dom, kuća, okućnica

četvrtak, 20.09.2007.

Thompson i muftija

Baš kad su prestali lajati Židovi, pojavio se Mostarski muftija. Ako sam već stavio židovske žalopojke, stavit ću i muftijine. Tip ga sere u nedogled.

Mostarski muftija Seid Smajkić izjavio je kako najava održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru predstavlja "čistu provokaciju za Bošnjake".

Perković u Mostaru treba nastupiti 27. rujna na nogometnom stadionu, a ta mogućnost izazvala je brojne negativne reakcije u bošnjačkoj javnosti i medijima u BiH.

Muftija Smajkić prvi je predstavnik Islamske zajednice u BiH koji je otvoreno kritizirao moguće novo Perkovićevo gostovanje u Hercegovini.

"Svi Thompsonovi koncerti održani u gradovima na području Muftijstva mostarskog, od Glamoča i Stoca i od Prozora do Neuma bili su u znaku isticanja fašističkih obilježja", rekao je muftija Smajkić, kako je u četvrtak prenio "Dnevni avaz".

Dodao je kako se nakon Perkovićevih koncerata "publika pretvarala u udarne horde od kojih su stradali nedužni Bošnjaci-povratnici".

Smajkić ne dvoji kako u Mostaru ima mnogo onih koji Perkovića simpatiziraju no ističe kako su to isti oni kojima ne smetaju "ustaške i profašističke pjesme, uništavanja partizanskih spomenika, ispisivanje fašističkog znakovlja i imenovanje ulica po ustaškim ideolozima i zločincima".

"To je skidanje maski. Hoće pod krinkom kulture i plasiranja slobodnog izraza pokazati simpatije prema ustaštvu, fašističkoj ideji, onome što je nečovječno i prevladano", kazao je Smajkić.

- 10:30 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • lamentacije, halucinacije, rekreacije..

Linkovi





  • frontpage hit counter