BLAGAJNICA HOĆE IĆI NA MORE

nedjelja , 15.01.2017.



Trgovina je danas postala surova djelatnost sa pozicije djelatnika u dućanu. U prošlosti kada je na snazi bio zakon koji brani rad nedjeljom, mislilo se na kvalitetu života trgovaca i omogućavalo im da imaju barem jedan dan zagarantirano slobodan. Dan kada se mogu posvetiti svojim obiteljima, zajednikom ručku i druženju sa članovima obitelji. Danas, kada je profit iznad svega, situacija u kojoj je jedan dan u tjednu neradan je nezamisliv. A da ne govorimo o činjenici da su i državni praznici i blagdani u većini trgovina i trgovačkim centrima radni.

No ipak, postoji jedna trgovina koja misli na svoje djelatnike. Offertissima je trgovina koja ne radi niti u nedjelju niti na državne i vjerske blagdane.

Obavijest koja na vratima dočeka kupce kaže da njhovi djelatnici kao i svi zaslužuju blagdane i praznike provesti sa svojim obiteljima. To je praksa koja je za svaku pohvalu, osim što zaposlenicima povećava kvalitetu života ona također ostavlja i pozitivan image kod njezinih kupaca a i kao poslodavac.

Slažete li se da je ovo hvale vrijedna praksa na koju bi se mogle ugledati i ostale trgovine? Mislite li da je pohlepa za novcem zamaglila istinske vrijednosti?

BESPLATAN OBROK ZA SIROMAŠNE

utorak , 10.01.2017.



Neki dan se u novinama pojavio članak o uglednom restoranu u Montrealu koji nudi besplatan obrok za beskućnike i osobe koje nemaju novaca da plate ručak. Dnevno restoran podijeli četiri do pet besplatnih obroka, a novi koncept je potaknuo ostale goste da doniraju novac za financiranje besplatnih obroka. Neki doniraju čak i do 50 dolara.

Usprkos mišljenju da će dolaziti do zlouporabe velikodušnosti vlasnika, on ističe kako nema negativnih iskustava.
Vijest i slika restorana se ubrzo proširila po internetu u nadi da će svi čuti za njega i pokušati djelovati u tom smjeru ako su u mogućnosti.

Mislite li da postoji u Hrvatskoj mogućnost i dobra volja ugostitelja za sličan projekt? Smatrate li da bi dobrostojeći gosti prigrlili tu ideju i donirali novac za besplatne obroke potrebitima?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.