Leon Godinić

7.Pozdravna riječ gostiju
- Svojom nazočnošću Skupštinu su uveličali sljedeći gosti:
Saborska zastupnica gđa. Vesna Škare Ožbolt, dožupan Zagrebačke županije g. Rudolf Vujević, dogradonačelnik Grada Velike Gorice g. Stjepan Kos, predsjednik VMO Rakitovec g. Srećko Kovačić, predsjednik VMO Turopolje g. Zlatko Mihanić, Udruga umirovljenika Turopolje, Udruga TUM, ŠRK Ribomanija Turopolje, Maraton klub Velika Gorica, VZG VG - delegat g. Ivica Barišić, VZO Orle - delegat g. Nikica Dragojević, Dobrovoljna vatrogasna društva: Antin (VZ Vukovarsko-Srijemske županije), Bešlinec (VZO Kloštar Ivanić), Brezovica (VZ Grada Zagreba), Buševec, Drnek (VZO Orle), Gradići, Kuče, Kučilovina (VZ Grada Zagreba), Kurilovec, Mičevec, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Ribnica, Staro Čiče, Strmec Bukevski, Stupnik (VZ Zagrebačke županije), Šiljakovina, Ščitarjevo, Sisak (VZG Siska), Špičkovina (VZ Grada Zaboka), Trešnjevka (VZ Grada Zagreba), Velika Gorica, Vukovina.

Čička Poljana, Ruča (VZO Orle) bili su spriječeni zbog poplave.

8.Dodjela priznanja
Srebrnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost primio je Hrvoje Mihalić. Diplomu za položen ispit za vatrogasca primili su: Habiba Golubić, Iva Godinić, Leon Godinić, Zvonimir Golubić i Dragan Trtan. Spomenicu za 10 godina aktivnog staža u društvu primili su: Damir Dolački, Danijel Kukor, Ivo Zekić, Davor Drakulić, Davor Drakulić, Denis Čunčić, Dragan Rajković, Zoran Čunčić, Sebastijan Mateša, Krešo Drakulić, Nikola Lazić. Za 20 godina spomenicu je primio Mario Blagušević. Ženska B ekipa DVD-a Turopolje, odnosno 12 članica, dobile su priznaje za izniman doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara. Priznanje su primile: Ivana Matanović, Habiba Golubić, Martina Kukor, Radojka Marković, Suzana Jež, Jasmina Dolački, Iva Godinić, Ružica Marinić, Roska Krizmanić, Ana Herceg, Mirjana Jazbec i Marica Komarac.

ČESTITAMO SVIMA !

9. Slobodna riječ

Po završetku službenog dijela organizirana je svečana večera, uz veselicu za sve goste i članove.
Zabavljala nas je grupa "PRAVA PRILIKA",a sve je medijski popratio "Glasnik Turopolja".

Zahvaljujemo se našoj dragoj kumi gđi. Vesni Škare Ožbolt na velikoj financijskoj pomoći (5.000,00 kn - osobna donacija). Ta sredstva biti će uložena u kupnju natjecateljske opreme za našu mladež. Zahvaljujemo se i svim društvima, odnosno gostima, koji su kupnjom tombole, također pomogli u kupnji natjecateljske opreme. Naravno zahvala ide i svim sponzorima tombole. Zahvaljujemo se i našem dragom prijatelju g. Rudolfu Vujeviću i Zagrebačkoj županiji, koji su prepoznali velike rezultate naše ženske B ekipe, na financijskim sredstvima za kupnju 12 novih svečanih uniformi.

Kako je bilo na Skupštini pogledajte ovdje:
72. Godišnja Skupština DVD-a Turopolje

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2014., petak

Poplava - Turopolje, Rakitovec, Kaznionica Turopolje

Stariji stanovnici Turopolja i Rakitovca ne sjećaju se da se ovo ikada dogodilo kod nas. Obilna kiša napunila je neočišćene grabe i kanale i napravila velike probleme mještanima i vatrogascima. Tri dana trajala je ova bitka sa vodom. Spašavale su se kuće u Turopolju, spašavao se zatvor u Turopoljskom Lugu, a najgore je bilo u Rakitovcu gdje se izlio potok Vranjic. Vatrogasci DVD-a Turopolje, uz pomoć JVP Velika Gorica, DVD-a Rakitovec i DVD-a Kuče, dali su sve od sebe kako bi spasili kuće, ljude i životinje. Moram pohvaliti vatrogasce DVD-a Turopolje koji su radili bez stajanja, danonoćno, bez prekida, bez pauze, sve dok se voda nije povukla, ali i mještane koji su se na naš poziv uključili u akciju punjenja vreća sa pijeskom. Velika pohvala ide i predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice g. Ivici Kovačiću, koji je cijelo vrijeme sa nama obilazio teren i koji se pobrinuo za tople obroke umornim, mokrim i promrzlim vatrogascima. Moram spomenuti da je temperatura preko noći padala ispod nule, voda se smrzavala i dodatno nam otežala akciju. Na naše pozive predsjednik je ažurno dostavljao sve što nam je bilo potrebno na terenu, a najviše nam je trebao benzin, jer naše dvije pumpe radile su neprekidno. 11. , 12. i 13. veljače 2014. upisati će se kao dani kada su se vatrogasci i mještani hrabro suprostavili i zajedno pobijedili vodenu stihiju. HVALA VAM SVIMA NA VELIKOJ POŽRTVOVNOSTI KOJU STE JOŠ JEDNOM POKAZALI !

Zapovjednik DVD-a: Patrik Čunčić

Fotografije s poplave pogledajte na ovom web albumu:
Poplava - Turopolje, Rakitovec ... - Intervencije DVD-a Turopolje - Od 11. do 13. veljače 2014.

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2014., ponedjeljak

Godišnja Skupština DVD-a Sisak

01. veljače 2014. godine, rado smo se odazvali na poziv naših prijatelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sisak, na njihovu godišnju Skupštinu. Bio je to prvi službeni posjet našeg društva DVD-u Sisak. Naše prijateljstvo započeto je na vatrogasnom natjecanju "12. Kup grada Siska", održanom 01.06.2013. godine. Zahvaljujemo se i ovim putem našim domaćinima na lijepom gostoprimstvu i dobroj zabavi. Vidimo se 22. veljače 2014. na godišnjoj Skupštini u Turopolju.

Od Skupština DVD-a Sisak - 2014.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Skupština DVD-a Sisak - 2014.

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO