Duše dvije duša jedna

22.04.2021., četvrtak

Mir vam i dobro! 16.04.2021.
Prohujala je godina dana od zadnjeg mojeg posta. Ne bih vas želio opterećivati dugom pričom o mojem zdravstvenom stanju, koje je bez korone a kako je to“ novogovorom“ s puno kormobiliteta. Bilo je trenutaka kada sam zapravo postao duboko svijestan prolaznosti.
Bacite li pogled na taj moj zadnji post koji je na neki način unaprjed pozvao sve nas da se susretnemo sa sobom i svojim izborom za naš život, i korona nam je dala vrijeme promišljanja ako nismo slijepi i gluhi za svoj život i kakovi su rezultati naših izbora, jesmo li sretni, mirni , ispunjeni optimizmom, zajedništvom i ljubavlju.
Vrijeme koje teće pokazalo je kako se sve lagano urušava jer smo dopustili sebi da jurimo za nećim što nas neće ispuniti ni zaštititi. Pokazuje kako jedan mali virus izaziva sve znanje i znanstvenike i izvanredno je stanje političarima svijeta da pokušaju „ušičariti“ i manipulirajući strahom za život,( koji ionako ne možemo sačuvati ), nametnuti neko novo normalno u kojem će pokušati isključivati malo pomalo zdrav razum (kako bi neki rekli polako kuhanje žabe).
Mene nije ni strah ni sram izreći da vjerujem Bogu, da je Biblija knjiga o istinskom izvornom životu, sa vrijednostima koje živimo (ako ih uspijemo otkriti uz svoju oholost), imati ćemo mir, slobodu i puninu života koju može dati samo Bog Stvoritelj u Spasitelju Isusu Kristu raspetom i uskrslom, svakog trenutka našeg trajanja.
Pokazalo se da je Ljubav snaga koja jedino mijenja i uz nju dolazi i Uspjeh i Blagostanje tri stranca iz zadnjeg bloga..
U nesebićnom darovanju za druge , u zajedništvu leži šansa da pobjedimo vlastite navezanosti i zablude.
U zadnje vrijeme to mi je nekako bila želja i potreba ponovo zaploviti tim prostorima blogo sfere i biti uz vas dok me Gospodin ne pozove u vječnost, taj moj sanjani san, vjerujuću u Njegovo milosrdno srce kojim nas sve ljubi i čeka. Vaš IŠm

Oznake: razmišljanje


07.09.2017., četvrtak

Poginulim na spomen ploči s amblemom HOS-a

Dva puta su vas ubijali i ponizili vaše ideale. Jednom oni krvnici što duše nemaju ni srca ni doma ni obraza podržani sljedbenicima lažljivcima,sakrivena obraza.
Danas drugi puta uz one što su na čelu države i trebali bi je graditi a ne poštuju ni vašu žrtvu ni ambleme od prijašnjih vlasti države ozakonjene.
Biti će i oni u povjesnom sjećanju naroda nećasno zapisani što u ploču vašu su dirali.
I ispod nećasnih ploča i spomena krvnika u koje se ne usude dirati zemlja ova natopljena je krvlju naroda ljubljene nam domovine.
Vi ste se pridružili njima, spremno život ste dali za svoj dom slobodu i domovinu. U sjećanju naroda i vječnosti uvijek biti ćete zapisani. Na svakom milimetru domovine za vas je mjesto.

Možda da se svi podsjetimo i sebe preispitamo što je davno Matoš zapisao:

Stara pjesma

O, ta uska varoš, o ti uski ljudi,
O, taj puk što dnevno veći slijepac biva,
O, te šuplje glave, o, te šuplje grudi,
Pa ta svakidašnja glupa perspektiva!
Čemu iskren razum koji zdravo sudi,
Čemu polet duše i srce koje sniva,
Čemu žar, slobodu i pravdu kada žudi,
Usred kukavica čemu krepost diva?
Među narodima mi Hrvati sada
Jesmo zadnji, robovi bez vlasti,
Osuđeni pasti i propasti bez časti.
Domovino moja, tvoje sunce pada,
Ni umrijeti za te Hrvat snage nema,
Dok nam stranac, majko, tihu propast sprema.

Antun Gustav Matoš

Nakon duge šutnje i izazova evo me još malo uz vas .
IŠ-M

Oznake: razmišljanje


<< Arhiva >>