dom, kuća, okućnica

petak, 28.09.2007.

Presude

Već svi znaju za katastrofalne presude trojici srpskih zapovjednika za ubojstvo i mučenje Vukovaraca i granatiranje i uništavanje grada Vukovara.


Da ne trošim svoju žuč, samo ću staviti ovu sliku.




- 10:07 - Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.09.2007.

Ukratko

Rožić i Tadić izašli su iz HSP-a. Stanari iz Kupske ulice i dalje su podstanari. Zadnj je dan za kupnju dionica T-HT-a. Sanader obećaje još firmi na prodaju....

- 17:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.09.2007.

Thompson - Kutina 23.9.2007.






















- 14:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 21.09.2007.

Thompsonov odgovor muftiji

Izjava Mostarskog muftije Seida Smajkića o najavi koncerta Marka Perkovića u Mostaru 27. rujna 2007. predstavlja čistu provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je klasičnog fundamentalizma i isključivosti kako vjerske tako i nacionalne te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka.

Doista nas žalosti činjenica da se pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere. Da je ef. Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini.

To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.

Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim „udarnim hordama“ koje postoje samo u Smajkićevim mislima.

Zbog toga pozivamo Mostarskog muftiju Seida Smajkića da umjesto da sije strah među građanima Mostara neutemeljenim optužbama, barem jednim konkretnim primjerom pokaže kakve veze koncert ima ili može imati s „uništavanjem partizanskih spomenika, ispisivanjem fašističkog znakovlja i imenovanjima ulica”.

Potrebno je napomenuti da Thompson na niti jednom koncertu koje spominje muftija nije isticao nikakva osim hrvatskih obilježja niti je otpjevao ijednu pjesmu koja je pokazivala simpatije prema idejama koje spominje muftija nego upravo suprotno osnovne tematike gotovo svih pjesama jest ljubav prema Bogu, obitelji i domovini.

- 10:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.09.2007.

Thompson i muftija

Baš kad su prestali lajati Židovi, pojavio se Mostarski muftija. Ako sam već stavio židovske žalopojke, stavit ću i muftijine. Tip ga sere u nedogled.

Mostarski muftija Seid Smajkić izjavio je kako najava održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru predstavlja "čistu provokaciju za Bošnjake".

Perković u Mostaru treba nastupiti 27. rujna na nogometnom stadionu, a ta mogućnost izazvala je brojne negativne reakcije u bošnjačkoj javnosti i medijima u BiH.

Muftija Smajkić prvi je predstavnik Islamske zajednice u BiH koji je otvoreno kritizirao moguće novo Perkovićevo gostovanje u Hercegovini.

"Svi Thompsonovi koncerti održani u gradovima na području Muftijstva mostarskog, od Glamoča i Stoca i od Prozora do Neuma bili su u znaku isticanja fašističkih obilježja", rekao je muftija Smajkić, kako je u četvrtak prenio "Dnevni avaz".

Dodao je kako se nakon Perkovićevih koncerata "publika pretvarala u udarne horde od kojih su stradali nedužni Bošnjaci-povratnici".

Smajkić ne dvoji kako u Mostaru ima mnogo onih koji Perkovića simpatiziraju no ističe kako su to isti oni kojima ne smetaju "ustaške i profašističke pjesme, uništavanja partizanskih spomenika, ispisivanje fašističkog znakovlja i imenovanje ulica po ustaškim ideolozima i zločincima".

"To je skidanje maski. Hoće pod krinkom kulture i plasiranja slobodnog izraza pokazati simpatije prema ustaštvu, fašističkoj ideji, onome što je nečovječno i prevladano", kazao je Smajkić.

- 10:30 - Komentari (10) - Isprintaj - #

utorak, 18.09.2007.

Seks, droga i Britney Spears

Ili kako to kaže Goran Bare:

Hajde da se drogiramo
Dobro veče dobro
Ovo je priča o mojim prijateljima
I ostalim stvarima
Poslušajte je

Hajde da se drogiramo
Ma nek se oči sjaje
Hajde da se drogiramo
To je ono najljepše sto nam srce poznaje

Dolazim u grad
Pred kafanom stoje
Sve dobre kolege moje
Lice im bez boje
Spokoj im u dusi
A svaki cigaru pusi

Hajde da se drogiramo
Ma nek se oči sjaje
Hajde da se drogiramo
To je ono najljepše sto nam srce poznaje

Hoću onda i ja da se stanje smiri
Da malo sa njima žmirim
Zaključam se negdje urokam se dobro
Da vidiš miline moj pobro

Hajde da se drogiramo
Ma nek se oči sjaje
Hajde da se drogiramo
To je ono najljepše sto nam srce poznaje

- 12:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.09.2007.

Hrvatska danas

U Dalmaciji pretežno, a u ostalim predjelima djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu uz najviše oblaka povremeno kiša, ponegdje i grmljavina, a sredinom dana i poslijepodne poneki je pljusak moguć i u zapadnim krajevima. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27°C.

- 08:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2007.

Cijena???? Sitnica....

Navali nacijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZAGREB - Raspon cijene za ponude za kupnju dionica Hrvatskih telekomunikacija (HT) je od 245 kuna do 320 kuna, odlučila je danas hrvatska Vlada.

U tom rasponu građani i institucionalni investitori od ponedjeljka, 17. rujna, moći će predavati ponude za kupnju dionica HT-a, a konačnu će cijenu, po kojoj će se dionice prodavati, Vlada odrediti 1. listopada, kada će odlučiti i o alokaciji dionica.

Postupak javne ponude dionica HT-a započet će 17. rujna, a završiti 5. listopada ove godine kada se očekuje njihovo uvrštenje na Zagrebačku i Londonsku burzu.

Premijer Ivo Sanader procjenjuje da će do uvrštenja na dvije burze vjerojatno doći istodobno, 5. listopada u 10,30 sati.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec objasnio je da je odluka o rasponu ponudbene cijene donesena na temelju procjene vrijednosti HT-a koju je izradio Vladin savjetnik JP Morgan, a na osnovu projekcija trogodišnjih i petogodišnjih rezultata poslovanja HT-a.

Odluka o rasponu cijene, dodaje, temelji se i na tzv. fazi premarketinga, odnosno razgovora sa 60 potencijalnih, značajnih institucionalnih investitora.

Kod inicijalnih javnih ponuda (IPO) uobičajeni je raspon između najniže i najviše cijene od 20 do 30 posto, a predloženi je raspon u skladu s tom najboljom praksom, te može generirati značaju potražnju, kazao je Polančec.

"Dobra iskustva i uspješna priča s Inom neka se ponovi. Ovako i hrvatski građani mogu sudjelovati u uspješnim tvrtkama", kazao je premijer Sanader, podsjećajući da je javna ponuda i najtrasparentniji način privatizacije.

Vlada u javnoj ponudi prodaje najmanje 20 posto a najviše 23 posto dionica HT-a. S obzirom na raspon cijene prihod od prodaje mogao bi se kretati od najmanje 4 do 5,5 milijardi kuna.



Hrvatski državljani svoje obvezujuće ponude s pravom prvenstva (do 38.000 kuna), ali i iznad tog iznosa, mogu predavati od 17. do 27 rujna, a do kraja 27. rujna njihove uplate trebaju biti i proknjižene.
Ponude će građani moći predavati u ukupno 293 poslovnice Hrvatske poštanske banke, Erste banke i Fine.

Hrvatski državljani uz pravo prvenstva moći će kupiti dionica HT-a do iznosa 38.000 kuna, a s obzirom na utvrđeni raspon cijene znači da će u slučaju maksimalnog iznosa moći kupiti od 118 do 155 dionica HT-a.

Na svakih deset tako kupljenih dionica koje zadrže, odnosno kojima ne raspolažu godinu dana, znači do 5. listopada 2008., hrvatski će državljani dobiti jednu dionicu HT-a besplatno.

Institucionalni investitori ponude će moći predavati od 17. rujna do 1. listopada, a njihove uplate trebaju biti proknjižene do 4. listopada.

Potpredsjednik Polančec je podsjetio da je preduvjet za davanje ponuda za kupnju dionica u javnoj ponudi i da prospekt za tu prodaju potvrdi nezavisni regulator u Londonu te Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Osvrnuo se pritom i na današnje priopćenje Hanfe kojoj je prospekt za prodaju dionica HT-a trebao biti predan jučer, ali je predan tek jutros, zbog čega je Hanfa najavila da bi odluku o prospektu eventualno mogla donijeti tek večeras.
Želeći "spustiti loptu", Polančec je rekao da se Hanfa organizirala i radi na analizi podataka iz prospekta.

To zakašnjenje ne treba zvoniti na uzbunu, Hanfa bi večeras na izvanrednoj sjednici mogla potvrditi prospekt, kazao je, napominjući da je s Hanfom danas u intenzivnoj komunikaciji i zahvaljujući joj na suradnji.

Prospekt će, dodao je, krenuti u tiskanje tijekom vikenda, te u ponedjeljak, kada počinje i pravi road show za institucionalne investitore biti na raspolaganju.

- 18:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 11.09.2007.

Rasprodaja T-coma

Izbori su za dva mjeseca. Još je ostalo nekoliko firmi za rasprodati. Ako želite kupiti, odite u banku se zadužiti...

Vlada će na svojoj sjednici 13. rujna, u suradnji sa savjetnicima odrediti, price-range ili raspon cijene koja ulazi u prospekt javne ponude koju će Hanfa odobriti istoga dana.

Većina procjena taj raspon definira od 200 do 250 kuna, a neki ga analitičari vide od 250 do 300 kuna.

U prvoj varijanti krajnja bi cijena mogla iznositi oko 200 kuna po dionici, što bi moglo iznositi čak oko 50 posto diskonta na fer vrijednost kompanije. Uvjerenje je da se uspjeh ovoga IPO-a ne mjeri novcem koji će se sliti od prodaje dionica u državni proračun, nego količinom glasova na izborima.

- 14:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 07.09.2007.

Istraga traje...

Baš me zanima tko će odgovarati na kraju?

Jedina još dva preživjela vatrogasca s Kornata, koji se liječe u splitskoj bolnici, i dalje su životno ugroženi. Sinoć se Frani Lučiću pogoršala funkcija pluća, zbog čega je priključen na respirator, dok je stanje Ante Juričeva Mikulina u odnosu na prethodna 24 sata nepromijenjeno, rekli su liječnici. Frane Lučić nije pri svijesti.

- 10:33 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2007.

Dan žalosti u Republici Hrvatskoj u čast poginulim vatrogascima

Zbog poginulih vatrogasaca na otoku Kornatu, danas je proglašen Dan žalosti. Kako to već biva u RH, traži se odgovorna osoba za tragediju, ali od nje ni traga ni glasa.

Priča iz večernjaka:

Zašto je pokojni Dino Klarić, zapovjednik vatrogasnog voda, odlučio iskrcati gasitelje baš usred klanca, gotovo 500 metara od već iskrcane kruške s vodom, i koji im je bio smjer kretanja to nitko ne zna. Odgovore na ta i mnoga druga pitanja možemo dobiti samo od preživjelih vatrogasaca kazao je Dražen Slavica, županijski vatrogasni zapovjednik u ostavci.

Slavica tvrdi da je njegova zapovjedna odgovornost prestala u onom trenutku kad su vatrogasci dotakli tlo požarišta na otoku Kornatu. "Da gasitelje nisam poslao na intervenciju, počinio bih kazneno djelo. Vjerujte samo sam provodio ono što je zakonom propisan", kaže Slavica. "Šibenski operativni vatrogasni centar prvu dojavu o požaru na Kornatu zaprimio je u 11.48 sati, a samo minutu kasnije obaviješteno je državno operativno središte u Divuljama i Tomislav Vuko, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjedništva Hrvatske.

Rečeno nam je da u 12.45 sati budemo na helidromu. U 13.01 sati 23 vatrogasca helikopterom su krenula na požarište, dok smo mi u međuvremenu pripremili četiri kruške s vodom na otoku Murteru", prisjeća se Slavica. Prvo izvješće s terena šibenski operativni centar dobio je oko 13.45 sati. Tada je, tvrdi Slavica, Dino Klarić podijelio vatrogasce u dvije grupe. Prvu je poslao u uvalu Kravljača, a drugu u uvalu Lučica, jer nije mogao helikopterom sletjeti na vrh otoka.

"Javljeno je da su se iskrcali na sigurno mjesto, daleko od vatre. Posljednji put je s operativcima kontaktirao u 14 sati kad je poručio vidjeti ću što ću i kako dalje. Kad je Dino ponovo uzletio helikoterom, gdje su iskrcani i kada, to nitko ne zna, kaže Slavica.


Drugi dio:

Cijeli tijek akcije koja je završila najvećom tragedijom hrvatskoga vatrogastva još uvijek nije moguće rekonstruirati iz službenih podataka, ali od svjedoka i sudionika akcije saznajemo da je helikopter HRZ poletio 30. kolovoza oko 12 sati iz Šibenika prema Kornatu. Od dojave o požaru nije prošlo ni pola sata.

Nakon pola sata leta šestorica vatrogasaca iskrcana su u uvali Kravljačica da brane tamošnje kuće, a ostala 17-orica krenula su osam kilometara dalje pred frontu požara, kraj 212 metara visokog Velog vrha. Imali su sa sobom samo prazne naprtnjače, motornu pumpu i benzin, a za gašenje su trebali koristiti vodu iz "kruške", rezervoara kapaciteta 2000 litara koji je helikopter izbacio pred vatru.

Nije bilo signala
Radioveza i mobiteli gotovo se nisu mogli koristiti. Nije bilo signala. Vatrogasac Joško Klarić popeo se na Veli vrh da izvidi sitaciju i uhvati signal za mobitel i tako se spasio. Spašena su još i trojica momaka koji su se vraćali po mobitel koji im je ispao kraj mjesta slijetanja.

Posljednji kontakt sa 13-članom skupinom zbio se u 14 sati, kad se Ante Juričev uspio javiti ocu Mirku, zapovjedniku DVD Vodice, da im treba pomoć, kanader ili izvlačenje. Što se događalo između 14.30 i 16 sati kad je zapovjednik JVP Dražen Slavica od glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Jurina zatražio zračnu pomoć, još uvijek je nepoznanica. To se neće znati sve do okončanja službene istrage ili dok ne progovori netko od šestorice vatrogasaca koji se u bolnicama bore za život.

Osim pogrešaka u zapovijedanju zapovjednika Slavice, vatrogasaci JVP Šibenik i DVD-a za tragediju krive nepostojanje radijske i telefonske veze na Kornatima. "Dva sata na radiostanici nije bilo nikakve veze. Istina, avioni su letjeli. Ali kanader je radio na južnoj strani otoka, a na sjevernu uopće nije dolazio. Nismo ga mogli dozvati ni radijem ni telefonom", objasnio nam je vatrogasac iz skupine koja je izjegla tragediju tako što se odvojila i otišla po mobitel koji im je ispao negdje oko mjesta slijetanja.

Džipovi umjesto radija
"S vezom uvijek imamo problema na Kornatima i u kanjonu Krke. Dugo se već upozorava da treba kupiti pokretni repetitor. Pa imala ih je i nekadašnja JNA, tzv. RUP 3 koji se nosio na leđima i koji je omogućavao vezu na terenu koji nije pokriven signalom s repetitora rekao nam je drugi vatrogasac, ogorčen što Javna vatrogasna postrojba troši novac na kupnju luksuznih džipova za zapovjednike, a vatrogasce oprema ronilačkom i drugom bespotrebnom opremom umjesto neophodnom opremom za vezu.

Takva oprema bila je neophodna i u ovoj tragičnoj akciji, jer tih nekoliko sati na Kornatima nije se moglo komunicirati ni na jednom kanalu ni vatrogasnom, ni policijskom, ni vojnom.


Koja je vjerojatnost da će se benzin zapaliti kraj pozarišta?

Očito velika.


- 12:55 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter