Dobrovoljni Vatrogasci Petrinja


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
Blog dvd-a Petrinja kao i vatrogasne zajednice grada Petrinje

Kontakt 
DVD Petrinja
Vatrogasna 57
44250 Petrinja
Tel/fax: +385 44 815 233
M.B:03249565
dvdpetrinja@gmail.com

 Linkovi
Petrinjski radio
Petrinjski radio-izvor većine informacija na ovom blogu

H.V.Z.
Portal Hrvatske vatrogasne zajednice

Vatrogasni portal
Portal Hrvatskih vatrogasaca

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

 Petrinjski radio
Ovim se pismeno zahvaljujem Petrinjskom radiju na svesrdnoj pomoći pri realizaciji ovog bloga. Bez njihove pomoći ovaj blog bi bio puno siromašniji

 24.10.2009., subota

Gradonačelnik kum barjaka DVD-a Mošćenica

Subota, 24.10.2009


MOŠĆENICA - „Predajem vam ovaj barjak u znak zahvalnosti za sve ono ste učinili za mještane Mošćenice i grada Petrinje. Neka ovaj barjak bude oličenje hrabrosti, humanitarnosti, poštenja i svega onoga što diči vatrogasce i nosite je na čast. Neka vam je sretno“, rekao je Željko Nenadić, gradonačelnik Petrinje i kum novog vatrogasnog barjaka. Povodom 30. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mošćenica predao ga je Jurici Milkoviću, predsjedniku društva.

Svečanost je počela intoniranjem hrvatske i vatrogasne Himne i prijavkom vatrogasnih izaslanstava koja djeluju u sastavu Vatrogasne zajednice grada Petrinje. Barjak, lentu i vatrogasce blagoslovio je župnik Mario Migles koji je izmolio blagoslovnu molitvu nad barjakom.

Rekao je kako je ovo veliki dan za vatrogasce i kao vjeruje da će svoj barjak s ponosom i hrabro nositi u svom poslanju: „To je jedno humano poslanje gdje služite svim ljudima i neka vas sveti Florijan, vaš zaštitnik čuva, hrabri i jača. Želim vam što manje požara, ali i da u situacijama kad morate obavljati svoju zadaću budete odvažni, postojani i hrabri i da služite i narodu i Bogu.

Proslava je nastavljena u Mjesnom domu, gdje je na svečanoj Skupštini o povijesti DVD-a govorio Tihomir Kramarić, tajnik društva osnovanog 1979. godine. Istaknuo je kako su do konca sedamdesetih djelovali u sastavu Civilne zaštite, a osnivačka Skupština bila je 18. rujna 1979. godine.

Prvi predsjednik je bio Milan Prečanica, a zapovjednik Husein Oreščanin, kojima su uručena Priznanja i prigodni darovi. „Krenuli smo od nule, ali smo kao i danas, imali i volju i želju za rad. Godine 1982. uspješno je svladalo obuku 59 vatrogasaca, a ponosni smo i na djelovanje ženske i pionirske skupine, koji su uspješno sudjelovali na raznim natjecanjima. Uoči i tijekom Domovinskog rata je bila mala stagnacija, jer su vatrogasci stali u obranu domovine.“

Nakon rata 1998. godine nije im uspjelo obnoviti društvo, no bili su uporni i 1. travnja 2007. godine održana je obnoviteljska Skupština. Tada im je, kako su rekli, puno pomogao Darinko Dumbović, tadašnji zamjenik gradonačelnika Petrinje, kojemu su i večeras zahvalili za nesebičnu pomoć.

Vatrogasci Mošćenice zahvalili su ponajprije svim vatrogascima, a vatrogasne Spomenice povodom 30. obljetnice su dobila 33 člana DVD-a. Zahvalili su i svima koji su na razne načine pomogli rad društva, a za sjećanje na današnju obljetnicu uručili su dar Željku Nenadiću kumu vatrogasnog barjaka, te Ljubi Oraboviću i Ivici Šulentiću, predsjedniku i zapovjedniku Vatrogasne zajednice Grada Petrinje, koji su im čestitali na upornosti i ustrajnosti da u Mošćenici ponovo djeluje dobrovoljno vatrogastvo.

DVD Mošćenica dobio je za svoj tridesetogodišnji rad Priznanje Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije, a uručio ga je Miljenko Mikliš, tajnik Zajednice poželjevši im uspješan rad u budućnosti i obećavši im pomoć u daljnjem radu.

Danas DVD Mošćenica ima 98 članova. Predsjednik je Jurica Milković, zapovjednik je Davor Mlinarić, a tajnik Tihomir Kramarić. Ne brinu za budućnost vatrogastva jer imaju 56 članova vatrogasne mladeži, u dobi od 9 do 19 godina s kojima radi Igor Zgurić, zamjenik zapovjednika.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket


Izvor informacija: Petrinjski radio 106.9 Mhz
- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #