Coquilles saint-jacques aux agrumes - jakobove kapice sa agrumima
|
Za 4 osobe priprema: 15 min kuhanje: 15 min sastojci: 12 školjki pola paketa umaka/mješavine za ribe 1 čaša bijelog vina 2 naranče 7 cl kiselog vrhnja peršin sol, papar priprema: Operite školjke. U jednoj vodi razrijedite umak sa 50 cl vode. Staviti neka zavrije i kuhati još 5 minuta nakon što počne vriti. Oguliti koru sa jedne naranče, naribati je, plod očistiti od svih žilica i nasjeći na komade. Drugu naranču isjeckati na sitne kolutiće. Osušiti školjke. Staviti ih da se peku u zagrijanoj tavi. U posudu sa umakom za ribe (što je temeljac) staviti vrhnje i vino. Dodati naribanu koricu, i neka se pirja na niskoj vatri bez vrenja. Ovaj temeljac preliti po školjkama. Dodajte komadiće naranče, zajedno sa kolutićima i peršinom. Servirati toplo. Jedva čekam ovo probati, a ako volite - navalite! ![]() |
