Downgrade

23.03.2005., srijeda

Nebeska mehanika


ne da mi se raditi i surfam tak netom.. bila sam prošli tjedan na festivalu ljepota fizike, i bilo je interesantno. Saturn - gospodar prstenova je bilo baš zanimljivo predavanje. tako sam našla dosta zanimljivih stranica na netu o astronomiji, i ima se šta tu čitat ali baš me se dojmila ova slika zviježđa Orion. buljim ja već duže vrijeme u te neke zvijezde na nebu i kome god objašnjavala (uglavnom crtala) ko se imalo kuži u te stvari (ja ne) nije me baš shvatio.. jedna cura mi je rekla da misli da je to dio Oriona, i našla ja sad tu fotku i vidi stvarno, je! zapravo to je tek jedan mali dio, ali dobro. fora..

u pozadini naravno da svira muzika.. Lou Barlow.. :)))

18.03.2005., petak

In my mind...

Sebadoh
eto.. nije me dugo bilo. nisam imala ništa pametno pisat, a budući da je uglavnom tako, htjela sam malo smanjiti prosjek.. ma nema veze. ne znam šta pričam, jer nije mi sve čisto :)
da, napokon proljeće i mislim da je sve lupilo u glavu, a naravno i mene. posebno danas.. valjda kad se to spoji sa petkom tako izgleda.. pod pauzom na poslu sam bila vani i naravno da mi se nije dalo vraćat ovdje u zidove, ali eto, morala sam.. i sad trpim do 4.. brzo će to..
slušam sebadoh.. jako puno u zadnje vrijeme, i tako će biti još neko vrijeme vidim.. jer baš mi se da.. uz to.. fIREHOSE, i Minutemen.. jer 12.4. se bliži i Mike Watt stiže u KSET!!! jako jako sam sretna zbog toga i jedva čekam.. a najrađe bi se zaletila i do Beča 11.5. na Lou Barlowa.. što više slušam sebadoh, ta želja raste.. a još da nabavim njegov solo album.. nadam se da hoću. a onda moram otići..
GOT IT
I don't quite get it, but I know you’ve got it
I don't care if nothing else goes my way all day
I'm taking your morning warmth with me out into the day
And I don't care if nothing else goes my way all day
I think I can stay here a while with you
You make me feel much better
Scared indeed to be without
Storm renders compass useless
Unwanted to be here
I feel the end of something
Everything before us is hopeless
Everything before
I don't quite get it, but I know you’ve got it
I don't care if nothing else goes my way all day
I'm taking your morning warmth with me out into the day
I don't care if nothing else goes my way all day




04.03.2005., petak

Nine Million Rainy Days

Jesus And Mary Chain
već zadnjih tjedan dana mi se vrti Darklands od Jesus and Mary Chain i baš mi paše.. vjerojatno uz ovo vrijeme..
nadam se da će mi uskoro svanut :) jer baš se osjećam nekako jadno i pokislo..
možda danas kad uđem u spunk, čujem neku lijepu pjesmu i ja ću sva poskočiti.. hihihi :) uz još poneke stimulanse :) prošli tjedan je bila Sunshine Superman.. i mi smo bili sretni.. i da svirao je neki bend, nemam sad poima kak se zovu, ali baš su me oduševili. sviraju country, i bili su odlični, cura stvarno prekrasno pjeva. i baš su mi pasali.. sjećam se da su na kraju svirali Angel Mine od Cowboy Junkiesa.. a ja volim tu pjesmu.

Down On Me

sometimes i can fake a smile
but still the world looks down on me
twenty five years of growing old
it just hangs infront of me
i can't see or understand why
pushing up can drag me down
take my time in everything
it breaks me up if i cant sing
i cant see
i cant touch
sometimes in the summer sunshine
the sky falls down on me
always in the dead of darkdays
someone's after me
talking fast I'm walking backwards
and my head is in the trees
you can hang this heavy feeling
hanging down on me


02.03.2005., srijeda

Please send me evenings and weekends


u zadnje vrijeme svako malo dolaze vijesti da se neki bendovi koji su se davno, ili ne tako davno raspali ponovo okupljaju.. i mene to baš svako malo jako razveseli.. tako je eto prije par mjeseci objavljeno za go4 da su se okupili u originalnoj postavi i odsvirali su već koncerte po engleskoj, sad su najavili turneju po SAD-u i nadam se da se onda misle vratiti u europu. tako je počelo prije godinu dana sa pixiesima.. i onda jučer ujutro vidim da Dinosaur Jr. ponovo se okupili i misle svirat u japanu i engleskoj!!! pa to me je stvarno jako jako razveselilo i nadam se da ne misle stat na tome. i baš je lijepo da se ljudi mire, i da sviraju opet.. baš me briga koji je razlog, iako je uglavnom vjerujem zbog para, ali meni potpuno svejedno, možda jedino da ne pokušavaju radit neke nove albume, jer tko zna na što bi to ličilo.. no opet tko zna... primjetila sam da većinu bendova koje slušam više ne postoje i da kasnim bar 10 godina.. ali eto, zato me ove vijesti baš vesele, da ih vidim pa makar stare.. ja ih čekam..
na žalost neke sigurno neću nikad vidjeti.. kao Meat Puppets, pa to bi bilo skoro pa čudo. prvo da Cris Kirkwood izađe iz zatvora, što se nadam i bude uskoro, baš mi je žao tog čovjeka, ali kako će izgledat njegov život poslije.. ma.. njegov brat svira po Americi ali ja bi komplet :)
i Bob Mould i Grant Hart, ako su već mogli nedavno ponovo svirat zajedno, nema veze što je bilo malo, mogli bi se udruži i napravit turneju.. eh da..
ma, moram se veselit koncertima bendova koji ipak još postoje i sviraju.. i za sad mi je u planu Jon Spencer Bluse Expolosion, ako stvarno dođu u 5. mjesecu.. (uostalom, nazdravili smo.. dakle - moramo ići) i u KSET-u Liars i Xiu Xiu.. nisam dugo bila na nekom koncertu u KSETu i baš se veselim.. vidjela sam da će biti opet i the Flying Luttenbachers.. njih sam gledala prije već i baš bi mogla i opet. bili su baš dobri.. zanimljivi :) i da Chinese Stars napokon krenu na europsku turneju i da ponovo nam dođu, sigurna sam da neće zaobići KSET :) i uvijek kad se sjetim njih, dođe mi žao što su se Arab on Radar raspali..
eto.. dosta se toga planira što mene veseli, neka se barem nešto ostvari.. jedva čekam.. ta rečenica mi je u zadnje vrijeme stvarno često u upotrebi.. jedva čekam..

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>